O romanca e noua Lauren Bacall: Sunt poate mai cunoscuta in afara Romaniei Interviu

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 08:38
11889 citiri
O romanca e noua Lauren Bacall: Sunt poate mai cunoscuta in afara Romaniei Interviu
Foto: Facebook/Roxana Condurache

Roxana Condurache este o tanara actrita din Romania, mai cunoscuta peste hotare decat in tara sa. A fost aleasa, din sute de actrite din lume, sa intre in pielea lui Lauren Bacall, care avea origini romanesti.

Filmul, care se va lansa in 2016, are ca tema viata de cuplu dintre Humphrey Bogart si sotia sa, Lauren Bacall. Emotiile sunt, pe o scara de 1 la 10, "de 100", a declarat Roxana Condurache pentru Ziare.com, coplesita de "responsabilitatea de a portretiza o personalitate de calibrul lui Lauren Bacall".

Ai fost aleasa sa intri in pielea lui Lauren Bacall. Ai idee cate actrite au aplicat pentru acest rol?

Producatoarea filmului, Helise Flikstein, mi-a spus ca la acest rol au aplicat cateva sute de actrite din toata lumea.

Care crezi ca a fost atuul tau?

Cred ca am avut nevoie de foarte multe atuuri pentru a obtine acest rol. In primul rand, faptul ca seman fizic cu Lauren Bacall - cel putin asa spune lumea.

Helise Flikstein mi-a marturisit ca i-a placut foarte mult auditia pe care am trimis-o si ca prestatia mea a emotionat-o pana la lacrimi.

Totodata, rolul din filmul "The Whistleblower", in care am jucat alaturi de Rachel Weisz, mi-a acordat multa credibilitate in fata echipei care pregateste filmul in SUA, deoarece am jucat alaturi de o actrita de Oscar si am fost nominalizata apoi la Premiile Genie, acordate de Academia de Televiziune si Film din Canada.

Cine iti va fi partener in film si cine mai face parte din distributie?

Inca nu se stie cine va juca rolul lui Humphrey Bogart. Acest lucru va fi si pentru mine o surpriza. Din distributie fac parte Doug Hutchison, cunoscut pentru rolul din "Green Mile", Roseanne Barr, care are in palmares un Glob de Aur, Ryan Paevey, din serialul "General Hospital", Michael Grimm, castigatorul showului "America's got Talent". Castingul nu s-a incheiat inca, asa ca lista este deschisa.

Care ti se pare provocarea suprema pentru acest rol?

In acest moment, as putea spune ca insusi rolul reprezinta o provocare suprema si o responsabilitate enorma fata de fanii lui Lauren Bacall si ai lui Humphrey Bogart.

Ai jucat in trecut cu Rachel Weisz si Monica Bellucci. Ce parere ti-au facut?

Mi-a facut deosebita placere sa lucrez cu actrite atat de valoroase si am simtit ca aceasta experienta m-a ajutat foarte mult sa evoluez atat pe plan profesional, cat si pe plan personal. Am avut norocul de a intra in contact cu oameni din industria cinematografica de la Hollywood, lucru care m-a responsabilizat din start si m-a impulsionat sa studiez mai in profunzime meseria de actor, pentru a putea ajunge poate, intr-o buna zi, si eu la un asemenea nivel.

Totodata, privindu-le pe Rachel Weisz si pe Monica Bellucci in timp ce lucrau, am realizat ca pentru a reusi este nevoie de multa seriozitate, profesionalism, deschidere si ambitie.

Crezi ca esti pregatita sa devii vedeta?

Nu stiu daca imi doresc sa fiu vedeta sau daca macar stiu ce inseamna cu adevarat asta. Eu imi doresc de fapt sa lucrez in proiecte foarte bune si sa cunosc oameni extraordinari, alaturi de care sa imi pot atinge potentialul maxim.

Cum e lumea vedetelor din Romania?

Lumea vedetelor din Romania imi este total necunoscuta intrucat nu o urmaresc deloc. Pe mine ma intereseaza filmele romanesti si valoarea lor artistica, nimic mai mult.

Se poate spune ca esti mai cunoscuta in afara tarii decat in Romania?

Datorita faptului ca filmul "The Whistleblower" a aparut in cinematografe in toata lumea si ca am primit foarte multe mesaje de felicitari de la oameni din diverse tari, as putea spune ca sunt poate mai cunoscuta in afara Romaniei. Aici nu am fost parte deocamdata intr-un proiect de marimea filmului "The Whistleblower", care nu a aparut la noi in cinema. Nu imi explic de ce. Poate din cauza temei abordate: traficul de fiinte, care nu este deloc una comerciala.

Intr-adevar, atunci cand am mers la premii in Canada, am fost felicitata de foarte multi oameni, inclusiv de regizorul Jean-Marc Valee, al carui film "Dallas Buyers Club" a fost nominalizat anul acesta la Premiile Oscar, la sectiunea "Cel mai bun film".

Daca ar fi sa rezumi filmele romanesti in cateva cuvinte, care ar fi acelea?

Cred ca filmele romanesti foreaza in suflet pentru a descoperi esenta.

Crezi ca ar avea mai multi spectatori daca...

... s-ar investi in marketing mai mult si daca cinematografele ar promova arta si nu comercialul.

Cand nu joci si nu repeti, ce faci?

Buna intrebare. Incerc sa inteleg lumea, cu bune si rele, si sa razbat, ajungand acolo unde imi doresc.

Te-ai putea intretine singura, doar din banii castigati ca actrita?

In Romania, deocamdata, viata de actor este incerta. Cu suisuri si coborasuri. De aceea, intotdeauna e bine sa ai si o rezerva. Eu am descoperit ca imi place foarte mult sa-mi petrec timpul alaturi de copii, asa ca ma implic in diferite proiecte adresate lor.

Pana acum am lucrat cu peste 2.000 de copii, iar acest lucru cred ca ma mentine atat tanara, cat si plina de viata. Copiii sunt minuni care iti pot lumina viata si iti pot salva sufletul. Trebuie doar sa ii lasi si sa ii iubesti la randul tau.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Roxana Condurache Lauren Bacall film, #Roxana Condurache filme, #Roxana Condurache filme straine, #Roxana Condurache actrita interviu , #vedete romanesti