Interviu Liana Stanciu: Imi iau energia din oameni

Luni, 26 Iulie 2010, ora 20:43
2311 citiri
Interviu Liana Stanciu: Imi iau energia din oameni
Foto: zodiac-travel.ro

Liana Stanciu se pregateste sa revina cu "Trenul Vietii" pe micile ecrane. Realizatoarea TV vorbeste intr-un interviu despre cum vede turismul romanesc si despre locurile in care ii place sa mearga.

"Dumnezeu mi-a dat multa energie. Imi iau energia din oameni, gasesc in fiecare om ceva bun si frumos care sa ma ajute sa merg mai departe".

- In primul rand, "La multi ani" pentru ziua de nastere. Ce-si ureaza, de ziua ei, leoaica Liana Stanciu, ce-si doreste ea?

- Multumesc pentru urari. Imi doresc sanatate copilului meu si familiei mele, energie si intelepciune pentru a trece peste toate problemele.

- Ai realizat multe topuri muzicale, la radio sau la TV. Daca ar fi sa faci un top al tarilor preferate - tari pe care le-ai vizitat pana acum - care ar fi pe primele 3 pozitii? Te rog sa motivezi fiecare alegere.

- Imi place Anglia, mi se pare ca nu exista o tara la fel pe lumea asta si-mi place mult de tot Londra, pe care o consider perla Europei. Ma bucur foarte tare cand reusesc sa trec Atlanticul si ajung in Statele Unite - New York sau Los Angeles te impresioneaza prin grandoare, iar daca tot vorbim despre vacante, as mai alege o insula din Grecia.

- Exista vreo tara vizitata recent cu potential de new-entry si cu sanse mari ca in viitor sa atace locurile fruntase la capitolul "destinatii preferate"?

- Pentru mine, ca valoare, cea mai importanta tara - dupa Romania - este Austria. Este tara unde, din motive cunoscute, am reusit sa renasc la viata. Merg in capitala Austriei de aproape 3 ani, am fost de multe ori acolo, dar n-am reusit inca sa vad adevarata Viena. Am trecut pe langa el, dar n-am intrat inca niciodata in Palatul Schonbrunn. N-am vazut Muzeul si Palatul Albertina, dar nu-i timpul pierdut.

Din pacate, pentru multi romani, Viena nu este vazuta ca un oras care adaposteste atat de multe obiective turistice incarcate de cultura si istorie, ci mai degraba un bun loc de shopping. Pentru mine si pentru multi alti oameni, Viena inseamna, deocamdata, turism medical. Nu avem servicii medicale de calitate in tara, asa ne trebuie, exista deja in Austria clinici medicale private care au pe site-ul lor optiuni in limba romana.

- Care a fost cea mai mare provocare pentru tine, intr-o vacanta?

- Sa fac scuba diving, si n-am reusit, pana la sfarsit, desi mi-a placut la nebunie.

- O intamplare hazlie de vacanta, te rog.

- Mai degraba o traznaie de-a mea: intr-o vacanta de iarna am facut pneumonie pentru ca mi-am dorit sa vad toate artificiile din piata centrala a Sighisoarei imbracata intr-o rochie de seara, fara sal, la minus 7 grade C.

- Cum erau vacantele inainte de a fi mama? Ce preferinte aveai? Unde mergeai, de exemplu, in adolescenta?

- Mergeam oriunde se puteau face chestii interesante: plaje virgine, scuba diving, chestii de genul asta, important era sa fie un loc in care telefonia mobila sa nu aiba acoperire.

- Cum sunt vacantele tale, ale voastre acum? Unde ii place mai mult Teodorei, la munte, la mare?

- Teodora nu stie foarte bine marea, n-a apucat sa mearga la mare decat atunci cand era mai mica, iar marea sau muntele nu sunt foarte importante pentru ea. Important pentru ea este sa fie cu copii multi in preajma, pentru ea "la mare" este acolo unde este prietenul ei Stefanuc.

Ce locuri preferate, aproape de Bucuresti, ai? Unde "evadezi" in weekend-uri, in putinul timp liber ramas?

- N-avem timp liber, eu lucrez de luni pana vineri, Mihai canta in weekend-uri.

- Realizezi atatea lucruri frumoase... si totusi, daca o zi ar avea 30 de ore, sa zicem, ar mai fi lucruri pe care ti-ai dori sa le faci?

- As ajuta si mai mult spitalul Marie Curie.

- Stiu ca realizezi "Club TVR 3". Pe cand se anunta plecarea din gara a "Trenului vietii"?

- "Trenul vietii" revine, o sa-l reiau, foarte probabil, chiar din toamna, pe unul din canalele importante de la TVR, dar deocamdata se lucreaza la toate grilele, inca nu-i nimic sigur.

- Ai afirmat, la un moment dat, ca radioul ramane cea mai mare iubire a ta din punct de vedere profesional. Sa facem un exercitiu de imaginatie... cum ar fi viata ta fara radio?

- Probabil ca as fi lucrat intr-o scoala generala sau un liceu, as fi predat engleza si spaniola si as fi fost, probabil, la fel de fericita.

- Reusesti perfect sa te imparti intre familie, cariera, fundatie.... Care este secretul tau?

- Mi-a dat Dumnezeu multa energie, asta e tot. Imi iau energia din oameni, gasesc in fiecare om ceva bun si frumos care sa ma ajute sa merg mai departe.

Agentia Zodiac Travel

www.zodiac-travel.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liana Stanciu interviu, #Liana Stanciu TVR , #vedete romanesti