Alex Velea, despre vacante si promovarea turismului in Craiova - Interviu

Marti, 03 Mai 2011, ora 08:54
2710 citiri
Alex Velea, despre vacante si promovarea turismului in Craiova - Interviu
Foto: zodiac-travel.ro

Craioveanul Alex Velea vorbeste cu nostalgie si mult drag despre locurile natale si despre Romania, in general. Asta nu-l impiedica pe artist sa-si bucure privirea prin locuri exotice, neaparat in rasfat si lux, ca doar nu munceste pe nasturi!

Alex a discutat si despre modalitati de a promova turismul in orasul sau natal, Craiova, mentionand ca acesta nu este atat de periculos pe cat il face presa sa para.

Ai ales sa-ti petreci sarbatorile de iarna in Tenerife, unde te-ai ales si cu o ruptura musculara. Lasand deoparte aceasta intamplare neplacuta, ce-ai facut, ce-ai vizitat, ce te-a impresionat pe insula exotica?

A fost o vacanta atat de relaxanta incat "aproape" ca am uitat de biceps. Tenerife m-a impresionat cu vegetatia luxurianta si luxul hotelurilor. Noi (eu si Ana) adoram plimbarile, peste tot pe unde mergem stim exact: mers de voie toata ziua. De vizitat, sincer, n-am vizitat prea multe, am preferat sa ne plimbam pe plaja, sa inotam, sa ne bronzam, ca suntem albi rau:). Ne-am relaxat, ne-am rasfatat, totul a fost super.

Acum doi ani ai fost in Dubai, considerat de multi cel mai luxos loc de pe planeta. Povesteste-ne putin despre lucrurile care ti-au placut acolo, dar si despre cele care ti-au lasat un gust amar.

Stiti cam multe despre mine. Da, intr-adevar, Dubai-ul e un loc aparte. Grandoarea lui impresioneaza, opulenta... pentru mine chiar "artificialitatea"... oamenii aia au modificat formele de relief... Mi-a placut mult. Mie imi place peste tot unde e cald (va rog sa nu interpretati!). E trist ca acolo prea e o "lume a barbatilor", prea isi tin femeile ascunse, dar fiecare natie are cultura ei, iar eu le-am respectat traditiile. Ba chiar a trebuit sa-mi "cenzurez" iubirea, in sensul ca nu am mai pupat-o pe Ana pe strada. Se uitau dubios la noi...normal, eram in Dubai!

Te-ai nascut in Craiova, capitala Baniei. Cum ai incuraja turistii sa viziteze locul tau natal? Care sunt punctele forte ale zonei, din punct de vedere turistic?

De cate ori am ocazia, ma mandresc cu orasul meu natal. Prietenii imi sunt martori ca vorbesc cu "foc" despre Craiova. E un oras extraordinar, curat, frumos. Mi-e dor de casa acum... Parcul Romanescu ramane pentru mine cel mai tare punct turistic pentru ca, in timpul liceului, atunci cand mai chiulea vreun profesor, veneam aici. Glumesc... noi, pustii, mai lipseam de la ore. Gradina Botanica e chiar foarte frumoasa, nu mai spun de muzee - tot ce iti doresti.

E o impletire armonioasa, iar ca turist poti sa te si "cultivi", dar sa te si relaxezi, iar oamenii sunt foarte caldurosi, pacat ca in presa ni s-a facut o alta imagine. Multi isi inchipuie ca e ca-n Bronx. Nu-i deloc asa.

Descrie, in 3 cuvinte, ce inseamna o vacanta acasa, la Craiova.

Familie, familie, familie.

Din cauza unor contracte semnate anterior, n-ai avut cum sa pleci in luna de miere imediat dupa nunta. Pana la urma, ti-ai rasfatat sotia cu o mica escapada? Unde s-a intamplat?

Noi zicem ca inca n-am avut-o... ca sa avem pretext sa mergem iar undeva. Am fost cateva zile in Turcia. Tari rau turcii astia, mari comercianti...si foarte haiosi.

Care sunt cele mai pretioase amintiri de calatorie? Le pastrezi sub forma suvenirurilor, fotografiilor sau imaginilor mentale?

Era si o piesa "avem di tati": poze, suveniruri, muuuulte haine, dar evident amintirile care se lipesc de suflet, ei bine, alea sunt pe viata! Avem si niste amintiri care se lipesc pe frigider.

Preferi vacantele low-cost, cu rucsacul in spate, sau pe cele pe care cheltui sume exorbitante pentru propriul rasfat?

Rasfat si lux, nu muncesc pe nasturi. Merit. Macar atat.

Ai plecat vreodata dezamagit dintr-o vacanta, din diverse motive? (cazare neadecvata, meniu incompatibil cu gusturile tale, servicii indoielnice, etc) Daca da, unde te aflai?

Nu. Nu am plecat intr-un loc sa caut nod in papura si sa vad ce nu-mi place. Gasesti locuri frumoase peste tot in lume. Peripetii, da, am avut cam peste tot. Dar sunt aventuri care raman.

Majoritatea oamenilor au tendinta de a incerca lucruri noi atunci cand calatoresc. Unii incearca specialitati ale bucatariei cu specific, altii sporturi extreme. Ai astfel de initiative?

Sunt atat de plictisitor si de monoton la capitolul mancare, incat lista mea de bucate ar incapea pe fituica unui scolar. Nu ma risc la asa ceva! Sporturi...da, mai incercam, mai venim fara un muschi, chestii d-astea.

Fiecare are propria idee legata de vacanta ideala. Care este a ta? Unde ti-ar placea sa petreci o saptamana de vis?

Mmmm...Miami. Dar vine, vine...

Numeste primele 3 obiective turistice care-ti vin in minte atunci cand te gandesti la Romania.

Am avut norocul ca Dumnezeu a trimis "barza" cu mine aici... Avem tot ce se poate... Romania e o tara splendida. Pacat ca nu stim sau poate suntem prea saraci ca sa exploatam turismul aici. Am vazut toata tara datorita meseriei pe care o am. Chiar suntem un neam ales macar ca locatie unde ne desfasuram viata si chiar nu pot sa aleg: imi plac, deopotriva, si marea, dar si muntele.

Agentia Zodiac Travel

www.zodiac-travel.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alex Velea Ana, #Alex Velea vacanta , #vedete romanesti