Leo Iorga a fost externat

Marti, 13 Mai 2014, ora 19:04
1512 citiri
Leo Iorga a fost externat
Foto: Arhiva

Solistul Leo Iorga a fost externat, marti, in jurul orei 16.30, de la Spitalul Monza din Capitala, unde a suferit, in 9 mai, o operatie pe creier pentru extirparea unei tumori de trei centimetri, a declarat conducerea spitalului.

Leo Iorga a fost operat vineri, timp de aproximativ trei ore, pentru extirparea unei tumori cerebrale de trei centimetri, ce a fost inlaturata complet.

Sambata, medicii anuntau ca solistul era in stare buna, a fost mutat de la terapie intensiva si ca, in aproximativ doua saptamani, va putea sa isi reia activitatea.

Noi detalii despre starea de sanatate a lui Leo Iorga

In functie de analizele anatomo-patologice, oncologii vor stabili daca si pentru ce perioada este necesara radioterapia. Ulterior, la aproximativ o luna, se va reface un RMN de control. Pe langa tratamentul medicamentos pentru edemul cerebral, parte din recuperare va fi gimnastica medicala si kinetoterapia, mai spuneau medicii.

Echipa de la Brain Institute din Spitalul Monza care l-a operat pe Leo Iorga a fost formata din: dr. Sergiu Stoica (neurochirurg), dr. Mihai Craciun (neurochirurg) si dr. Anca Visan (neuro-anestezist).

In urma cu trei ani, Leo Iorga a fost operat tot pentru scoaterea unei tumori canceroase, de la plamani. Interventia a fost facuta la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitala.

Leo Iorga va fi operat pe creier pentru extirparea unei tumori cerebrale

Inainte de operatia din 9 mai, pe Facebook a fost creata pagina "Alaturi de Leo Iorga", pe care a fost lansata o campanie de strangere de fonduri pentru cantaret.

Reprezentantii Fundatiei "George Becali" l-au contactat pe artist si au donat o suma de bani pentru interventia chirurgicala a artistului, dupa cum au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii cantaretului. Acestia nu au precizat despre ce suma este vorba.

"Reprezentantii fundatiei au luat legatura cu noi si au donat o suma, asa cum au facut si alte persoane. Am primit foarte multe telefoane de sustinere si fiecare a donat cat a putut. Oricum va fi in tratamente postoperatorii, care sunt la fel de costisitoare", au mai spus reprezentantii lui Leo Iorga.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Leo Iorga externat, #Leo Iorga operatie creier, #Leo Iorga tumoare cerebrala , #vedete romanesti