Muzica, mai banoasa ca preotia? Cantaretul cu diploma in Teologie si Afaceri Internationale Interviu

Joi, 04 Iunie 2015, ora 08:29
7573 citiri
Muzica, mai banoasa ca preotia? Cantaretul cu diploma in Teologie si Afaceri Internationale Interviu
Foto: Red Clover

Putini stiu ca Pitt Leffer, care recent a lansat in colaborare cu Alessia piesa "Mi Passion", are la baza nu doar Seminarul Teologic, ci si Facultatea de Teologie. In plus, este licentiat si in Afaceri Internationale. De ce a ales, in acest context, muzica? Sa fie mai banoasa decat preotia?

Intr-un interviu acordat Ziare.com, artistul ne-a spus cum au reactionat parintii sai cand au aflat ca nu merge pe drumul preotiei, sustinand si ca in Romania muzica nu-ti prea permite sa-ti platesti chiria. Din fericire pentru el, nu sta cu chirie si are nu doar un plan B, ci chiar mai multe.

Ai cantat in corul bisericesc si chiar ai urmat, o vreme, Teologia. Totusi, nu slujesti la biserica. Ce te-a intors din acest drum?

Am cantat, si nu doar in corul de la biserica, ci si in corul seminarului (dirijat de dr. prof. pr. Stelian Ionascu, alaturi de care am luat premiul 1 pe tara la Piatra Neamt), corul facultatii, dirijat de dr. prof. pr. Nicu Moldoveanu, si in corul Te Deum Laudamus, dirijat de maestrul si dirijorul Corului Radio, Dan Mihai Goia, alaturi de care am mers in diferite turnee nationale si internationale. Mi-a prins foarte bine.

Teologia nu am urmat-o "o vreme", ci am facut studii serioase in acest domeniu: Seminarul Teologic din Bucuresti (cinci ani - adica liceul) si apoi Facultatea de Teologie Ortodoxa, tot din Bucuresti (patru ani), iar in paralel cu aceasta Facultatea de Relatii Economice Internationale (trei ani). Le-am promovat pe ambele.

Referitor la ultima parte a intrebarii, am considerat si simtit ca ceea ce trebuie sa fac eu este muzica. Am considerat ca pot avea un impact mult mai mare asupra oamenilor din aceasta postura.

Parintii tai ce-au spus ca ai dat preotia pe muzica? S-au impacat cu gandul?

La inceput s-au suparat foarte tare, dar mai apoi s-au impacat cu gandul. (rade)

Care e profesia ta de baza? Ai un plan B pentru cazul in care lucrurile nu ar evolua asa cum ti-ai dori in ceea ce priveste muzica?

Teolog, economist... Am mai multe planuri, tinand cont ca sunt licentiat in Afaceri Internationale, insa, deocamdata, ma concentrez pe muzica si vreau sa realizez maximumul posibil in acest domeniu.

Te intretii din muzica?

Si da, si nu... e destul de greu sa "platesti chiria dintr-o melodie", dupa cum spune si Marius Moga, noroc ca eu nu stau cu chirie (rade), dar daca e o melodie destul de mediatizata, te poti descurca. Am credinta in Dumnezeu ca o sa fie si mai bine... sunt oameni care nu au nici apa potabila etc.

Iti mai amintesti ce-ai facut din primii bani castigati din muzica?

Mi-am cumparat cu MacBookPro si o placa de sunet foarte buna. Mi-am mai cumparat si braduti, muuulti trandafiri si alte plante. Eu sunt cu natura, iubesc natura! (rade)

Cum vezi tu piata muzicala de la noi? Ce crezi ca ar trebui sa se schimbe?

E foarte ofertanta. Nu cred ca ar fi ceva de schimbat.

Ce te diferentiaza de restul muzicienilor de la noi?

Fiecare cu farmecul lui... unii mai mult, altii deloc! Nu stiu ce sa spun, asta e in functie de cum priveste fiecare. Cu siguranta exista diferente, iar aceste diferente eu las sa le observe publicul.

Cum ti se pare showbiz-ul autohton? Iti gasesti loc in el?

De calitate foarte slaba, in general... dar sunt si exceptii. Eu ma straduiesc sa fac ceea ce trebuie constient de responsabilitatea pe care o port fata de toti tinerii ce ma pot lua involuntar ca exemplu. Sunt multe de zis...

Care a fost cea mai "gogonata" stire despre tine?

Ca as fi fost preot. Dar cine stie... poate este cumva o revelatie si o sa fiu mai tarziu.

Cum s-ar numi melodia care te-ar descrie cel mai bine?

"No Lies".

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Pitt Leffer interviu, #Pitt Leffer Teologie, #Pitt Leffer preot, #Pitt Leffer studii, #Pitt Leffer Mi Passion Alessia , #vedete romanesti