Maria Radu: Ma simt bine cu fiecare por. Dumnezeu m-a facut exact cum trebuia! Interviu

Vineri, 21 Martie 2014, ora 08:01
7506 citiri
Maria Radu: Ma simt bine cu fiecare por. Dumnezeu m-a facut exact cum trebuia! Interviu
Foto: Arhiva personala/Maria Radu

E tanara, dar are in spate peste 20 de ani petrecuti pe scena, cu microfonul in mana.

Maria Radu, cantareata cu un look si un stil nonconformist, e cunoscuta romanilor din colaborarile cu trupe ca Directia 5, Timpuri Noi, Van Noiss si Vank, dar si in urma unor hituri precum "M-am indragostit un pic".

Maria Radu a acceptat provocarea Ziare.com de a raspunde unor intrebari "delicate", referitoare la sedintele nud, casatoria si barbatii sau hibele muzicii romanesti in momentul de fata.

Ce crezi ca lipseste muzicii romanesti in prezent? Spre ce crezi ca tinde?

Muzica romaneasca e acolo unde vrea sa fie. Intr-o mediocritate dulce... Nici nu ar avea cum sa fie altfel, suntem inca sub influenta vestului si inca invatam sa pasim. Istoria s-a scris in alta parte, din pacate. Dar pot spune ca exista voci si compozitii care merita aprecierea noastra.

Asteptarile cu care ai intrat in aceasta lume mai sunt cele din prezent? Exista resemnari?

Nu am intrat in aceasta lume cu nicio asteptare. Am sperat ca voi canta profesionist si ca muzica mea va ajunge la oamenii cu care sunt pe aceeasi lungime de unda. Si s-a intamplat!

Esti in aceasta industrie de peste 20 de ani. Cum era cand te-ai lansat si cum e acum?

Cand m-am lansat totul era redus la a compune si a canta, efectiv. Mai tarziu au intervenit in cadru mai multe elemente de care era nevoie: imagine, stil, promovare, adaptare. Sunt acolo unde mi-am propus si sper sa evoluez si sa pot da mai mult.

Daca ar fi sa nominalizezi o voce buna de la noi, care ar fi ea? Dar una care nu are ce sa caute pe scena?

Sunt multe voci bune, multe care merita toate aprecierile. Nu voi nominaliza o voce pentru ca am foarte multi prieteni/colegi capabili si profesionisti pe care ii admir.

Despre cei care nu au ce cauta... nu-mi place sa judec! Eu consider ca au cautat "ceva-ul" intr-un domeniu care nu-i favorizeaza... Eu cred insa ca va veni si perioada trierii! Si nici vorba de nominalizari!

De afara pe cine apreciezi?

Oh... imi plac atat de multi... Imi plac foarte mult John Legend, Paloma Faith, Radiohead etc.

Care dintre colaborari iti e cel mai draga?

Am avut atatea, incat mi-e greu sa nominalizez una care mi-a placut foarte mult. Mi-a facut o mare placere sa colaborez cu prietenul meu, Cornel Ilie, pentru piesa "Langa inima mea". A fost o colaborare destul de fructuoasa, iar filmarile pentru videoclip au fost extrem de funny.

Ai fi dispusa sa colaborezi cu cineva in prezent? Cu cine? Te-am putea vedea intr-o trupa?

Chiar ma gandesc sa merg mai departe cu explorarea si am in plan mai multe proiecte si colaborari, in mai multe zone muzicale. Imi place sa experimentez, sunt deschisa spre noi colaborari!

Lucrez la mai multe piese momentan. Sunt chitibusara si intoc materialul pe toate fetele si il trec prin toate filtrele pana ajung sa fiu cat de cat multumita. Pentru cine nu stie, am cantat foarte multe genuri muzicale: jazz, tehno, pop, rock, funk, rave, electro-rock etc.

Care a fost prima ta caseta (cu muzica)?

A fost o caseta cu Whitney Houston pe care am divinizat-o. Am primit aceasta caseta cand aveam 12 ani, de la un prieten drag, care mi-a spus: "asa trebuie sa ajungi sa canti!". Viata mea s-a schimbat radical din acel moment. Am avut un coach extraordinar, care m-a facut sa scot sunetele altfel.

Ai un plan B pentru cazul in care industria muzicala te va dezamagi?

Eu am mereu un plan B! Nu stiu daca dezamagire e cuvantul... mai degraba constientizarea penibilului si fuga de el. Ma simt bine in pielea mea si pe scena. Cand n-o sa mai simt asta, o sa virez spre alte orizonturi. Deocamdata publicul ma vrea... pentru el cant!

Traiesti doar din muzica? Se poate in Romania?

Sa traiesti din muzica e o intamplare, nu trebuie sa fie niciodata un scop. Se poate in Romania, asa cum se poate peste tot. Talent si perseverenta, plus identificarea directiilor potrivite. Eu traiesc decent din muzica, cateodata chiar foarte bine. Fiecare isi stabileste decenta.

Cum arata publicul tau? Ce semnalmente are?

Este un public minunat, compus din oameni minunati cu varste cuprinse intre 12 si 100 de ani, majoritatea intelectuali.

Sunt surprinsa cand aud copii care-mi spun ca le place vocea mea sau ii aud fredonand un refren, oamenii care vin la mine si ma imbratiseaza. Admiratia lor ma copleseste si ma face sa ma dedic lor, sa ofer tot pe scena. Sunt norocoasa din acest punct de vedere. Imi respect si imi iubesc publicul.

Ai facut vreun compromis, pe plan profesional, pe care apoi sa-l regreti? Ne poti da un astfel de exemplu?

Puteam sa fac multe compromisuri, dar n-am facut. Toata viata am incercat sa fac ce simt. Un singur lucru regret: ca n-am avut la un moment dat suficienta incredere in mine. Dar toate se intampla cu un scop... invatam constant.

In ce conditii ai accepta sa pozezei nud?

Pozele nud sunt minunate atat timp cat stii unde este limita. Sau fotograful sa stie unde este limita dintre arta si vulgaritate. Nu spun nu, imi place sa pozez, plus ca in fiecare zi sunt preocupata de aspectul meu si am un program de exercitii draconic. Ma gandesc in viitorul apropiat sa fac o sedinta foto.

Sexy pana in maduva oaselor: Maria Radu (Galerie foto)

In urma cu cativa ani declarai ca nu crezi in casatorie. S-a schimbat ceva?

Cred in casatorie asa cum cred in barbati! Nu s-a schimbat nimic, dar astept sa mi se infirme acest crez.

Daca, totusi, decizi sa faci pasul, care ar fi cele cinci calitati pe care ar trebui sa le aiba persoana in cauza?

Relaxarea, decenta, umorul firesc, zambetul si integritatea. Mi-as dori mult sa gasesc un om cu care sa rezonez si care sa vada omul Maria.

Ce nu ai schimba sub nicio forma la tine?

N-as schimba nimic. Ma simt bine cu fiecare centimetru pe care il detin, cu fiecare por. Dumnezeu m-a facut exact cum trebuia. Cu bune si rele.

Daca sfarsitul lumii ar veni maine, ce-ai face azi?

M-as ruga sa fiu izbavita si as spera intr-o dimensiune superioara, asa cum fac in fiecare zi. Optimistului i se dau cele mai bune fructe spunea cineva...

Cum te-ai descrie in trei cuvinte? Cum Nu esti?

Lumininoasa, exuberanta, artista. Nu sunt capabila sa urasc, sa port ranchiuna, sa fac rau constient, sa mint.

Maria Radu a lansat recent, in colaborare cu TCC (Tipul Cu Caciula), melodia "Alo", "o piesa pe care sper sa o fredonati in masina, un melanj fericit intre romantism si pragmatism, o poveste frumoasa cu care oricine poate empatiza, pentru ca transpune realitatea in modul cel mai firesc si mai apropiat de natura umana", dupa cum declara artista.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Maria Radu Alo, #Maria Radu poze nud, #Maria Radu casatorie, #Maria Radu barbati, #Maria Radu TCC , #vedete romanesti