Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Interviu: Mihai Petre, despre sotia poloneza si vacantele sale exotice

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 11:07
5414 citiri
Interviu: Mihai Petre, despre sotia poloneza si vacantele sale exotice
Foto: zodiac-travel.ro

Coregrafului si dansatorului Mihai Petre ii sade bine cu drumul. Si ii si place, dupa cuvintele frumoase pe care le spune atunci cand deapana amintiri din calatorii. Turist relaxat, dar foarte activ, Mihai se bucura de numeroasele fotografii pe care sotia sa, Elwira, are grija sa le faca in locurile pe unde ii poarta pasii.

De curand, ai fost cu sotia ta intr-o scurta vacanta la Londra, unde ati avut prilejul de a participa si la festivalul "Move It Dance London". Ce ti-a placut si ce nu ti-a placut in capitala Marii Britanii?

Mi-a placut aceasta iesire, nu cred ca am stat suficient timp cat sa vad ceva ce sa nu-mi fie pe plac. Ne-am plimbat foarte mult, am fost pe la tot felul de muzee, am fost si la acest festival, am prins si vreme buna, totul a fost perfect. Am ramas impresionat de eleganta oamenilor de acolo.

Anul trecut, pentru rolul lui Ovidiu din telenovela "Iubire si onoare" ai petrecut o luna la New York, unde ai urmat un curs de actorie la celebra New York Film Academy. Cum decurgea o zi petrecuta in "Big Apple" si cum ti s-a parut orasul?

Aveam multe cursuri, dupa care mergeam intr-o librarie unde citeam pentru a doua zi, pentru ca aveam de facut diverse scene. In plus, stateam foarte mult timp sa invat replicile, pentru ca toate erau in engleza, iar jocul intr-o limba straina necesita un efort in plus.

New Yorkul este fantastic: super aglomerat si foarte competitiv. E genul de oras in care daca te duci intr-un magazin si te uiti la un mar pe care vrei sa-l cumperi mai mult de 3 secunde ti-l ia altcineva din fata.

Din interviurile pe care le-ai acordat reiese faptul ca vacantele tale sunt presarate cu multa activitate - plimbari lungi, sala, etc. Nu simti nevoia de o saptamana petrecuta pe malul marii, "scutit" de efort fizic, doar plaja si somn?

Daca am o activitate, ma simt mult mai bine decat daca as sta - din acest motiv vacantele mele sunt condimentate cu tot felul de activitati.

De-a lungul timpului, ai participat la numeroase competitii de dans si cu aceasta ocazie ai avut posibilitatea de a vizita diferite locuri. Precizeaza, te rog, care au fost orasele, regiunile sau tarile care te-au impresionat.

Sunt multe locuri in lume care m-au impresionat. Acum imi vine in minte Tokio. Am fost acolo prin 2000 si mi s-a parut ca se afla extrem de departe ca evolutie fata de tot ce am vazut eu pana atunci. In general, fiecare loc are atractiile si punctele lui forte, asa ca imi este greu sa fac un clasament.

Sotia ta, Elwira, este de origine poloneza. Cand ati vizitat Polonia ultima data si care ar fi cuvintele care ar descrie cel mai bine aceasta tara, in opinia ta?

Ultima oara am fost anul trecut de Craciun. Cat despre Polonia, pot sa va spun ca are o gastronomie fantastica, iar polonezii fac o gramada de prajituri cu branza foooarte bune.

Luna de miere este un subiect care trezeste amintiri placute. Cum a fost in Republica Dominicana, destinatia aleasa de voi?

Excelent! Soare, mare, culori frumoase, mult snorkeling, palmieri, nisip alb, cocteiluri de tot felul. Ce poti sa-ti doresti mai mult?!

Fiecare om are propriul ritual de calatorie. Obisnuiesti sa cumperi suveniruri, sa umpli albume cu poze sau preferi sa pastrezi cele mai frumoase intamplari in memorie?

Facem multe poze pe unde mergem. Elwira este in general fotograful de serviciu, mie imi place sa le privesc dupa. Imi place sa vizitez locurile importante de unde ma duc si sa cunosc cat mai multe despre tara respectiva.

Iti calculezi vacantele cu mult timp inainte sau esti genul de persoana spontana, care impacheteaza si pleaca in cateva ore?

Mi-ar placea sa fiu spontan, dar nu imi permit din cauza programului. Am prea multe responsabilitati, trebuie sa-mi consult tot timpul agenda si abia apoi sa planuim vacanta.

Care sunt cele mai "vinovate" placeri de calatorie? Shopping in exces, cazare numai la 5 stele sau te rezumi la lucrurile simple?

Nu fac excese din niciun punct de vedere. Imi place sa fiu foarte relaxat si sa fac ceea ce simt in momentele respective.

Cand calatoresti, obisnuiesti sa respecti o dieta sanatoasa sau dai iama prin cele mai tentante specialitati culinare cu specific?

Nu, nu obisnuiesc sa respect o dieta sanatoasa. Imi place sa incerc cat mai mult din gastronomia tarilor in care merg.

Descrie o zi de vacanta perfecta - de la destinatie la modul in care alegi sa-ti petreci seara.

Soare, plaja, inot, seara un vin bun si o masa in aer liber.

Unde iti doresti sa ajungi si n-ai avut inca posibilitatea?

Imi doresc foarte mult sa ajung in Brazilia si in Cuba.

Care crezi ca sunt locurile pe care orice roman ar trebui sa le viziteze, macar o data, la noi in tara?

Avem o tara frumoasa, cu multe locuri extraordinare, cu un potential turistic foarte mare. Cred ca Vulcanii Noroiosi si manastirile din nordul Moldovei nu ar trebui ratate.

Se apropie Sarbatorile Pascale. Unde planuiesti sa le petreci?

Acasa! Cu Elwira, cu parintii mei si cu sora mea, iar a doua zi de Paste la marea finala de la "Romanii au talent"!

Agentia Zodiac Travel

www.zodiac-travel.ro

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mihai Petre interviu, #Mihai Petre sotie, #Mihai Petre vacante, #Mihai Petre viata personala, #Mihai Petre roluri , #vedete romanesti