Povestea romancei care joaca in cel mai nou film cu Dracula produs la Hollywood

Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 07:50
12747 citiri
Povestea romancei care joaca in cel mai nou film cu Dracula produs la Hollywood
Foto: Imbdb

Hollywoodul este o adevarata fabrica de staruri, astfel ca multi actori romani aflati la inceput de cariera s-au consacrat in Cetatea filmului. Lor li se alatura si tanara actrita Diana Busuioc, care dupa escale prin mai multe tari ale lumii, a ramas in orasul ingerilor - Los Angeles.

Absolventa de Teologie si de UNATC in tara, Diana Busuioc si-a desavarsit studiile la "Stella Adler Academy of Acting", in Los Angeles, una din cele mai renumite scoli de actorie din lume. Cum se impaca Teologia cu actoria? "Perfect. Dumnezeu mi-a dat enorm, iar eu, prin tot ceea ce fac, vreau sa slujesc Numele Sau".

Urmatorul pas firesc dupa "Stella Adler Academy of Acting" a fost Hollywood-ul. Diana este eroina filmului "The impaler", film care prezinta povestea lui Dracula si care va fi lansat pe 31 octombrie, de Halloween, in Los Angeles. In plus, tanara romanca este si unul dintre scenaristii peliculei care il are ca producator chiar pe sotul sau, Daniel Anghelcev.

Drumul spre America - fuga de ceva sau catre ceva?

Familia Dianei a fost persecutata de comunisti. "Mama nu a vrut sa lucreze ca doctor

pentru Securitate cand i s-a cerut, noi ne duceam la Biserica si ne inchinam cu

curaj. La cinci ani am intrebat-o pe mama: 'Mama, cand moare Ceausescu, ca sa plecam

in America sa fim libere?' Deci am vrut sa fug dintotdeauna. La revolutie, plangeam

de bucurie... eram mica, dar intelegeam tot. Tot la cinci ani am decis ca voi fi

actrita in America. Deci raspunsul este: Da, intotdeauna am vrut sa fug spre

America", a marturisit actrita pentru Ziare.com.

In "Marele Mar" spune ca a ajuns "greu, foarte greu". "E o poveste lunga, poate cu o alta ocazie, dar pe scurt, am plecat la Academia Regala de Arta Dramatica din Anglia (RADA), cand eram inca studenta la UNATC. Din mii de candidati am ramas cativa, dar directorul mi-a pus in vedere ca dupa studii trebuie sa ma intorc in tara, sa nu am pretentii sa joc pe scena londoneza... sa fi fost pasaportul romanesc?

Am fost trista, dar s-a intamplat o minune si m-au acceptat in ultima clipa la Stella Adler Academy of Acting! America, sosesc! Da, America este tara tuturor posibilitatilor. Am cinci caini maidanezi si patru pisici. Deci se poate!", povesteste Diana Busuioc.

Pana sa ajunga in Statele Unite, romanca bifase mai multe tari de pe harta lumii.

"Pana atunci calatorisem mult, pe toate continentele, in timpul scolii si al facultatii, dar nu puteam sa raman nicaieri. Cand am ajuns in America, socul a fost... cultural, da. Cred ca ma asteptam ca Los Angeles-ul sa fie ca New York-ul, dar este cu totul alta lume, stat in stat. Am iubit oamenii de la inceput. Aici sunt cei mai multi vegetarieni si iubitori de animale.

Deci mediul meu. Am invatat sa nu mai claxonez ca in Bucuresti si sa fiu mai buna la volan. Am invatat ca este tare frumos sa zambesti tuturor pe strada si sa ti se raspunda si am invatat ca aici se poate orice. Orice! Se poate sa intalnesti si Iubirea adevarata. Aici l-am cunoscut pe Daniel, sotul meu. A zis Dumnezeu: 'Hai, fato, ca M-ai innebunit cu Rugaciunile tale... na, iti dau un Inger...' Si mi l-a trimis", ne-a marturisit romanca.

Am intrebat-o pe Diana si daca mai exista in SUA fascinatia pentru Est, pentru comunism, pentru Ceausescu.

"Cred ca singura fascinata am ramas eu. Americanii stiu ca romancele sunt frumoase si restul nu mai conteaza. Eu tot plictisesc pe toata lumea cu Ceausescu si cu traumele poporului meu. Daca m-a ajutat? Ma ajuta foarte mult invatatura din Romania. Cand vorbesc eu, de obicei toti tac si asculta. Se mira ca stiu atatea. Le explic ca Est-ul incurajeaza cititul...", ne-a raspuns actrita.

Tanara a facut si un profil cultural al tarii sale natale: "Nu simt foarte bine pulsul tarii mele acum, dar ca orice tara din Est si din America de Sud, cred ca Romania inca creeaza oameni de valoare autentica. Scoala este inca apreciata si "cultura" nu este doar un concept, ci o realitate".

Povestea lui Dracula transpusa in film

Romanca este eroina filmului "The impaler", despre viata lui Dracula, care va fi lansat pe 31 octombrie, de Halloween, in Los Angeles.

"Scrisesem impreuna cu Daniel un scenariu despre Romania in timpul celui de-al Doilea

Razboi Mondial, o oda romanilor si unor eroi ai neamului meu. Dar ne-am dat seama ca

trebuia sa incepem cu un subiect care sa ne propulseze si bineinteles, Dracula este

cuvantul cheie, care trezeste interesul oricui, inaintea patriotismului de orice

natura. Se intamplase ca eram in vizita la Monica Barladeanu si ea mi-a zis: 'Tu

esti frumoasa ca nevasta lui Dracula!'. Daniel imi spune apoi: 'acum trebuie sa facem

un film!'", ne-a mai povestit actrita.

Momentan, se poarta negocieri pentru ca filmul sa fie lansat, paralel, si in Romania: "'The Impaler' va aparea exact de Halloween in SUA si acum finalizam negocierile pentru lansarea in Romania, probabil in acelasi timp. Este un film pe care il pot incadra in mai multe genuri-thriller psihologic/horror/romance. Va surprinde pe toata lumea. Este o combinatie foarte subtila si antagonica de autenticitate romaneasca si ideologie a lumii noi, americane. Este un film frumos".

Cum evolua cariera sa daca ramanea in tara? "Nu as fi ramas niciodata acolo", raspunde Diana.

Sunt romanii patrioti?

"Patria noastra draga... nu stiu ce sa zic. Toti pleaca sau vor sa plece. Apoi

sufera. Apoi se intorc si se enerveaza ca vad gunoaie pe strada. Apoi vin inapoi

aici. Si tot asa... Cat despre mine, iubesc Romania, dar iubesc si America si iubesc tot Pamantul asta si ma rog la Dumnezeu sa ne tina, ca tare ne-am mai batut joc de el. Ma mir ca oamenii nu realizeaza ce se intampla cu adevarat. Insule dispar, specii de animale si plante mor zilnic", puncteaza tanara romanca.

In ceea ce priveste planurile sale de viitor, Diana Busuioc spne ca se va intoarce in tara, insa doar in vacanta.

"Vom veni in Romania in vacante. Vom face filme, ne vom creste copilul, vom avea grija de familiile noastre, de pisicile si cainii nostri, vom mai adopta, vom face alte filme, vom incerca sa fim mai buni, mai curati, mai smeriti", incheie romanca.

Romania are cu ce se mandri in afara granitelor. Nu sunteti curiosi sa aflati cum au reusit conationalii nostri sa razbeasca departe de casa in diverse domenii? Ziare.com va prezinta in serial povesti de succes ale romanilor de peste hotare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#poveste Diana Busuioc, #Diana Busuiov romani lume, #Diana Busuioc film , #vedete romanesti