Interviu Gabriel Cotabita, despre ce ii trebuie unui artist pentru a rezista testului timpului

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 15:01
1215 citiri
Interviu Gabriel Cotabita, despre ce ii trebuie unui artist pentru a rezista testului timpului
Foto: zodiac-travel.ro

Din pacate, datorita profesiei, Gabriel Cotabita nu prea are parte de duminici sau de sarbatori. Din fericire, tot datorita profesiei, artistul isi permite de multe ori luxul de a spune "plec acum in vacanta!", atunci cand programul ii permite. Prin urmare, vacantele pot veni oricand pe neasteptate, iar chestia asta il bucura nespus.

- Ce-i place "scorpionului" Gabriel Cotabita sa faca in vacantele sale? Ce tabieturi aveti?

- In primul rand, eu nu am vacante, notiunea asta lipseste din dictionarul meu. Ma bucur de o situatie pe care mi-am creat-o, aceea de a-mi lua "vacanta" atunci cand vreau eu. Este adevarat ca, in acelasi timp, nici nu am duminica sau sarbatoare, dar asta imi este meseria. Pe de alta parte, imi permit si luxul de a spune "plec acum!" atunci cand programul mi-o permite. Prin urmare, vacantele vin pe neasteptate, iar asta ma bucura nespus.

Imi place mult sa merg cu masina in vacanta, iar daca e sa mi-o petrec peste ocean este si mai bine. Sunt un iubitor al Americii - pentru mine, orice plecare acolo, indiferent de anotimp, este o mare bucurie.

- Unde v-ati petrecut cel mai recent concediu?

- S-a intamplat anul trecut, intre 15 septembrie si 15 noiembrie, in Statele Unite. Am stat, printre altele, 10 zile la Las Vegas, dupa care am inchiriat o masina si am traversat America. M-am oprit la Marele Canion, apoi am mers in vizita la casa memoriala Elvis Presley din Nashville. Am stat 5 zile la New York, la final revenind in Europa cu cel mai mare transatlantic la ora asta, Quinn Mary 2, de la Londra intorcandu-ma acasa cu avionul. A fost o vacanta frumoasa de fix o luna de zile.

- Daca ati avea posibilitatea sa va luati un an sabatic, ce zona a Globului ati explora in amanuntime?

- As inconjura lumea, cu opriri de lunga durata in America Latina si Asia.

- Planuri pentru Craciun si Revelion?

- De Craciun si Revelion cant, asadar nu-mi fac planuri.

- Care sunt orasele dvs. preferate (situate in afara granitelor Romaniei)?

- 1.Londra - pentru starea de spirit.

2.New York - pentru nebunia pe care o gasesti acolo, este locul unde ai tot timpul ceva de facut, chiar si la 2-3 noaptea.

3.Roma, desi n-am avut timp sa vizitez tot.

- Cum v-ati promova locurile natale, ce ati recomanda unui turist strain? De ce sa vina in Craiova, in orasul copilariei dvs.?

- In Craiova sunt foarte multe lucruri de vazut. As aminti Muzeul de Arta, de o valoare inestimabila, Muzeul Olteniei cu vestigiile sale din epoca romana, Parcul Romanescu - un monument natural de exceptie, iar dintre noile atractii as vorbi despre Piata Unirii, zona pietonala si tot centrul orasului.

- Din amintirile dumneavoastra legate de calatorii sau turnee, ce intamplare memorabila va trece acum prin minte?

- Eram cu Monica Anghel si sotul ei, traversand Asia dinspre Europa catre Australia. Plecand mai tarziu din Romania decat ar fi trebuit, n-am reusit sa prindem o cursa mai scurta catre Brisbane, acolo unde trebuia sa si ajungem. Am fost nevoiti sa luam o cursa extrem de ocolitoare, care ne-a dus cam asa: Bucuresti - Amsterdam, Amsterdam - Djakarta, Djakarta - Singapore, Singapore - Sydney, Sydney - Brisbane. Un zbor de 36 de ore.

Terminati de oboseala, ajunsesem in aeroport la Djakarta, un aeroport mare, modern, cu o aroma orientala greu de egalat, si aveam de stat acolo patru ore. La un moment dat a venit la noi un lucrator vamal care ne-a intrebat ce facem acolo. I-am explicat ca suntem in drum spre Australia si i-am aratat biletele de avion. Ne-a luat pasapoartele pentru viza de tranzit si-mi aduc aminte ca stand noi pe bancuta, ne intreaba Monica: "Mai, dar voi stiti cine era era omul asta care ne-a cerut pasaportele?" "Nu", i-am raspuns noi. "Pai daca nu ni le mai aduce, noi ce facem?". Ei, omul ne-a adus pasapoartele, a fost totul ok, ne speriasem degeaba.

- Inteleg ca urmeaza sa apara un nou material VH2.

- Materialul este gata si urmeaza sa fie lansat la sfarsitul lui februarie 2011. Este un disc la care s-a lucrat foarte mult din dorinta de a gasi o exprimare moderna pentru un material care contine multe lucruri importante raportate la perioada prin care trecem. Am lansat deja piese din acest album, ultima fiind "Imposibila uitare", in difuzare la ora asta pe radio si TV.

- In ce alte proiecte mai sunteti implicat in aceasta perioada?

- Cel mai recent proiect a fost spectacolul "Ce mai faci?", in care am reusit, impreuna cu formatia lui Andrei Tudor, sa punem in scena nu mai putin de 16 piese din repertoriul meu dinainte de VH2. A fost un spectacol de succes, completat de piese actuale marca VH2 si exista deja cererea ca acesta sa fie reluat in cateva orase mari din tara. E posibil chiar sa existe un turneu "Ce mai faci?".

- Vedetele vin si pleaca. Ce calitati credeti ca trebuie sa aiba o vedeta pentru a rezista probei numita "timp"?

- Consistenta, probabil. Nu stiu ce sa-ti spun, insa trecand prin momentele de pregatire pentru "Ce mai faci?", mi-am dat seama ca am avut grija, dar si norocul, ca de-a lungul vremii sa am foarte multe cantece bune, sincere, si care-au exprimat emotii reale. Este un privilegiu ca oamenii se regasesc in cantecele mele.

Agentia Zodiac Travel

www.zodiac-travel.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#interviu Gabriel Cotabita, #vedete romanesti, #vedete Romania , #vedete romanesti