La multi ani, Romania! - Urarile vedetelor (II)

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 18:45
1311 citiri
La multi ani, Romania! - Urarile vedetelor (II)
Foto: Ziare.com

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei am stat de vorba cu mai multe persoane publice pentru a afla ce ganduri au pentru tara noastra, dar si daca au existat momente in care s-au simtit mandre ca s-au nascut aici.

Dupa ce miercuri am aflat ce au urat romanilor Sebastian Papaiani, Stela Popescu, Bodo, Mihai Constantinescu, Oana Sarbu, Nicu Alifantis si Florin Chilian, acum avem ocazia sa aflam gandurile lui Florin Zamfirescu, Ducu Bertzi, Irina Schrotter, Horia Moculescu si Marcel Pavel.

La multi ani, Romania! - Florin Chilian

Irina Schrotter este una dintre personalitatile cu care se poate mandri Romania. A cutreierat lumea in lung si in lat si peste tot a spus cu drag ca este romanca.

Creatoarea de moda a declarat pentru Ziare.com ca ii ureaza tarii "sa stie sa isi promoveze inteligenta si creativitatea. Sa reuseasca in acest fel sa schimbe traiectoria unei tari de mana a patra intr-o tara de top 1-2. Trebuie sa mizeze pe creativitate si inteligenta", este parerea designerului.

Fata de alti romani care nu se grabesc sa se laude cu nationalitatea sa, Irina se mandreste cu tara de unde provine.

"M-am simtit mandra in clipa in care, in ianuarie anul trecut, la Saptamana Modei de la Berlin, am aparut si am defilat, 7 designeri, sub denumirea de Romanian Designers, in acelasi moment in care Romania era profund atacata de vesnicele probleme legate de necazurile pe care le produc unii dintre rromi", ne-a spus designerul.

Compozitorul Horia Moculescu ii doreste Romaniei "sa isi confirme statutul de protejata a Feciorei Maria", iar romanilor le transmite "sa aiba parte de cat mai multi tehnocrati in esaloanele de conducere".

La multi ani, Romania! - Stela Popescu

Marcel Pavel spune cu mana pe inima ca se mandreste cu tara sa, careia ii ureaza glorie si iubire, iar noua, romanilor, "sa avem o viata mai buna si toata ura si invidia sa dispara, sa prosperam".

Cantaretul a declarat ca isi poarta cu mandrie numele de "roman".

"Eu intotdeauna sunt mandru cand vorbim despre natiunea romana. Sunt mandru in fiecare zi, in fiecare moment. Cei care spun ca nu sunt mandri au o frustrare, sa plece in alta tara daca au probleme de identitate. Sa nu uite ca aici si-au facut un nume. Sunt falsii patrioti sau frustrati. Sa spui ca nu esti mandru ca esti roman inseamna ca te autodistrugi, sa te autocritici si sa te autodesfiintezi.

De ce? Pentru greselile pe care le fac altii? Din moment ce tu esti un om corect si un om al societatii, un om care face bine celor din jur si nu afecteaza negativ pe nimeni, de ce sa nu fii mandru ca esti roman? Nu m-am ferit niciodata sa spun ca sunt roman si am colindat si eu lumea aceasta (in proportie de, n. red.) aproape 80%", a mentionat cantaretul pentru Ziare.com.

La multi ani, Romania! - Sebastian Papaiani

O atitudine asemanatoare are si Ducu Bertzi, care in ultimii 11 ani a sarbatorit Ziua Nationala alturi de romanii din diaspora.

"Romanii din diaspora chiar sarbatoresc cu mare drag ziua de 1 Decembrie", ne-a spus artistul, precizand ca anul acesta va merge la Calgary, Montreal si Toronto.

Actorul Florin Zamfirescu se teme de disparitia tarii din cauza ultimilor ani, care au lasat un gust amar tuturor conationalilor.

"Ii doresc sa nu dispara pentru ca, personal, ma tem de disparitia tarii. Ma tem ca la un moment dat Romania va disparea. I-as dori perenitate. Romanilor le doresc sa traiasca in Romania... sa poata trai in Romania", a transmis Zamfirescu.

Citeste pe Ziare.com si alte urari venite din partea vedetelor

E.C.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Romania 1 decembrie, #Ziua Nationala Romania, #urari vedete 1 Decembrie , #vedete romanesti