Interviu Calin Goia: N-am sa uit prima vacanta de pe vremea lui Ceausescu

Luni, 31 Mai 2010, ora 11:43
3332 citiri
Interviu Calin Goia: N-am sa uit prima vacanta de pe vremea lui Ceausescu
Foto: Andreea Goia

Printre concerte si familie, Calin Goia de la Voltaj si-a facut putin timp si a povestit despre vacantele sale si locurile pe care le-a vizitat de-a lungul vietii. Artistul a fost impresionat de frumusetea planetei, insa recunoaste ca nu va putea uita prima vacanta facuta in afara tarii pe vremea lui Nicolae Ceausescu. De asemenea, in cadrul interviului Calin a vorbit si despre viitorul album al trupei si despre cum il promoveaza.

- Ce-ti place sa faci, in general, in vacanta?

- Stii, din punctul meu de vedere sunt doua tipuri de vacante: city break-urile, cand imi place sa ma trezesc devreme si sa vad cat mai multe lucruri, strazi, muzee, magazine - daca este cazul - si vacantele efective, de odihna, gen pe plaja, in care ma trezesc cand ma trezesc, citesc mult, inot...

- Stim ca ai vazut multe locuri din lumea asta. Care sunt destinatiile tale preferate?

- Asia de sud-est: Thailanda, Cambodgia, Vietnam...Am foarte multe amintiri de acolo: in primul rand oamenii sunt primitori, cu zambetul pe buze, foarte draguti - bine, ei sunt constienti ca turismul le aduce prosperitate economica - pe urma au niste locuri superbe. In ceea ce priveste insulele, sunt foarte ok din punctul de vedere al resorturilor, au plaje cu nisip alb si fin, cu o mare albastra, asa cum vezi doar in ilustrate postale. In Vietnam am vazut - pe langa foarte multa istorie, in special legata de razboiul dintre Nord si Sud - multe parcuri nationale si sute de kilometri de plaje frumoase si tot felul de locuri incantatoare. In plus bucataria vietnameza este senzationala, inchipuiti-va peste 500 de feluri de mancare traditionala, toate delicioase.

- Daca ai avea viitorul financiar asigurat, exista un loc special in care te-ai retrage cu familia?

- Probabil ca tot Asia ar fi preferata mea, doar ca as fi foarte departe de restul familiei. Oricum, sa stii ca nu-mi propun sa ma retrag, imi place foarte mult ce fac plus ca nu sunt genul de persoana sedentara.

- Ce planuri de vacanta ai pentru 2010?

- Fix peste o saptamana plec la Sankt Petersburg, pentru 6 zile, apoi o sa plec si in Grecia, prin septembrie si nu stiu sigur unde o sa mergem in iarna. La noi vacanta mai mare este in iarna. O sa mergem in Indonezia si Malaezia sau in Statele Unite.

- Vorbeste-ne putin despre proiectele trupei Voltaj. Unde va vor vedea fanii in vara asta?

- Saptamana viitoare lansam un DVD, se numeste "V8" si contine inregistrarea concertului de lansare a albumului V8 de la Polivalenta, din 25 iunie 2009. Am avut si o campanie pe Internet: timp de 24 de zile, din 2 in 2 zile, am lansat cate o piesa, deci 12 piese din totalul de 21 continute in DVD. La sfarsitul campaniei online lansam produsul pe piata, deci si restul pieselor, pentru cei ce vor sa cumpere DVD-ul.

In paralel cu proiectul acesta am lansat un nou single, "Mi-e dor de", lunea viitoare facem si videoclip, este deja in difuzare pe Pro FM si Kiss FM. In vara asta o sa fim prin Costinesti si prin orasele tarii, inca nu stim exact pe unde, in general se concretizeaza cu 2-3 saptamani inainte,iar concertele sunt anuntate pe site-ul nostru www.voltaj.ro.

- Cum a fost prima ta vacanta pe cont propriu?

- Nu cred ca-mi mai amintesc prima pe cont propriu, dar prima mea vacanta, pe care n-am sa o uit niciodata, este cea facuta pe timpul lui Ceausescu - aveam 10 ani atunci - impreuna cu parintii, prin patru tari socialiste: Cehoslovacia, RDG, Polonia si Ungaria. A fost absolut impresionant pentru mine, mai ales ca eram si copil, de la drumurile care aratau altfel de la iesirea din tara si pana la magazinele care aveau de toate si mai ales Pepsi - ma uitam la Pepsi ca la felul treispe' intr-o perioada in care in tara nu se gasea nimic - sunt foarte multe lucruri pe care inca le mai retin, sa stii...Am vazut lagarul de concentrare de la Auschwitz, castelul Wawel din Krakow, orasele Dresda, Postdam, Brno, Bratislava - toata excursia asta am facut-o cu o Dacie si cu cortul...

- Apropo de muzica si vacante, ce discuri ti-ai luat atunci?

- Mi-am luat un disc cu Michael Jackson, "Thriller"... l-am tinut la luneta in Dacie si cand am ajuns acasa era valurit si-am fost foarte suparat o vreme.

- Un lucru mai "nebunesc" din calatoriile tale? O amintire mai haioasa dintr-o vacanta?

- Pot sa-ti zic din cea mai recenta vacanta, pe care nu mi-am programat-o foarte clar la plecare pentru ca nestiind cum vor arata locurile si cum vor fi oamenii am zis ca cel mai bine este sa ne facem prima rezervare in Phnom Penh, capitala Cambodgiei, dupa care vom vedea cat stam in fiecare oras. Am calatorit cu autobuzul, cu avionul si, ce-i amuzant si-o sa-mi aduc mult timp aminte, am trecut granita dintre Cambodgia si Vietnam - eu si sotia mea - ea in spatele unui motociclist, eu in spatele altui motociclist si valiza noastra imensa in spatele celui de-al treilea motociclist. Era un punct de trecere prin sudul Cambodgiei care efectiv nu avea drum asfaltat si singura modalitate de trecere era cu aceste motociclete. Am trecut, dincolo ne-au asteptat niste vietnamezi, deci e o intreaga afacere sa treci oamenii din Cambodgia in Vietnam si-am fost preluati tot de trei motociclisti pana in cel mai apropiat oras, la 7 kilometri de granita.

- Zilele trecute, o prietena care are o pasiune comuna cu a ta - motoarele - imi povestea ca visul ei este sa strabata India pe motocicleta. Tu ai un vis in genul asta?

- Nu, nu, mie mi se pare foarte extenuant sa mergi cu motorul pe distante lungi. Nu sunt genul care merge la cinci stele, am fost si cu cortul, am fost si in pensiuni de doua stele - chiar nu am o problema, dar cu motocicleta este destul de obositor.

- Cum ti-ai promova locurile natale in fata unui turist strain?

- In primul rand ar trebui sa stie ca avem o tara extrem de frumoasa. Daca vrei sa-ti petreci vacanta aici ai Marea Neagra, Delta - cu fauna si flora absolut fantastice - ai statiuni de schi, trasee montane, plus ca in Ardeal sunt foarte multe pesteri foarte frumoase. Moldova e deosebita, zona Bicazului este superba...eu am strabatut tara asta si consider ca are un super potential, dar ca este prost administrata de catre cei care trebuie sa o faca. Marele minus este infrastructura, lucru care franeaza dezvoltarea turismului romanesc.

Agentia Zodiac Travel

www.zodiac-travel.ro

Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
#interviu Calin Goia, #interviu vacanta Calin Goia , #vedete romanesti