Florin Chilian: Le doresc romanilor sa nu mai arunce vina nerealizarilor lor pe Romania Interviu

Vineri, 26 Decembrie 2014, ora 12:20
4370 citiri
Florin Chilian: Le doresc romanilor sa nu mai arunce vina nerealizarilor lor pe Romania Interviu
Foto: Facebook/Florin Chilian

2015 incepe ca fiecare an cu sperante, planuri si promisiuni. Ce asteptari au vedetele de la noul an si ce si-au propus neaparat sa bifeze in 2015 ne-au spus pe rand, dezvaluind pentru Ziare.com cele mai arzatoare dorinte si ganduri intime.

Florin Chilian isi doreste ca in noul an romanii sa fie mai atenti la nevoile oamenilor din jurul lor si sa nu mai dea vina pe tara noastra frumoasa, Romania, pentru nereusitele lor, dupa cum a declarat artistul intr-un interviu Ziare.com.

Ce-ti doresti tie, in anul care vine?

In principiu l-as vrea mai putin bun decat 2016, dar macar de zece ori mai ok decat 2014.

Ce ai vrea sa nu mai repeti in 2015?

Nu stiu daca este vorba despre o greseala de-a mea sau despre faptul ca ai mei contemporani sunt din ce in ce mai rai, mai egoisti, dar imi doresc sa nu mai permit unora sa-mi schimbe natura.

Asta inseamna ca trebuie sa fiu mai selectiv cu ce si pe cine ajut, pentru ca marea majoritate nu ca nu se folosesc de ajutorul primit, ci se mai si intorc impotriva ta. Cu timpul asta ma face sa nu mai vreau sa ajut pe nimeni pentru a nu mai fi dezamagit. Asta nu e bine sau normal deloc pentru ca acolo undeva sunt oameni care chiar au nevoi si merita ajutorul meu.

Daca ar fi sa tragi linie, care e invatatura lui 2014?

Nu este ceva nou, ci mai degraba o amintire a unor lucruri stiute demult, mai ales in ceea ce priveste facatura asta de la noi care se cheama showbiz. Singurul, dar si cel mai bun raspuns catre cei care nu te au la inima, pentru ca ai scris unul sau doua, poate trei sau patru cantece de succes fara sa fi copiat sau sa furi ceva din alta parte, este pur si simplu sa mai scrii unul, dar sa nu-i uiti. Sa nu-ti uiti prietenii, dar mai ales sa nu uiti pe cei care te cauta si stau langa tine numai la bine.

Oracol pentru vedete: Florin Chilian

Care e cuvantul care rezuma cel mai bine 2014?

Geopolitic. In traducere inseamna oameni sub vremuri. Dementa profitului cu orice pret, cu orice risc, cu orice chip.

Dar cuvantul de ordine pentru 2015, asa cum vezi tu acum anul ce vine, care e?

As vrea sa fie mai ordonat putin, mai predictibil, mai putin haotic. Pentru mine cuvantul de ordine in 2015 este selectiv. Am onoarea si bucuria de a fi presedinte onorific al fundatiei caritabile Metropolis, fundatie care are in grija mai mult de 190 de copii orfani, dar si patron onorific al CID Romania, organizatie ce se ingrijeste de copiii orfani, copii foarte bolnavi pe care sistemul medical din Romania i-a abandonat.

Am sa continui sa ajut aici cat am sa pot, dar am sa ma retrag din toate celelalte actiuni caritabile. 14 ani si mai mult de un milion de euro donati mie unul imi sunt suficienti. Emotional si financiar imi este imposibil sa continui in ritmul acesta. Din 19 concerte pe trimestru, 16 erau dedicate actelor caritabile. Pur si simplu nu mai pot si nici nu mai vreau.

Sunt prea multe boli ale sistemului si este randul societetii civile sa se implice chiar daca eu cred ca aceasta nu exista cu adevarat. Imi asum toate criticile unei astfel de decizii, dar este cazul ca cei multi sa faca ceva pentru ei cu adevarat. Eu unul consider ca mi-am facut partea mea de treaba.

E vreun loc in care speri sa ajungi in anul urmator?

Nu, nu ma atrage nimic din ce se poate construi in afara unei personalitati umane. Ce sa vad, pietre, caramizi?! Nu ma intereseaza deloc. Nu sunt genul turist.

Spune-ne doua lucruri de pe lista cu "lucruri de facut in 2015".

Am de terminat un nou album de care m-am apucat deja, o pledoarie in favoare emotiilor care ne definesc adanc ca oameni si la care am cam renuntat. Plansul, rasul si surasul.

Mai vreau sa termin un album care este gata demult, "Raiuri de iad" se numeste si care va provoca cu siguranta multe comentarii, pentru ca este povestea unui copil distrus de parinti si nu este povestea mea va asigur, dar mai ales vreau sa incep sa ma joc cu muzica.

Ce urare faci romanilor?

Le doresc romanilor sa nu mai arunce vina nerealizarilor lor pe Romania. Romania este foarte bine asa cum este, noi romanii avem cateva mari probleme.

Romanilor le urez sa priveasca mai atent la nevoile celor de langa ei si mai ales nu sa faca mai mult bine, ci macar sa nu mai faca atata rau lor si celorlalti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Florin Chilian dorinte 2015, #Florin Chilian 2015, #Florin Chilian albume , #vedete romanesti
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
Poza copilul
copilul
rank 1
:(..asa e,prostul,cand e prost,isi invinueste parintii ,de asta!