Monica Tatoiu implineste 55 de ani

Marti, 21 Iunie 2011, ora 17:10
5005 citiri
Monica Tatoiu implineste 55 de ani
Foto: vdtonline.ro

Monica Silvia Tatoiu - pe numele complet, o foarte cunoscuta femeie de cariera a perioadei postdecembriste, s-a nascut in urma cu 55 de ani, pe 21 iunie 1956, in localitatea banateana Bocsa Montana.

Succesul inregistrat in afaceri, ca manager general al Oriflame Romania (considerata cea mai performanta filiala a companiei sudeze de cosmetice), i-a creat un culoar foarte larg de iesire publica la rampa, astfel incat s-a incarcat rapid cu o notorietate realmente de masa, de invidiat.

Studii superioare:

Facultatea de Matematica a Universitatii din Timisoara, pe care a incheiat-o insa la Bucuresti - 1975/1979

Studii postuniversitare la Bucuresti - 1979/1980

Burse internationale de cercetare la: Trieste (Italia) - 1981, Tokio - 1988, Fulbright - Wisconsin (SUA) - 1993/1994, Londra - 1997/1998

Doctor in matematica si filosofie

Activitate profesionala:

Profesor de matematica la Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti (pana in 1995)

Director general al firmei Cosmetics Oriflame Romania SRL (1995/2008)

Implicare sociala, caritabila:

Membru fondator al Asociatiei bursierilor romani Fulbrifgt - 1995

"VIP pentru idei si proiecte" - scoala de vara a celor mai buni studenti din Romania

Membru in Consiliul de administratie al Centrului Educatia 2000+ (face parte din reteaua Soros pentru o societate deschisa) - 2001

Proiectul Pro-Ruralis - burse pentru copiii supradotati proveniti din familii defavorizate din judete ale Moldovei - 2002

Initiatoarea proiectului pentru legea tichetelor de cresa pentru mamele care se decid sa se intoarca la lucru inainte de perioada de doi ani dupa nasterea copilului (lege adoptata de Parlament si aflata in vigoare din 2006)

A infiintat Fundatia "Noi citim" si a demarat proiectul "Cele 5 dimensiuni ale succesului" (pentru studentii talentati) - 2007/2008

Implicata in realizarea Centrului de la Calacea, de recuperare victimelor traficului si sclaviei sexuale

Premii si distinctii:

A fost desemnata in 2001 femeia anului in politica si afaceri de catre grupul media RPG - 2001

Premiul pentru implicare si responsabilitate sociala oferit de revista Avantaje - 2003

Presedentia Uniunii Europene i-a acordat distinctia "The Personality of the Year 2008 for an European Romania", cu ocazia Zilei europene a concurentei si competitivitatii in Romania.

A publicat si doua carti, "Profesorii si pedagogia" (2005) si "Noi contra noi" (Ed. Cartea Veche - 2007), dar are si numeroase colaborari de presa.

In 2004 a candidat din partea Partidului Umanist Roman (PUR) la fotoliul de primar general al Bucurestiului, fara succes insa (a intrunit doar 2,3% din optiunile votantilor), alegeri castigate atunci de catre actualul sef al statului, Traian Basescu.

A declarat public ca in 2010 s-a luptat cu maladia secolului XXI, cancerul, si s-ar fi vindecat dupa ce a urmat o reteta veche, naturista, pe care a si facut-o cunoscuta in special prin intermediul televiziunilor, unde a fost invitata in dese randuri.

Are o relatie foarte buna cu mass-media, fiind o prezenta constanta in special "pe sticla", unde abordeaza cu un pitoresc aparte si chiar nonconformism teme dintre cele mai diverse si fierbinti totodata.

Casatorita, are un baiat, Victor Alexandru, in varsta de 17 ani.

"Am realizat totul cu multa energie, fara compromisuri, acceptand ideea ca realitatea poate fi vazuta diferit din unghiuri diferite si crezand cu tarie ca exista mereu o cale mai buna", spune Monica Tatoiu despre traseul sau, de pana acum, in viata.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#Monica Tatoiu aniversare, #Oriflame Romania, #Monica Tatoiu cancer , #vedete romanesti