Rona Hartner, despre presa din Franta, Gadjo Dilo, spovedanie si o cariera in politica Interviu

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 14:27
6148 citiri
Rona Hartner, despre presa din Franta, Gadjo Dilo, spovedanie si o cariera in politica Interviu
Foto: Mihai Stetcu Antena 1

Actrita Rona Hartner, care participa si la emisiunea "Te cunosc de undeva!", este foarte mandra de cariera sa si sustine ca cel mai frumos proiect al sau a fost "Gadjo Dilo", care i-a adus celebritatea.

Despre acesta, dar si despre fiica sa si o eventuala cariera in politica a vorbit Rona Hartner intr-un interviu Ziare.com.

Ai revenit la "Te cunosc de undeva", la Antena 1. Ce-a insemnat aceasta experienta pentru tine?

Prima oara a fost o descoperire. A doua oara, a fost o confirmare a faptului ca este o emisiune foarte puternica, in care ni ne cere sa ne depasim in continuare ca artisti. Pentru mine, sa vin pentru a doua oara a fost o surpriza foarte agreabila. Anul trecut voiam sa nu se mai termine sezonul la care am participat.

Care este deosebirea dintre lumea mondena din Romania si cea din Franta?

Cred ca lumea mondena e cam la fel peste tot. Se bazeaza tot pe barfe, zvonuri, raspandaci. Apar si acolo staruri de o noapte, dar exista si starurile in adevaratul sens al cuvantului. In Franta, nu e obligatoriu sa ai parte de un scandal, ca sa te faci cunoscut si exista o oarecare distanta intre artistii consacrati si cei care apar la televizor, in reality-show-uri. Iar lumea cinematografului este o lume foarte inchisa.

La noi foarte multi oameni devin, peste noapte, mai cunoscuti decat artistii care chiar fac ceva. Si asta mi se pare un pic socant, pentru ca nu e normal sa se ocupe spatiu la televizor cu oameni care nu fac absolut nimic, cand avem atatia altii despre care putem vorbi. In Franta, exista un echilibru din acest punct de vedere. Starurile astea de o noapte sunt ori dispretuite, ori luate la misto, ori tinute intr-o nisa a lor.

Cum este presa romaneaca in comparatie cu cea din Hexagon?

Paparazzi se mai duc, intr-adevar, dupa fetele astea care fac senzatie pe la reality-show-uri, care se expun, si spre cei din lumea muzicii, dar artistii de cinema nu sunt atinsi. E foarte mult respect, pentru ca sunt si amenzi foarte mari care se dau. Nu poti sa scrii orice in ziar. Ar trebui sa sa se intample asta si aici, pentru ca denigrarile si calomniile care se fac la noi sunt foarte grave. Si asta ne face pe toti sa parem o apa si-un pamant.

Insa oamenii sunt diferiti: sunt cei care fac ceva in viata, dar si cei care nu fac nimic, sunt oameni care vor sa se expuna cu viata lor privata, dar si altii care au dreptul la intimitate. Si, dupa parerea mea, ar trebui facuta o diferenta. Si ar trebui o lege in acest sens si in Romania. De exemplu, in tabloidul Closer au scris, la un moment dat, o bazaconie despre Vanessa Paradis, legata de problemele ei cu Johnny Depp. A existat un proces foarte scurt, ea a demonstrat ca nu era adevarat ce s-a scris, iar tabloidul Closer a fost obligat sa dea o dezmintire pe coperta si sa plateasca o amenda de 250.000 de euro.

Cum va simtiti acum cand va uitati la "Gadjo Dilo"? Cu mintea de acum ati fi schimbat ceva in interpretarea dvs?

N-as schimba nimic, sunt in continuare foarte incantata de rolul pe care l-am interpretat in "Gadjo Dilo" si ma uit intotdeauna cu placere la acest film.

Care dintre proiectele dvs. va este cel mai drag?

Clar "Gadjo Dilo". Dar si filmul care va aparea anul acesta, "Des milliards de toi mon poussin de mathilde laconch", cred ca va avea un foarte bun succes european, pentru ca e foarte bine facut. Dar "Gadjo Dilo" mi-a placut foarte mult. Am colaborat atunci si la scenariu, pentru ca o parte dintre replici mi le-am scris eu. Iar operatorii acestui film, al caror sef era Eric Guichard, cel mai mare operator la ora actuala in Franta, au fost extraordinari.

"Gadjo Dilo" a avut sclipire din toate punctele de vedere, este filmul meu de capatai, deocamdata, dintre cele 32 de filme pe care le-am facut. Am primit cateva propuneri si anul acesta, va voi spune mai multe cand se vor concretiza... Asadar, sper sa egalez, daca nu chiar sa depasesc la un moment dat succesul "Gadjo Dilo", un film care, totusi, a avut 20 de premii si care nu a trecut neobservat la nici un festival din lume. Iar cea mai mare tristete a mea a fost ca nu a avut o premiera in Romania.

Ce pasiuni are fiica dvs, Sumalya? Va mosteneste talentul?

Fetita mea m-a depasit. Saptamana aceasta, la British School, a fost declarata "Steaua Saptamanii", avem acasa diploma. Prin ce s-a remarcat? In doua zile, scria deja in engleza, desi nu vorbea si nu scria in engleza. E prietenoasa, niciodata nu creeaza vreun conflict, imparte ceea ce are de mancare cu toata lumea.

E asa o binecuvantare acest copil. Nici nu mai zic ca seamana cu mine, ci numai cu Dumnezeu. Ma depaseste din toate punctele de vedere. E un copil minunat. La patru ani, vorbea deja patru limbi straine. Compune muzica, asta-i place foarte mult. Aseara mi-a compus o melodie, "Mama perfecta", in care imi spunea cat de buna mama sunt.

Stiu ca a stat mai mult in Franta. Cum vede ea Romania?

Ii lipsesc mult Franta, prietenii, reperele de acolo. Il are acolo pe "iubitul ei" pe care nu l-a vazut toata vara. Il iubeste de patru ani jumate, ea are acum sase ani si jumatate. E de o fidelitate rara (rade). Baietelul e un frumos, un dragut, e un francez-italian brunetel cu ochii verzi. Noi, parintii, discutam deja ce-o sa ne facem mai tarziu, daca ei continua sa se placa.

Cum este Rona Hartner ca mama?

Cred ca sunt un pic exagerat de mamoasa. Pe de alta parte, pentru un copil la varsta asta, mama este totul. O invat si tandretea, si umorul, si rabdarea. Trebuie sa-mi masor cuvintele in preajma ei, sa nu injur deloc, sa nu-mi arat nervii. Sunt un exemplu pentru ea din toate punctele de vedere si sunt constienta de asta. Ma duc foarte des la biserica, ma spovedesc, ma chestionez si ma intreb cum pot sa ma perfectionez.

Actrita romanca: Am refuzat milioane de euro, pentru ca nu am vrut sa fac filme de duzina

Cea mai mare probleme a artistilor care sunt parinti este ca nu au timp destul pentru copii. Dvs. cum va impartiti?

Ii dedic tot timpul pe care-l am. Odata ce ajung acasa, ii fac mancarica, citim o poveste, ii fac o baita. Ii place sa facem impreuna cupcake-uri.

V-ati gandit vreodata sa intrati in politica? Catre ce functie ati tinti?

Mi-ar placea sa intru in politica si chiar m-am gandit la asta. M-as vedea Ministrul Culturii. As vrea sa fac ceva si in politica, pentru ca am maturitatea necesara. Mi-ar placea sa fiu si presedinte, dar, uite, vezi, daca nu-mi depun candidatura e complicat (rade), insa mi-as dori sa fac ceva pentru oameni si in acest sens.

De asemenea, as putea sa fiu primarul Bucurestiului. Va spun sincer, v-as face un Bucuresti extraordinar de frumos. Ce a facut primarul Parisului in 12 ani, eu as face in cinci ani pentru Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Rona Hartner presa romaneasca, #Rona Hartner fiica, #Rona Hartner spovedanie, #Rona Hartner politica , #vedete romanesti
Comentarii