Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O artista de la noi, in razboi cu statul, a ajuns la capatul rabdarii: Si in Burundi e mai bine!

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 20:10
7655 citiri
O artista de la noi, in razboi cu statul, a ajuns la capatul rabdarii: Si in Burundi e mai bine!
Foto: Facebook/Gabriel Balan

Cristina Balan, fosta solista a trupei Impact, si sotul ei, Gabriel Balan, au ajuns la capatul rabdarii, dupa ce, de mai multe luni, de cand au devenit parinti de gemeni, se lupta sa obtina indemnizatia de crestere a copiilor din partea statului. Sotul ei a anuntat ca pasul urmator este plecarea din tara.

"Si in Burundi e mai bine!", a spus Gabriel Balan vineri, la Kanal D, vorbind si in numele sotiei sale. Acesta a declarat ca, impreuna cu sotia si copiii, vor merge in Anglia. Oricum, sistemul educational de noi, cu frecventele schimbari chiar la varful ministerului, nu lasa nicio sansa copiilor, a spus acesta.

Sotia sa, Cristina, componenta a trupei Impact, actualmente solista in trupa ABC, a nascut prematur in urma cu 8 luni, iar de atunci incercarile tanarului cuplu de a obtine indemnizatia de crestere a copilului s-au soldat doar cu esecuri. Asta, desi Cristina a cotizat, timp de 14 ani, la U.C.M.R. (Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania). Practic, cei doi sunt plimbati de la un ghiseu la altul.

Gabriel Balan a postat pe Facebook, cu o zi in urma, o scrisoare deschisa adresata statului roman (sau "catre neant", dupa cum se exprima autorul), in care isi expune situatia, mentionand ca asemeni lor exista multe alte cupluri.

Epistola incepe dur: "Draga Guvern, bai Statule! Se implinesc 8 luni de cand au venit pe lume doi copii, declarati de tine, bai Statule, cetateni romani. Bai Statule, am o problema! De aproape jumatate de an incerc, tardiv, sa obtin indemnizatia de crestere. Sunt doi, bai Statule! Asta inseamna cheltuieli duble!

M-as fi multumit sa se rezolve chiar si pentru unul singur, dar se pare ca sunt mai ceva ca Tom Cruise in seria 'Misiune: Imposibila'. Hai sa-ti dezvolt un pic situatia mea, bai Statule, desi stiu ca putin iti pasa".

Autorul detaliaza drama prin care trece familia sa, expunand incercarile nereusite de a obtine un drept care i se cuvine: "Deci, doresc sa depun dosarul pe numele sotiei. E treaba mea de ce am ales aceasta varianta. Ea, sotia, nu este angajata, dar este membru U.C.M.R. (Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania) inca din anul 2000. Ironia face ca aceasta institutie este chiar de stat, adicatelea e din sistemul vostru, ala lipsa! U.C.M.R. se ocupa de colectarea drepturilor de autor in numele ei, daca nu stiai, bai Statule, ce face aceasta institutie.

Eh, in fiecare luna, din sumele 'imense' pe care le primeste sotia din drepturile de autor, U.C.M.R opreste toate taxele si impozitele aferente pe care le plateste chiar catre tine, bai Statule! Cu toate ca de 14 ani plateste taxe si impozite ca orice alt salariat din Romania, sotia mea se pare ca nu poate benefecia de ajutor din partea ta, bai Statule, pentru ca 'asa-i in tenis'.

De jumatate de an sunt facut ping-pong intre institutiile tale! De la U.C.M.R. la D.G.A.S.P.C. sector 4, de acolo la sediul din Ion Campineanu, inapoi la U.C.M.R, inapoi la... te-ai prins tu", scrie pe Facebook capul familiei Balan.

In final, acesta anunta plecarea familiei sale din tara, catre sisteme care functioneaza mai bine: "Iti multumesc pentru sistemul tau 'functional', bai Statule! Iti multumesc pentru ca iti pasa de tinerele familii si de copii! Iti multumesc ca te ingrijesti de viitorul acestei tari!

Si-acum, sa nu zici ca-s baiet rau, te informez ca, incepand cu toamna anului 2015, vei colecta mai putin bani la Administratia Financiara, caci eu, a mea sotie si copiii plecam, bai Statule! Mergem sa platim altora taxe si impozite, alora carora le mai pasa si de oameni!".

Epistola este incheiata dur, acid, semn al deznadejdei ce l-a curpins pe autor: "Pe final, nu pot decat sa-ti urez moarte lenta si colaps financiar, bai Statule! Hai, sictir!".

A.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Cristina Balan indemnizatie crestere copii, #Cristina Balan Impact copii, #Cristina Balan gemeni, #Cristina Balan ABC, #Gabriel Balan sot Cristina Impact, #Gabriel Balan scrisoare stat Facebook , #vedete romanesti