Florin Grozea, despre retragerea Hi-Q si detalii "savuroase", dar nu "scandaloase" Interviu

Marti, 23 Septembrie 2014, ora 18:23
4574 citiri
Florin Grozea, despre retragerea Hi-Q si detalii "savuroase", dar nu "scandaloase" Interviu
Foto: Robert Chirileanu

Dupa 18 ani pe scena, Hi-Q a luat o pauza mai lunga. Asa trebuie sa spuna fanii, nu ca Hi-Q s-a destramat, sustine Florin Grozea.

Despre aceasta pauza si ceea ce urmeaza in continuare am vorbit cu Florin Grozea, care a vorbit pentru Ziare.com despre cum au ajuns in punctul acesta, dar si ceea ce urmeaza in continuare.

Dupa 18 ani, Hi-Q si-a luat adio. De ce ati luat aceasta decizie?

Hi-Q a ajuns la majorat, am implinit 18 ani pe 29 iulie 2014. In ultimul an nu am mai avut timp pentru Hi-Q (melodii si videoclipuri noi, concerte, emisiuni) si am hotarat sa anuntam acest lucru. Fanii, presa, colegii din muzica asteptau concerte si melodii noi. Am considerat ca e mai bine sa anuntam ca Hi-Q se retrage decat sa prelungim frustrarea publicului. Am organizat un concert de adio pe plaja, la Teo, acolo unde am si debutat. S-a inchis frumos un capitol.

Ultimul concert al unei trupe vechi de 18 ani

Ati prezentat alaturi de colegii dvs mai multe emisiuni. Va vedeti intors pe micile ecrane in postura de moderator?

Cu siguranta voi prezenta emisiuni radio si TV in viitor! Am prezentat singur sau impreuna cu colegii mei sute de emisiuni, la cinci televiziuni nationale, practic la toate "trusturile". Voi reveni in televiziune, imi place mult. Dar nu anul acesta. Anul acesta este unul in care voi sta in general departe de TV. Un an sabatic, daca vrei.

Ati inovat in mediul online de mai multe ori, inclusiv primul site al unei trupe, primul fan-club online, primul blog si prima televiziune online. La ce sa ne asteptam?

Voi continua sa aduc lucruri noi in online-ul romanesc. Anul acesta am pornit prima agentie digitala dedicata industriei muzicale-Hit Yourself Consulting. Folosindu-ma de experienta mea in blogging si digital, de legaturile cu artistii si casele de productie muzicale, am reusit sa cresc foarte repede aceasta afacere. Dupa primele sase luni aveam deja zece artisti, printre care ma mandresc cu Voltaj, Deepcentral, Alb Negru, DJ Sava, Narcotic Sound si altii. Suntem patru oameni care lucreaza la agentie, toti patru pasionati de online si de muzica.

Multi oameni au facut parte din proiectul Hi-Q timp de 18 ani. Acum, la sfarsit, ati ales sa scrieti cate ceva despre ei. Cum au reactionat cand au vazut cat de sincer ati vorbit, chiar si despre cei care considerati ca la un moment dat v-au dezamagit?

Am scris 15 articole despre 15 oameni importanti pentru Hi-Q. A fost un moment important pentru mine, am vrut sa multumesc public unor oameni care nu apar pe sticla dar care ne-au marcat viata si cariera intr-un mod determinant: primul compozitor cu care am lucrat, primul regizor care a pariat pe noi, textierul cu care am scris aproape toate hiturile etc.

Sinceritatea este una dintre calitatile la care tin. Am fost sincer cu acesti oameni, chiar si cu cei care, la un moment dat m-au dezamagit. Acei oameni nu au fost surprinsi, sunt lucruri pe care le-am discutat intre noi pana acum. Surpriza a fost, poate, pentru cei care ne cunosc doar de la televizor.

Prin aceste micute povesti oamenii au putut intelege mult mai multe despre ceea ce inseamna munca din spatele unei trupe si relatiile dintre artisti. V-a fost greu sa scrieti unele dintre acele lucruri pe care nimeni nu le stia? De exemplu, faptul ca Marius Moga a locuit la dvs in apartament pana a strans bani sa isi plateasca chiria.

Nu uita ca am scris o carte despre industria muzicala romaneasca-Hit Yourself.

Sunt cunoscut ca un om sincer si direct. Sper ca reusesc sa ridic un pic perdeaua de pe show-biz si sa promovez aceasta industrie. Pentru ca, desi savuroase, detaliile pe care le-am oferit in aceste articole nu sunt scandaloase. Am vorbit despre oameni complecsi, cu calitati (imense!), dar si cu defecte. Asa cum sunt toti artistii, toti oamenii. Asa cum sunt si eu.

Pe langa melodiile care au facut istorie sunteti cunoscuti si datorita emisiunilor, printre care si "Totul va fi bine". Cum ati ajuns in aceasta postura si ce greutati ati intampinat atunci?

Imi amintesc emotiile pe care le aveam noi doi, tineri studenti de 19 ani, de la Brasov, in drum spre Bucuresti pentru a da testul vietii lor. "Iti dai seama, emisiune la mare, ca a lui Teo. Tu ai vazut ce succes are Teo, cate autografe da?". "Promite-mi ca, daca vom ajunge sa avem succes la mare, nu vom uita de unde am plecat". Am dat proba cu Liana Stanciu, formatul propus fiind unul matinal, de informatii si divertisment.

Regizorul Laurentiu Rusescu a inteles rapid ca strica unitatea daca aduce pe altcineva langa noi trei, asa ca a propus Antenei 1 un alt format pentru Hi-Q. Unul mai aproape de stilul celor trei pustani de la Brasov, ceva MTV-style - tineri pe plaja, care danseaza, filmari din mana, taieturi neconventionale. Omul avea viziune si am avut norocul ca viziunea lui sa ne includa si pe noi.

Si dupa 18 ani de povesti savuroase si clipe minunate sau mai grele alaturi de oameni precum Dan Badea, Dan Popi, Marius Moga, Bobby Stoica, Gabi Huiban sau Victor Solomon ce simtiti? "Totul va fi bine"?

Privesc in urma si regret foarte putine. Poate am tipat la un om fara ca acesta sa fi gresit, poate am inchis ochii uneori la o nedreptate, poate am fost comod uneori. Dar in general am facut totul cu pasiune, cu determinare, cu iubire pentru muzica si pentru oameni. Este incredibil cate lucruri au reusit sa faca doi pustani (Mihai si Florin) si un vis. Sunt recunoscator tuturor oamenilor care au pus umarul la visul nostru. Promisiunea cu care ne-am lansat ("Totul va fi bine!") s-a materializat zi de zi, concert de concert, hit de hit.

Ati plecat de tot din muzica? Sau ramaneti in industria muzicala?

Agentia digitala Hit Yourself Consulting (www.HYC.ro) lucreaza cu artisti, deci practic nu am plecat nicaieri, doar ca nu mai cant pe scena. Dar in continuare compun muzica, promovez artisti si trupe, fac campanii pentru artisti. Unul dintre artistii pe care il promovam online chiar mi-a cerut ajutorul la producerea unor melodii, am spus DA instantaneu!

Cariera solo? Sau e prea tarziu?

Ha ha, am 34 de ani, abia am inceput. Nu e niciodata tarziu pentru o cariera solo. Horia Brenciu si-a lansat primul album la 35 de ani si uite ce succes are acum.

As fi vrut sa pun sute de intrebari ca sa afle toti cititorii intreaga poveste Hi-Q, dar nu e loc intr-un interviu...

Multumesc, Andreea! Poate voi scrie o carte despre acesti 18 ani de Hi-Q. Ai citi-o?

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Florin Grozea Hi18 ani, #Florin Grozea HiQ, #HiQ retragere, #HiQ despartit , #vedete romanesti