Gipsy Casual, muzica tiganeasca ce sparge topurile afara - Interviu

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 11:50
22468 citiri
Gipsy Casual, muzica tiganeasca ce sparge topurile afara - Interviu
Foto: ziaremondene.ro

Gipsy Casual s-ar putea traduce prin muzica tiganeasca pe ritmuri actuale de disco si house. Trupa romaneasca si-a propus sa cucereasca topurile din afara si chiar a reusit cu hitul "Balans Prala".

Membrii trupei au declarat intr-un interviu acordat Ziare.com ca proiectul a pornit ca un fel de "refresh" dat culturii muzicii tiganesti, despre care membrii trupei spun ca ar merita readusa in atentia publica.

Cei care canta 100% live la toate concertele mai spun ca nu ii deranjeaza comparatiile cu formatia Damian & Brothers, ba din contra, ii flateaza acest lucru si spun despre ei ca sunt "copiii" muzicii traditionale tiganesti.

De unde a pornit proiectul Gipsy Casual?

Gipsy Casual este "copilul" lui Mihaita Manu, care participa in acest proiect nu numai in calitate de manager si fondator, ci si de membru al trupei. A pornit ca un refresh dat culturii muzicii tiganesti care, sa fim sinceri, merita readusa in prim plan. Gipsy Casual nu este doar o viziune, ci si un stil nou muzical.

Trupa este un pariu ambitios cu prejudecatile unora privind muzica tiganeasca si de aceea este cu atat mai important pentru membrii Gipsy Casual sa il faca cunoscut. Oricum este privit acest proiect, punctul de plecare este foarte realist: Gipsy Casual are la baza artisti talentati si pasionati, carora le place la nebunie sa faca muzica.

Randi: Piesele care vin ca apa de ploaie vor pleca precum apa de ploaie - Interviu Ziare.com

Intr-un timp foarte scurt ati cucerit Europa. Va asteptati la un asemenea succes?

Nu ne-am pronunta asa grandios privind recunoasterea europeana. Putem insa sublinia ca piesele noastre prind foarte bine in strainatate. De obicei, un ritm/gen/stil ce aduce ceva nou culturii muzicale existente la un moment dat reprezinta un plus, o imbogatire, o completare. De asta suntem placuti. Pentru ca aducem ceva nou. Suntem optimisti de fel, deci speram ca, la un moment dat, lumea sa aprecieze ce facem noi.

De unde ideea de a combina R&B cu jazz, raggaeton si gipsy music?

"Pofta vine mancand!". :) Ne-am petrecut mult timp in studio asa ca am avut cand sa experimentam toate ritmurile si sa ne "jucam". Facem muzica cu drag si nu ne sfiim sa incercam. Am vrut sa avem un sound al nostru, sa ne individualizam prin ce cantam. Ritmurile Gipsy Casual sunt propria noasta reteta!

Sasha Lopez, artistul roman care a cinat cu presedintele din Sri Lanka - Interviu Ziare.com

Gipsy Casual transmite muzica generatiei de ieri adusa in prezent si adaptata generatiei de azi

Ce mesaj transmite Gipsy Casual?

Gipsy Casual transmite optimism, stare de bine si ritm contagios. Pe de alta parte, Gipsy Casual transmite muzica generatiei de ieri, adusa in prezent si adaptata generatiei de azi. Si, cel mai important, gipsy beat-urile sunt facute sa dansezi pe ele.

De unde va vine inspiratia pentru piese?

Din studiu, cultura muzicala a fiecaruia sau, de cele mai multe ori, din niciun motiv anume. Se intampla pur si simplu. Din acest motiv facem muzica si nu altceva. Cand suntem mai multi este cu atat mai bine. Sunt si mai multe idei bune si produsul final va fi, evident, mai reusit.

Nu sunt multi artisti care sustin toate concertele 100% live. Voi cum rezistati? Cum va pastrati vocile in stare perfecta? Vreun secret?

Nu este un secret cum rezistam. Cred ca fiecare se menajeaza dupa propriile criterii. Tine si de cat de "antrenat" esti cu un program incarcat si solicitant. Norocul nostru este ca avem mult exercitiu la acest capitol. Nu exageram cu noptile pierdute si ne incalzim vocile cu rigurozitate inainte de show.

Oricat de incarcat ne-ar fi programul de concert, tot nu ni se pare extenuant sau daunator pentru vocile noastre. Pentru ca ne place foarte mult ce facem si asta este cel mai bun tratament.

Andra, despre box, operatii estetice si "Romanii au talent" - Interviu Ziare.com

Credeti ca vor exista voci care va vor asemana cu Damian & Brothers? Stilurile sunt diferite, dar, daca totusi se va intampla asta, ce le veti raspunde?

Ne plac controversele de acest gen. Pentru ca Damian & Brothers a fost si a ramas un nume cu greutate in domeniul muzical atat la noi, cat si in strainatate. I-am apreciat foarte mult si o asa asociere nu ar putea decat sa ne flateze. Gipsy Casual respecta muzica gipsy traditionala, cea cantata de Damian & Brothers, insa propunerea noastra muzicala vizeaza gipsy beat-urile actuale. Suntem "copiii" muzicii traditionale tiganesti:).

Ati semnat de curand cu Cat Music. Cat v-a ajutat acest pas?

Ne-a ajutat foarte mult. Este in primul rand o certificare ca suntem pe drumul cel bun. Nimeni nu te-ar contacta daca produsul tau nu ar fi unul cu potential. Si, pe de alta parte, ne face sa vedem lucrurile global. Ne ajuta sa ne extindem: ca viziune, ca proiect, ca planuri. Inseamna progres si mana libera sa ne concentram pe ce stim noi cel mai bine: sa facem muzica. De restul se ocupa ei.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#interviu Gipsy Casual, #Gipsy Casual muzica, #Gipsy Casual formatie, #Gipsy Casual stil muzica , #vedete romanesti