Interviu Mirela Stoian - Despre amintirile din vacanta ale "Lilei"

Luni, 30 August 2010, ora 10:26
4260 citiri
Interviu Mirela Stoian - Despre amintirile din vacanta ale "Lilei"
Foto: zodiac travel

Mireala Stoian, cunoscuta publicului Lila de la Vacanta Mare, nu cere nimic gratis de la viata si munceste pentru tot ceea ce obtine. Actrita este de parere ca pentru a rezista pe micul ecran trebuie sa ai demnitate, tarie de caracter si o morala de fier.

- Povesteste despre ultima ta vacanta mare. Unde, cand, cum?

- Ultima mea vacanta mare s-a petrecut acum doi ani, la Brasov, pentru o prea frumoasa perioada de 6 zile. Cu multe eforturi, dar cu inimile pline de entuziasm tineresc, am pornit catre Brasov, am gasit un hotel unde cred ca am fost singurii clienti, dar nu mi-a parut rau, pentru ca aveau o curte interioara superba, cu niste tufe de trandafiri parfumati, absolut senzationali, dar si cu un iaz cu pestisori colorati. Am avut un foisor doar al nostru si chelnerul nostru, care ne servea ori de cate ori clipeam.

Ne-am plimbat mult prin Brasov, am jucat whist pe pedepse iar eu, nestiind sa joc, am fost cea mai pedepsita, spre deliciul tuturor. La un moment dat, au iesit pana si bucatarii de la bucatarie ca sa se amuze de pedepsele pe care le primeam si pe care, ca orice invins care se respecta, mi le asumam cu fruntea sus si cu voce tare.

- Unde, in lume, ti-ar placea cel mai mult sa calatoresti si de ce?

- In perioada in care am fost angajata Teatrului Odeon, am avut parte de multe turnee, ocazie cu care am vazut aproape toata Europa, SUA si Canada. Daca ar fi sa-ti raspund pe baza primului impuls, as spune ca imi place o bucatica din Canada, aproape de Marile Lacuri, care se cheama Windsor. Este un orasel foarte linistit, cu multe parcuri si cu veverite aproape domestice, care traverseaza strada si vin pe presuletul de la usa, unde gasesc intotdeauna alune. Acolo mi-a ramas mie o bucatica de suflet, ca sa zic asa.

- Ce contine bagajul Mirelei Stoian atunci cand pleaca in turneu sau in vacanta? Enumera, te rog, obiectele pe care le ai mereu la tine si la care n-ai renunta niciodata.

- Ca o Fecioara care nu se dezminte de zodie, sunt o farmacie ambulanta, ba chiar m-ai putea banui de anumite studii medicale. Gasesti acolo antinevralgice, creme, pansamente, pastile pentru hiperaciditate, pentru crize biliare, dar si pentru scaune luuungi si plictisitoare. Fara discutie, nu-mi lipseste termosul in care de seara imi pun cafeaua fierbinte, pentru ca primul lucru pe care il fac dimineata este sa-mi beau cafeaua - n-am rabdare sa astept sau sa o prepar atunci, pe loc.

- O intamplare hazlie de turneu sau de vacanta, te rog.

- Of...in ciuda aparentelor, eu sunt un om foarte cuminte. Nu-mi place sa ies in evidenta si nu gasesc rostul unui asemenea comportament. Mi s-a intamplat, insa, sa plec intr-un turneu cu colegii mei de la teatru, sa fiu nevoita sa ma intorc noaptea cu trenul catre Capitala si sa constat, in gara, ca mi-am uitat pantofii in teatru. Seful garii a sunat la portarul de la teatru, acesta a cautat, impreuna cu pompierul de serviciu, peste tot. Normal ca n-au gasit nimic.

Trebuie sa precizez ca pantofii respectivi erau foarte importanti pentru mine, erau asa... un fel de prelungire a picioarelor mele, erau pantofi de spectacol la care tineam foarte-foarte mult. Dupa o tevatura intreaga am "reusit" sa pierd si trenul din seara aceea - n-am plecat de langa seful garii decat atunci cand am fost convinsa ca au cautat peste tot acei pantofi. Ideea e ca eu trebuia sa ajung foarte repede in Bucuresti, de asta luam eu trenul de noapte, restul colegilor mei plecau cu autocarul. Morala: colegii mei au ajuns inaintea mea iar pantofii erau la cabiniera.

- Cel mai spontan lucru pe care l-ai facut vreodata in vacantele tale a fost.

- Nu sunt o persoana foarte spontana in gesturi, ci doar in vorbe. Deci, daca-mi vine sa sar in apa de pe o stanca, n-o fac. Ca orice Fecioara, trebuie sa masor adancimea, temperatura si duritatea apei (rade), nu uita ca trebuie sa ma incalzesc inainte - eu nu intru neincalzita in apa (rade), dupa aia poate ma gandesc sa sar si eu.

- Care este calitatea cu care te mandresti cel mai mult?

- Sunt modesta, sincera si foarte directa. Sunt dureros de sincera. Dureros pentru mine.

- Cu ce talent natural ai mai vrea sa fii inzestrata?

- Mi-ar fi placut foarte mult sa pot sa cant, dar daca nu este, nu este. Sunetele refuza sa iasa asa cum le gandesc.

- Care este motoul tau?

- Este o combinatie intre "Sa nu judeci niciodata pe cei din jurul tau" si "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face".

- Ce ai si ti-ai dori sa nu ai?

- Foarte multe griji, temeri, spaime. As vrea sa fiu mai linistita si inca nu pot sa fiu linistita, as vrea sa nu mai fiu dezamagita de ceea ce vad, de oameni si-as vrea sa nu ma mai feresc, asa cum fac acum, de notiunea de "prieten", pe care o folosesc din ce in ce mai rar.

- Ce nu ai si ti-ai dori sa ai?

- Bani, ca sa pot calatori si sa-mi implinesc visele. Si nu-i am.

- Ce nu ai vrea sa se stie despre tine?

- Nu am secrete fata de nimeni si chiar pot sa raspund la orice fel de intrebare. Daca ma gandesc mai mult, asta nu inseamna ca sunt in cautarea unei minciuni, ci caut acel raspuns direct la intrebare.

- Care este lucrul pe care ai vrea cel mai mult sa il vezi schimbat la oameni?

- Mentalitatea. Trebuie sa recunosc faptul ca experienta traita alaturi de Vacanta Mare m-a schimbat. Poate ca unii nu vor fi de acord cu mine atunci cand spun ca am capatat o mentalitate de mercenar. Siguranta pe care ti-o da astazi un loc de munca te leneveste, iar eu ma aflu in situatia de a nu avea un loc de munca stabil de un an si jumatate. Imi este foarte greu si incerc sa razbat. Asa ca mine sunt multi altii, asa ca nu ma plang, ci trebuie sa gasesc in mine, in primul rand, puterea de a merge mai departe si de a reusi. Nu am foarte multa incredere in mine, in schimb am vointa si dorinta foarte mare.

Imi doresc sa gasesc oameni la fel de loiali, asa cum sunt eu si cu care, umar la umar, sa reusim sa trecem obstacole. Acum am format o echipa de oameni tineri, pregatim un spectacol, repetitiile nu sunt platite, nimeni nu ne garanteaza succesul. Tot ce stiu este ca lucram cu placere, avem un regizor, avem un decor, am invatat textul si de 2 luni repetam cateva ore pe zi, cu sarg, pentru ca stim ca avem un tel comun.

Ce sa astept, propuneri? Mi se intampla sa citesc interviuri ale unor "vedete", care "asteapta propuneri de la diferite televiziuni". Mie nu mi-a batut nimeni, niciodata, la usa, prin urmare stiu ca, daca trebuie sa fac ceva, trebuie sa ma misc, sa incerc.

- La ce proiect lucrezi acum?

- Este un proiect de suflet, este un "proiect speranta" pentru ca ne-am pus cu totii sperantele in el. Am ales un text, este vorba de o comedie, una speciala, este un spectacol extrem de antrenant. Am avut norocul sa intalnesc niste actori tineri, foarte indarjiti, avem o regizoare mica de stat, dar mare la sfat si degraba varsatoare de sange, care ne tine in frau cu o mana de fier. Avem ajutorul Centrului Cultural Evreiesc, lacas in care am fost si suntem gazduiti fara sa platim si in care tinem repetitiile de zi cu zi.

- Starurile vin si pleaca... ce calitati crezi ca trebuie sa aiba o vedeta pentru a rezista pe micul ecran si in constiinta oamenilor?

- Demnitate, tarie de caracter si o morala de fier.

Agentia Zodiac Travel

www.zodiac-travel.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#interviu Mirela Stoian, #Mirela Stoian Lila, #Mirela Stoian Vacanta Mare , #vedete romanesti