La multi ani, Romania! - Florin Zamfirescu si Ducu Bertzi

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 17:54
1194 citiri
La multi ani, Romania! - Florin Zamfirescu si Ducu Bertzi
Foto: Ziare.com

Actorul Florin Zamfirescu si cantaretul Ducu Bertzi sunt doi artisti care isi iubesc tara si isi doresc ca romanii sa aiba rabdare ca sa poata trai linistiti.

Totusi, Florin Zamfirescu se teme de disparitia tarii din cauza ultimor ani care au lasat un gust amar tuturor conationalilor.

"Ii doresc sa nu dispara pentru ca, personal, ma tem de disparitia tarii. Ma tem ca la un moment dat Romania va disparea. I-as dori perenitate. Romanilor le doresc sa traiasca in Romania... sa poata trai in Romania", a precizat actorul pentru Ziare.com.

Momente in care s-a simtit mandru de faptul ca e roman au fost multe, spune actorul, insa fara sa mentioneze unul anume.

La multi ani, Romania! - Stela Popescu

La randul sau, Ducu Bertzi ii doreste Romaniei mai multa liniste.

"Mai multa liniste. Vorba unui vers dintr-un cantec de-al meu: o tara mai calma", ne-a spus cantaretul, care le transmite romanilor "sa aiba rabdare", precizand insa ca nu stie cat mai rezista cetatenii.

La multi ani, Romania! - Sebastian Papaiani

An de an, Ducu se simte mandru sa cante de Ziua Nationala pentru romanii din diaspora.

"Eu de 11 ani, de Ziua Nationala, am sustinut concerte la comunitatile romanesti din lume. Am fost la Barcelona, am fost Paris, Londra, Tel Aviv, Washington, Toronto, Vancouver, Montreal, San Francisco, Dublin, Praga, Budapeste, deci e o mare bucurie ca am putut sa fiu in mijlocul romanilor de 1 Decembrie. Romanii din diaspora chiar sarbatoresc cu mare drag ziua de 1 Decembrie", a adaugat artistul, precizand ca anul acesta va merge la Calgary, Montreal si Toronto.

Au trecut aproape 150 de ani de cand vedea lumina tiparului una dintre cele mai emotionante si mai indragite poezii: "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie". Ziare.com deschide un micro-serial cu ocazia zilei de 1 Decembrie in care personalitati publice, dar si simpli cetateni vor spune ce ii doresc tarii lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Florin Zamfirescu actor, #Ducu Bertzi cantaret, #1 Decembrie vedete , #vedete romanesti