De la circ si Cronica Carcotasilor, la o noua emisiune Interviu cu Ioana Petric si Adrian Dinca

Marti, 15 Iulie 2014, ora 08:57
11148 citiri
De la circ si Cronica Carcotasilor, la o noua emisiune Interviu cu Ioana Petric si Adrian Dinca
Foto: Prima TV

Ioana Petric, una dintre bebelusele emisiunii "Cronica Carcotasilor", a ajuns prezentatoare TV. Aceasta face echipa cu Adrian Dinca si impreuna ne aduc in fiecare luni, de la ora 21:30, emisiunea "Cronica Netului".

Despre cat de greu este sa starnesti rasul romanilor, dar si cat dureaza pregatirea unei emisiuni ce pare foarte usor de realizat, ne-au vorbit intr-un interviu acordat Ziare.com.

Cei doi ne-au dezvaluit si cum incearca sa faca fata unei lumii in care scandalul vinde din ce in ce mai bine.

Cat dureaza pregatirea unei emisiuni?

Ioana Petric: Pregatirea unei emisiuni e mai complicata decat pare si presupune, pe langa filmare, si cautarea materialelor, scrierea textelor, realizarea montajului etc. Iar asta ia ceva timp. Undeva intre doua si cinci zile, in functie de cat de tare ma implic si eu, ca se stie ca-s din Cluj si acolo totul se intampla in alt ritm.

Adrian Dinca: Dureaza...exact ca la un cooking show, mai intai ne facem cumparaturile, alegem toate "legumele" de pe Internet si dupa aceea le montam sub forma de top. Apoi adaugam comentarii piperate dupa gust si le servim publicului telespectator calde, la prima difuzare, dar si reci pentru cine le consuma in reluare.

Cat de greu este sa starnesti rasul oamenilor?

Ioana Petric: Cand esti carcotas de meserie, e floare la ureche. Pentru protagonistii clipurilor pe care le prezentam treburile par sa stea totusi putin altfel. Pentru fiecare hohot de ras, unii trec si prin foc, altii prin apa, unii sar in aer si rateaza aterizarea, unii se "anesteziaza" ca sa-si faca curaj, unii canta, altii danseaza...Deci nu e usor, dar, deh, comedia cere sacrificii!

Adrian Dinca: Greu nu e in general, dar devine cand vrei sa te digere cat mai multi. 'Cate bordeie atatea obiceie', fiecare cu sensibilitatile lui.

Au romanii umor? Ce le mai starneste rasul romanilor?

Ioana Petric: Am auzit romani plangandu-se de tot felul de lipsuri, dar de prea putin umor, niciodata! Si haz de necaz ca la noi, la nimeni! Acum ca e necazul nostru sau al altora, ce mai conteaza? Important e sa se lase cu ras.

Adrian Dinca: Oricine are umor, numai ca unii inca nu s-au cautat. Romanii? Mai ales ei, asta si pentru ca este printre putinele lucruri care au ramas neimpozitate.

Cum a fost primita emisiunea de public?

Ioana Petric: Cu televizoarele deschise. Am avut un feedback foarte bun dupa prima emisie. Cica face extrem de bine dupa o zi obositoare la birou.

Adrian Dinca: Am primit feedback-uri pozitive, incurajari si multe like-uri.

Intr-o lume in care cel mai bine vand scandalurile, cum credeti voi ca o sa faceti fata presiunii?

Ioana Petric: Am fost si eu implicata intr-un circ. Dar asta se intampla in "tinerete" si toata treaba presupunea elefanti, lei, clovni, dansatori si acrobati.

De circul mediatic am preferat sa ma feresc si uite ca se fac sapte ani de cand lucrez in televiziune. Deci se poate! Da, se vinde, dar nu toti oamenii cumpara. Totusi, pentru ca vrem sa-i atragem si pe restul de partea noastra, scoatem la inaintare artileria grea, adica niste topuri scandalos de amuzante.

Adrian Dinca: Ce tie nu-ti place altuia nu face...cam asa si cu scandalurile, nu-mi plac. Incercam pe cat posibil sa aducem publicului o emisiune de divertisment menita sa readuca umorul de buna calitate pe micile ecrane. Si sunt sigur ca exista public pentru asta care abia ne asteapta.

Care a fost cel mai amuzant clip pe care l-ati vazut pana acum?

Ioana Petric: Cel mai? La cate sunt, greu de zis. Tocmai de aia avem un top 10 saptamanal. Cine se uita stie!

Adrian Dinca: Nu am cum sa va spun...se afla in una din urmatoarele emisiuni. Rad cu lacrimi de fiecare data cand il vad si l-am vizionat cred ca de cel putin 20 de ori.

Va inspirati de pe Internet, inclusiv Facebook. Ce parere aveti despre retelele de socializare? Sunt benefice sau daunatoare pentru o persoana?

Ioana Petric: Socializarea virtuala e benefica atat timp cat nu o inlocuieste pe cea reala. Pana la urma asta e lumea in care traim, vrem, nu vrem, trebuie sa fim conectati si informati, dar moderatia e cheia succesului in toate.

Adrian Dinca: Depinde cat de dependent esti de Internet si Facebook. Eu cred in viata in afara Internetului si ma bucur din plin de ea. Stau pe Internet strict cat sa-mi iau doza zilnica, deoarece orice exces poate fi daunator, nu?

Adrian, pana acum ai mai avut vreo legatura cu sticla, ai mai aparut in fata camerelor de luat vederi?

Cu sticla am fost prieten de cand ma stiu, cum se termina una o comand pe urmatoarea. Glumesc. Nu am mai aparut in fata camerelor de filmat, este o experienta noua si provocatoare pentru mine. La primele filmari am avut ceva emotii care au trecut rapid, deoarece alaturi de mine se afla o echipa minunata de profesionisti pe care ma pot baza.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ioana Petric Cronica Netului, #Ioana Petric Bebelusa Cronica, #Ioana Petric emisiune Prima TV, #Adrian Dinca Cronica Netului , #vedete romanesti