Stela Popescu, despre operatia la ochi, rochia de mireasa si "Mamaia" Interviu

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 08:06
8596 citiri
Stela Popescu, despre operatia la ochi, rochia de mireasa si "Mamaia" Interviu
Foto: Adrian Pitulac

A jucat in zeci de filme si este una dintre cele mai iubite actrite din Romania. Este vorba despre Stela Popescu, cea careia nu ii place sa ii se spuna "mamaie", insa de cand joaca rolul principal din filmul "Mamaia" adora acest alint.

Stela Popescu a declarat pentru Ziare.com ca rolul Matildei din Mamaia este unul cu o mare responsabilitate. Filmul arata povestea unei femei care tine piept unui rechin imobiliar, Tanase (Valentin Teodosiu), care incearca sa ii preia mansarda locuintei.

Marea actrita nu se sfieste sa vorbeasca despre societatea romaneasca, despre tinere mai ales, despre care crede ca nu mai au acea inocenta specifica femeii, in adevaratul sens al cuvantul. Nici rochia alba de mireasa nu mai are aceeasi insemnatate, crede actrita, care se bucura totusi ca nepoata sa pastreaza din decenta specifica tineretii sale.

Cum a fost experienta de la filmarile pentru "Mamaia", noua comedie in care jucati?

E un rol cu mai mare responsabilitate. Eu am jucat in 30 de filme, dar asta e un rol care chiar conduce actiunea si care este important. El decide lucrurile care i se petrec in film, ceea ce este o responsabilitate.

Ati mai interpretat un rol de acest gen?

Nu, nu. E foarte important, pentru ca filmul are doua calitati. Intai ca este rupt de realitatea romaneasca - o problema care preocupa realitatea romaneasca tratata in comedie - si in al doilea rand ca demonstreaza ca unde sunt mai multi puterea creste. Adica, atunci cand te unesti cu prietenii, poti sa razbati si sa rezolvi problemele. Asta da o nota de optimism, care la ora actuala este foarte important.

Ati spus ca este prima oara cand va place sa vi se spuna "Mamaia"

Da. Asa este. Eu mai rad ca fetele mele ma iau peste picior si ma mai striga "Mamaie, vino incoace". Si eu le zic "Nu, nu. Eu nu sunt mamaie. Voi sunteti", iar acum am ajuns sa fiu "Mamaia".

"Liberatea si egalitatea ne-au facut sa fim un pic exagerat de libere"

Sa vorbim putin despre latura mai tanara a societatii. Cum sunt tinerele de astazi in comparatie cu cele de acum 30 de ani? Mai sunt la fel de inocente?

Nu mai sunt chiar asa de inocente. Desi eu am o nepoata foarte linistita, foarte frumoasa. Are deja 27 de ani, s-a casatorit. Vreau sa spun ca ea pastreaza ceva din decenta epocii noastre, cand nu prea te dadeai in spectacol. Acum, libertatea si egalitatea ne-au facut sa fim un pic exagerat de libere. Eu cred ca pentru valorile unei familii e bine ca femeia sa isi pastreze o anumita eleganta si o anumita discretie.

In ultima instanta, unui barbat care isi alege femeia pe care o duce acasa nu ii convine sa aiba in urma ei prea multe amintiri. Asa zic eu: o generatie libera, dar in acelasi timp cu masura.

Vorbeati despre familie. Ce parere aveti despre tinerele cupluri care aleg sa nu isi mai uneasca destinele in fata lui Dumnezeu?

Cred ca tot din cauza asta. Atatea lucruri s-au intamplat in viata lor, atatea indecente, ca parca nu le mai sade bine sa se mai duca si in fata lui Dumnezeu. E un mister. Casatoria religioasa trebuia sa aiba un mister al ei si o incarcatura sufleteasca speciala. Sa crezi in iubirea pana la capat. Sa nu fi fost trecuta prin ciur si darmon. De asta unii nu mai vor sa faca nunta, desi e minunata cremonia, iti pui prima oara rochie de mireasa. Acum nu mai exista chestia asta, s-a banalizat toata povestea.

Sunt si femei care au imbracat rochia alba de mireasa de foarte multe ori. Despre ele ce parere aveti?

E si asta tot un raspuns al libertatii si al modei. A insemnat ceva, dar probabil pentru ca nu mai exista inocenta aceea, albul devine inutil. De aia s-au facut rochii in toate culorile.

Stela Popescu, dupa operatia la ochi: Culorile vietii sunt superbe

V-ati operat de curand de cataracta. Oamenii obisnuiti se tem sa ajunga la spital din cauza faptului ca trebuie sa ofere spaga peste tot. Dvs ati dat?

Nu. Si mie imi e frica de doctori de nu mai pot, dar am avut un doctor extraordinar, care mi-a alungat frica. De altfel, sa stii ca operatia de cataracta e foarte, foarte usoara. Nu implica dureri, sange, bisturiu. Se face cu laser. Ne-a ramas noua frica de doctor. Cine poate trebuie sa isi faca aceasta operatie pentru ca realmente iti deschide ochii. Culorile vietii sunt superbe.

Stela Popescu, operata

Deci va simtiti bine dupa operatie?

Mult mai bine acum, da.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Stela Popescu operatie ochi, #Stela Popescu Mamaia film, #Stela Popescu rol Mamaia, #Stela Popescu generatie tineri, #Stela Popescu interviu , #vedete romanesti