Fiul lui Calin Geambasu, atacat de un maidanez - Cainele era hranit de familie

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 15:17
3623 citiri
Fiul lui Calin Geambasu, atacat de un maidanez - Cainele era hranit de familie
Foto: Facebook/Calin Geambasu

Fiul artistului Calin Geambasu, Davin, a trecut prin clipe de cosmar recent, fiind la un pas de a fi muscat de fata de un caine maidanez.

Ca si in alte dati, Calin Geambasu si fiul sau in varsta de 4 ani s-au oprit sa se joace cu Tarzan, cainele pe care il hraneau de mai multa vreme. Dintr-o data, insa, acesta a sarit sa-l muste pe Davin de fata. Din fericire, Calin Geambasu se afla la doar un metru departare, filmand, cu totul intamplator, dupa cum sustine el pe Facebook.

A putut interveni, iar cainele s-a potolit imediat, inainte ca o tragedie sa aiba loc. Copilul s-a ales doar cu cateva zgarieturi.

"Fiul meu s-a aflat la doar 2cm de a fi muscat de fata de catre un caine caruia familia mea ii da zilnic de mancare, de ani de zile", scrie artistul pe reteaua de socializare. "Apropos de cat de imprevizibili pot fi acesti maidanezi, indiferent cat ii ocrotesti si indiferent ca doar cu cateva momente in urma nimic nu prevestea atacul surprinzator ce putea avea un final ingrozitor", remarca artistul.

"Ii intalnim peste tot si nu ii vedem chiar in cele mai fericite ipostaze... Sunt tare amarati cu viata haituita pe care o duc. Din aceasta cauza ei sunt si atat de Iimprevizibil! Asta este probabil cel mai grav aspect!

Acum ii mangai si le dai de mancare si in foarte scurt timp, daca li se pare lor ceva in neregula si asociaza cu experiente din trecut, te pot ataca; adica, exact cum ni s-a intamplat si noua. Sunt multi maidanezi care ataca din frica sau din instinctul de a-si proteza un teritoriu imaginar, asta pe langa cei care sunt evident fiorosi...!", scrie Calin Geambasu.

"Acel caine primeste mancare zilnic din partea familiei mele si a vecinilor. I-am facut si cusca langa curte, unde vine cand doreste, fiindca nu doarme acolo permanent. Vine doar la masa... De aceea nu ne faceam deloc griji in privinta lui. Si un alt aspect, Davin este obisnuit sa se joace si sa vorbeasca cu cainii; noi avem 4", explica artistul.

Calin Geambasu a tinut sa specifice ca atat el, cat si familia sa sunt iubitori de caini: "Familia noastra, din bani proprii, a tratat si operat diversi caini aflati in suferinta, dar mai mult nu putem face. Noi procedam din punct de vedere uman, nu dupa interpretari ale legilor, nu manati de interese politice sau legate de bani publici".

"Locul maidanezilor nu este printre oameni"

Remarcand scindarea populatiei in doua tabere delimitate foarte clar - cei care isi doresc eutanasierea cainilor si cei care ii sustin, dar numai cu vorbe - si care au ajuns sa se razboiasca intre ele, Calin Geambasu propune o alta cale, de mijloc, una responsabila din punctul sau de vedere: "Ce este clar: locul maidanezilor nu este printre oameni, in detrimentul sigurantei si linistii oamenilor!

Nici lor, maidanezilor, nu le prieste viata amarata pe care o au, in asa zisa "libertate" a strazii: foamete, boli, frig, accidente... In afara de "legea eutanasierii" mai pot exista si alte solutii mult mai umane, solutii care sa ne implice si sa ne mobilizeze pe toti si care sa rezolve cumva situatia cainilor fara stapan".

"Indemn la o responsabilizare public-privata, inspre binele cainilor, dar mai ales al oamenilor, peste orice interese legate de bani publici, prin costuri minime, dar cu implicare constanta si coerenta, nu doar la nivel declarativ, asa cum se prea poarta de catre ONG-urile care vehiculeaza anual sume imense fara sa faca nimic...!!!", scrie el pe pagina sa de Facebook, completand: "Oricum, chiar si votata, solutia eutanasierii nu va da roade foarte curand, datorita numarului foarte mare de maidanezi si a personalului redus care se ocupa de aceasta problema sociala".

Impotriva eutanasierii, pentru un parteneriat public-privat

In opinia sa, "sterilizarea este un proces costisitor, ineficient si care ar dura intre 10 si 15 ani de acum inainte (asta daca ar putea fi sterilizati toti...). Pare o utopie". Astfel, solutia "umana" ar fi implementarea parteneriatului public - privat: "statul da terenul, asigura o amenajare minima a locului unde vor sta si se ocupa de ingrijirea medicala, iar cetateanul vine cu mancarea de zi cu zi + un numar de ONG-uri si fundatii pot initia programe in parteneriat cu sute de restaurante unde se arunca zilnic tone de mancare...!)".

Cantaretul dezvota aceasta idee, chiar daca a asistat la o scena care se putea dovedi tragica: "Se pot face astfel de locuri ale cainilor fara stapan la marginea cartierelor si in anumite zone mai retrase ale parcurilor mari, practic tot prin locurile unde ei se afla deja, doar ca neingrijiti de nimeni.

Realitatea strazii, peste mila si compasiune: sunt infometati, plini de boli si purtatori de tot felul de microbi, ii vedem schiloditi in urma accidentelor rutiere sau chiar a luptelor dintre ei, ii gasim degerati in ierni grele, sunt rai sau inraiti pe parcurs... Pe langa pericolul ce-l reprezinta pentru populatie, oare acestor animale amarate chiar le-o fi bine pe strazi, intr-o asa zisa "libertate"...?! Dintr-o "mila temporara si de moment" s-a ajuns astazi la un fenomen atat de extins.

Realizandu-se un astfel de proiect, se vor tria cei carora le pasa intradevar de soarta acestor animale amarate de cei care isi arata compasiunea doar la nivel declarativ!!!", conchide el.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#copil Calin Geambasu atacat maidanez, #baiat Calin Geambasu atacat caine, #fiu Geambasu atacat caine video, #solutie caini maidanezi Calin Geambasu, #parteneriat public privat maidanezi , #vedete romanesti