"Noul Alain Delon al Romaniei" povesteste cum a intrat in pielea procurorului Panait Interviu

Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 07:40
8535 citiri
"Noul Alain Delon al Romaniei" povesteste cum a intrat in pielea procurorului Panait Interviu
Foto: Facebook/De ce eu?

Pe Emilian Oprea unii il stiu din piesele de teatru, iar altii il descopera acum gratie rolului procurorului din filmul "De ce eu?", inspirat dupa cazul lui Cristian Panait, magistratul care s-a sinucis in 2002, la doar 29 de ani, in contextul anchetei asupra procurorului Alexandru Lele.

Filmul a avut premiera in Romania luni seara, eveniment la care au participat, printre alte nume cunoscute, fostul presedinte Traian Basescu, insotit de sotia sa Maria, si chiar procurorul Alexandru Lele.

Intr-un interviu Ziare.com, Emilian Oprea a dezvaluit ca a muncit destul de mult pentru pregatirea rolului pentru pelicula "De ce eu?" avand in vedere ca nu stia absolut nimic despre acest caz pana cand a primit oferta de a-l interpreta pe Panait.

Am mai vorbit cu tanarul actor si despre complimentele primite de cand face parte din lumea cinematografica. Emilian ne-a dezvaluit zambind ca dupa lansarea filmului la Berlin o romanca plecata de multa vreme din tara i-a transmis ca este "noul Alain Delon al Romaniei".

Cum ati primit propunerea de a juca rolul procurorului Panait?

Am fost surprins, pentru ca eu nu stiam nimic de cazul Cristian Panait pana la propunerea lui Tudor Giurgiu. Imediat dupa facultate, viata mea s-a impartit intre teatru si acasa, nefiind nici mare pasionat de politica.

Avand in vedere ca nu stiati nimic despre caz, cum v-ati pregatit pentru interpretare?

Am luat informatiile de la Tudor Giurgiu, am sortat prin ceea ce se mai gasea pe Internet - pentru ca era si mult balast - si am reusit sa-mi fac o imagine de ansamblu a ceea ce era Justitia in Romania anilor 2002.

Apoi, aproape de inceperea filmarilor, am avut privilegiul sa vorbesc cu cateva persoane apropiate lui, care m-au ajutat sa vad si dincolo de procurorul Panait, sa-l vad pe Cristian prietenul, fiul, iubitul, profesorul, departe de tot ce-i obisnuit.

A existat vreun moment de cumpana la filmari? Care a fost cel mai dificil moment?

Au fost multe momente delicate, nu neaparat dificile, dar toate astea treceau pe planul secund, pentru ca nimic nu se putea compara cu ceea ce i s-a intamplat lui.

Este mai greu pe scena unui teatru fata de filmarile unui film avand in vedere ca la teatru nu poti sa spui stop si sa o iei de la capat?

La teatru nu poti spune stop si s-o iei de la capat, dar ai nenumarate reprezentatii si tot timpul poti imbunatati ceea ce te nemultumeste, pe cand filmul, odata terminat, nu-ti mai permite nicio alta interventie.

Hollywood Reporter: Iata motivul pentru care Tudor Giurgiu a facut filmul despre moartea procurorului Panait

Cum este lumea cinematografica din Romania pentru un tanar actor? Care sunt lipsurile acesteia?

Se pare ca din ce in ce mai promitatoare! Se fac mult mai multe filme fata de anii trecuti, filmele noastre nu trec deloc neobservate la festivalurile internationale, se cauta figuri noi, deci semne bune cinema-ul are:).

Producatorii si regizorii cu siguranta stiu mult mai mult despre acest subiect si le doresc o mai mare sustinere din partea CNC (Centrul National al Cinematografiei - n.red.).

Exista vreun rol pe care visati sa il interpretati?

Nu visez la niciun rol. Imi este frica sa mi-l doresc! Mai bine le astept.

Multi artisti au o teama legata de cariera lor. Dvs. aveti vreuna?

Cea mai mare temere e legata de sanatate. Apoi, sa nu mai fiu cautat pentru teatru sau film. E o durere cumplita pentru un actor sa nu poata juca.

Cazul Panait Tudor Giurgiu: Mi-as fi dorit sa ducem filmul in Teleorman si-n Olt

Care a fost cel mai frumos compliment primit vreodata ca actor?

Au fost multe complimente si nu l-as putea alege pe cel mai frumos, dar ultimul, dupa proiectia de la Berlin, venit din partea unei doamne plecata din Romania de foarte multi ani si stabilita acolo, suna asa: "Sunteti noul Alain Delon al Romaniei!":).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Emilian Oprea De ce eu, #actor Emilian Oprea, #Emilian Oprea cazul Panait , #vedete romanesti