Miodrag Belodedici, despre turismul din Romania si vacantele in strainatate - Interviu

Luni, 16 Mai 2011, ora 13:37
2145 citiri
Miodrag Belodedici, despre turismul din Romania si vacantele in strainatate - Interviu
Foto: zodiac-travel.ro

Primul fotbalist care a castigat Cupa Campionilor Europeni cu doua echipe diferite, Miodrag Belodedici, ne recomanda o serie de destinatii turistice din Mexic sau Spania si ne povesteste cum decurge o zi acasa, la Socol, locul de care este profund legat sufleteste si unde se relaxeaza cel mai bine in vacanta.

Ai declarat ca, de-a lungul timpului, ai vazut cam tot ce ti-ai dorit. Ai putea sa realizezi un top al locurilor pe care le-ai vizitat?

Mi-am dorit de mic copil sa vad cele mai mari si mai cunoscute arene fotbalistice: Wembley, Santiago Bernabeu, San Siro... lucru care s-a si intamplat.

Ca fotbalist, ai avut ocazia sa vizitezi foarte multe tari si sa cunosti mai bine oameni cu traditii diferite. Ce culturi te-au impresionat mai mult si de ce?

M-au impresionat cultura si istoria Mexicului, dar si a popoarelor slave din Balcani. Ma atrag aspecte legate de obiceiurile si traditiile populare, iar in urma studiului istoriei lor am ramas uimit de taria cu care au trecut peste suferintele indurate de-a lungul timpului (ocupatia turca si habsburgica).

In 1988 ai ajuns in Iugoslavia, acolo unde ai jucat pentru Steaua Rosie Belgrad. Lasand deoparte fotbalul, cum ai descrie Iugoslavia?

In acea vreme Iugoslavia era o tara libera, unita, puternica,democratica si deschisa catre Europa de Vest din toate punctele de vedere (economic, politic, social). Pe parcursul timpului, aceste lucruri au ajutat iugoslavii sa progreseze in foarte multe domenii, inclusiv in fotbal, lucru care m-a atras foarte mult.

O lunga perioada de timp ai locuit in Spania. Cum ai caracteriza spaniolii si care sunt obiectivele pe care le-ai recomanda turistilor romani ajunsi pentru prima data in Spania?

Dupa parerea mea, spaniolii sunt un popor cu obiceiuri si traditii foarte inradacinate, cunoscute in lume si, mai ales, foarte frumoase. Sunt ospitalieri si prietenosi, iar din punctul acesta de vedere seamana foarte mult cu noi, romanii - nu intamplator cea mai mare comunitate de romani se afla in Spania. Recomand turistilor care viziteaza Spania sa nu evite insulele Canare si Baleare. De altfel, toata coasta Spaniei, de la nord la sud, de la Barcelona pana la Cadiz, este presarata cu statiuni turistice foarte frumoase.

Fotbalul te-a purtat dincolo de Ocean, in Mexic. Povesteste-ne cate ceva despre cele mai frumoase locuri pe care le-ai vazut acolo.

Mexicul este o tara interesanta, cu foarte multe contraste (naturale, economice, sociale). Are o istorie captivanta, incepand cu civilizatia mayasa, incasa, azteca, cu ritualuri specifice. Recomand vizitarea oraselor Acapulco, Cancun, Puerto Baiarta, precum si Insula Femeilor sau vulcanul Popocatepetl.

Exista vreun loc pe care n-ai avut inca ocazia sa-l vizitezi, deocamdata, dar iti doresti neaparat sa-l descoperi?

Mi-as dori sa vad continentul australian si partea sudica a Argentinei, renumitul Pamant de Foc.

Ce tabieturi de vacanta ai?

Sport, muzica, lectura istorica si pescuitul.

Ce preparat din bucataria internationala n-ai putea refuza niciodata?

Orice fel de supe sau ciorbe si toate preparatele din peste.

Cum si unde ti-ai petrecut cel mai recent concediu?

In Spania si acasa, in comuna Socol.

An de an revii la Socol, locul in care te-ai nascut. Cum decurge o zi acasa?

Joc fotbal, pescuiesc, fac baie in Nera si imi ajut mama la munca grea din gospodarie. Aici, la Socol, ma relaxez cel mai bine.

Care sunt, in opinia ta, din punct de vedere turistic, punctele forte ale Romaniei?

Clisura Dunarii, Delta Dunarii, Litoralul Marii Negre si muntii Carpati.

Te-ai confruntat vreodata cu prejudecati ale strainilor in legatura cu Romania

Nu, niciodata.

Planuri de vacanta pentru vara aceasta?

Acasa, la Socol, in Caras-Severin.

Agentia Zodiac Travel

www.zodiac-travel.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Miodrag Belodedici, #Miodrag Belodedici vacanta , #vedete romanesti
Comentarii
Poza ghighi
ghighi
rank 5
Un om plin de amintiri, de trairi si de experienta de viata.