Interviu Oreste: De Romania m-am reindragostit iremediabil acum cativa ani

Marti, 22 Iunie 2010, ora 08:36
5737 citiri
Interviu Oreste: De Romania m-am reindragostit iremediabil acum cativa ani
Foto: zodiac-travel.ro

Cand cei mai multi romani se declara dezamagiti de tara lor, Oreste Teodorescu spune intr-un interviu ca de Romania s-a reindragostit "iremediabil" in urma cu cativa ani si ca aceasta este tara in care vrea sa traiasca.

- Cum sunt vacantele lui Oreste? Odihna/relaxare sau actiune/descoperire?

- Cate putin sau mai mult din fiecare. Vacantele in orase presupun batatorirea stradutelor, "per pedes". Se intampla ca in investigatiile locotentului Colombo: adulmecare, scormonire. In zonele cu litoral sau munte prefer odihna activa!

- Ce "vanezi" mai intai la locurile noi pe care le vizitezi si ce lasi la final?

- Variantele sunt aleatorii, nu-mi premeditez pasii, nici macar nu ma intereseaza sa-mi fac idei preconcepute despre un loc, din teorii sau lecturi. Sunt un turist spontan, lasandu-ma purtat de parfumul si farmecul locurilor pe care le vizitez.

- Care este cel mai valoros obiect - din punct de vedere material - adus din vacantele tale?

- Cele mai valoroase amintiri, suveniruri, obiecte nu sunt comensurate material. Eu colectionez pisici (din toate materialele si de toate dimensiunile). iar sotia mea cumpara clopotei. Fiica-mea inca nu si-a dezvoltat un hobby, e inca sedusa de shopping!

- Dar cel mai valoros obiect, din punct de vedere spiritual? Poti sa ne dai mai multe amanunte?

- Am achizitionat niste spade si pumnale cu incarcatura simbolica...Cateva cristale de quartz, precum si multe carti, stampe, obiecte de cult apartinand tuturor religiilor, etc.

- Povesteste-ne despre "Codul lui Oreste", cartea ta recent publicata.

- Este un jurnal de bord al calatoriei de 6 ani pe care inca o efectuez in domeniul ezoterismului. Cuprinde o sinteza a unor lecturi, intalniri, revelatii care, pe mine unul, m-au schimbat in bine!

- Stiu ca in perioada urmatoare lansezi cartea si in tara. Cand si unde vor fi aceste evenimente?

- Miercuri, 16.06: Iasi, ora 18.00 Libraria Casa Cartii (Sedcom Iasi), Str. Stefan cel Mare si Sfant nr. 67. Joi, 17.06: Focsani, ora 17.00 Librariile Alexandria, Promenada Mall, Str. Calea Moldovei nr. 32. Miercuri, 23.06: Sibiu, ora 18.00, Libraria Humanitas, Str. Nicolae Balcescu nr. 16. Joi, 24.06: Brasov, ora 17.00 Libris Brasov, Str. Muresenilor nr. 14, Miercuri, 30.06: Arad, ora 17.00 Libraria Corina, Str. Mihai Eminescu nr. 2.

- Ce planuri mai ai pentru vara asta din punct de vedere profesional?

- Am sa particip in perioada 8 - 21 iulie, in sudul Frantei, la niste procesiuni catare in vedere unei ample documentari.

- Planuri de vacanta?

- Ma voi ancora pe plaja din Vama Veche, acolo unde imi petrec de multi ani cateva saptamani. Din cauza crizei, in acest an nu vom mai pleca in vacanta peste hotare.

- Destinatiile tale preferate sunt:

- Europa, Orientul Apropiat, Orientul Indepartat.

- Cum esti in vacanta: cheltuitor sau cumpatat?

- In functie de buget; de regula cheltuim toti banii pe care-i avem. Ma simt neimplinit daca revin cu ceva prin buzunare.

- Unde ti-ar placea sa traiesti?

- Imi place foarte mult Romania, tara de care m-am reindragostit iremediabil acum cativa ani. O energie fantastica, un peisaj absolut superb, oameni foarte frumosi. Partea plina a paharului imi este suficienta!

- Care este motto-ul tau?

- Fiecare dintre noi avem o indatorire fata de Dumnezeu, fata de patrie, fata de semeni si fata de noi insine. Intre nastere si moarte, suntem chemati sa ne regasim Regatul pierdut. Avem Calea, Adevarul si Viata, trebuie doar sa ne luam crucea in spinare si sa urcam!

- Ce ai si ti-ai dori sa nu ai?

- Sunt recunoscator pentru tot ce am!

- Ce nu ai si ti-ai dori sa ai?

- Sunt multumit cu ce am!

- O amintire haioasa de prin vacantele tale?

- Apropo de zodiac: mi-a murit ambreiajul in Praga si in loc de 2 nopti am stat 6. In aceeasi vacanta am fost fraierit la casa de schimb valutar, am primit 400 de euro amenzi pentru depasirea vitezei, am mancat la un restaurant unde doar painea a costat 50 de euro si in loc de faringosept am primit de la farmacie laxativ. Ciudat, dar nevasta-mea ma avertizase ca Mercur este retrograd pe casa calatoriilor, insa eu am inisistat ca nu va fi nici o problema. De atunci, iau mult mai in serios predictiile astrologice!

Agentia Zodiac Travel

www.zodiac-travel.ro

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Oreste vacante, #interviu Oreste, #carte Codul lui Oreste , #vedete romanesti