Ela Rose, de la o voleibalista dintr-un orasel din Ardeal, la o cantareata de succes - Interviu

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 08:38
13111 citiri
Ela Rose, de la o voleibalista dintr-un orasel din Ardeal, la o cantareata de succes - Interviu
Foto: Cat Music

Ela Rose, devenita cunoscuta in lumea muzicala pentru melodiile "I Can Feel", "Lovely Words", "No U No Love", "I'm Done" sau "Mi-e frica", gusta din plin succesul si se bucura si acum ca la inceput atunci cand cineva o recunoaste pe strada.

A muncit mult ca sa ajunga aici si spune zambind, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca pe langa familie, iubire si muzica, nu ar putea trai fara paste, pizza, avocado, iaurt cu lamaie si fara telefon.

Care crezi ca este cea mai mare greseala pe care o poate face un artist din Romania? Un lucru care ii poate distruge cariera.

Daca vorbim despre un artist cu o cariera in muzica, nu stiu. Multe lucruri pot sa il blocheze, ca imagine. Vorbesc despre live-uri nereusite (in mod repetat) sau despre incercari de a face muzica buna.

Daca vorbim despre gafe mondene, nu cred ca ele mai distrug imaginea unui artist in zilele noastre, din cate observ se practica toata nebunia asta cu "viata ca o carte deschisa". Si daca vrei punctul meu de vedere, nu cred in cariera distrusa definitiv si irevocabil decat daca iti pui partenerii de "afaceri" sau presa in cap de-a binelea si te ignora toata lumea. In concluzie, cred ca e mai mult efort in a te distruge, decat in a "te construi" ca artist.

Ce iti lipseste din punct de vedere profesional?

Hmmm... am multe incertitudini, imi pun intrebari pentru fiecare detaliu legat de munca mea, sunt cel mai nerusinat critic al meu, uman vorbind. Dar lipsuri (suna important), nu.

Cum te-ai simtit prima data cand te-a recunoscut cineva pe strada?

Este un sentiment ciudat, e o bucurie si, sincer, bucuria asta nu se schimba in timp, e la fel si a suta oara. Sa nu confundam stalking (atentia exagerata ce poate ajunge la urmarire, n.red.) cu momentul in care cineva te recunoaste, inocent si dragut. E o linie, de la a ti se valida talentul in felul asta (de recunoastere), pana la a nu fi lasat in pace.

Cum s-a schimbat viata ta de cand esti cunoscuta?

Enorm. Eram o copilita, voleibalista la juniori, intr-un orasel mic din Ardeal. Am venit in metropola si mi s-a daramat lumea, sistemul de valori, inca neconstruit. Am invatat totul de la zero si nu e ceva usor. Am avut norocul sa intalnesc oameni buni, profesionisti si prieteni in acelasi timp, colegii mei de la Dav7 sunt si prietenii mei si in afara studioului suntem apropiati si ne sustinem, dar si in viata personala.

Cum s-a schimbat Manuela Cherejy de cand a aparut Ela Rose?

A crescut. Faptul ca a aparut "Ela" peste "Manuela" ma impiedica sa imi dau seama cum as fi evoluat, natural, fara muzica sau daca "jobul" m-a facut ceea ce sunt acum. Nu stiu cum as fi fost, acum, la 25 de ani daca la 19 nu as fi luat drumul muzicii, nu imi dau seama daca as fi crescut sau nu la fel. E o dilema si, probabil, nu o sa aflu niciodata. Cert este ca, acum, in prezent, Ela si Manuela sunt una si aceasi persoana, singura diferenta este ca una canta si cealalta se joaca.

Care ar fi cel mai mare compromis pe care l-ai putea face de dragul carierei?

Nu stiu, sincer. Mereu spun ca motivatia trebuie sa fie egala cu puterea viciului (in cazul de fata, muzica am inteles, cariera), deci nu stiu. Cand o sa ma trezesc la usa cu un moment de genu' asta, va anunt.

Esti o persoana pudica?

Timida, mai exact. Mi-e teama de penibil, de goliciune, atat cat poate sa fie o domnisoara bine crescuta, cred.

Fara ce nu ai putea sa traiesti?

In sensul deep (profund, n.red.), fara muzica, fara familie si fara iubire. Nu as putea sa traiesc fara sa iubesc. Daca am voie sa ma eschivez de la chestii siropoase, refuz sa traiesc fara paste, pizza, avocado, iaurt cu lamaie si fara telefon.

Te-ai putea adapta unei vieti fara Internet? Cum crezi ca ai putea trai intr-o lume in care poti tine legatura cu fanii doar prin fan cluburi?

Am vazut filme-documentar, pe vremea aia fanii erau fani. Mi se pare mereu mirific nivelul de devotament al oamenilor din vremurile fan-cluburilor. Nu stiu cum ar fi, dar de obicei cu cat ajungi mai greu la un om anume, cu atat iti doresti mai mult sa ajungi. E legea firii si as putea sa ma adaptez la orice, dar imi place viata mea, cu Internet in ea.

Poti completa urmatoarele fraze?

A poza nud inseamna sa... -ti bagi picioru'n ea de aristocratie. Nu e un lucru rau, dar e real.

De la Mos Craciun vreau... sa-mi dea zapada, multa, si chestii dragute.

Barbatul iubit trebuie sa fie... al meu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Ela Rose melodii, #Ela Rose cantareata, #Ela Rose Mi e frica , #vedete romanesti