Toni Grecu, despre ministrii Jojo si Gina Pistol si ultimul banc auzit Interviu

Joi, 31 Iulie 2014, ora 09:34
9138 citiri
Toni Grecu, despre ministrii Jojo si Gina Pistol si ultimul banc auzit Interviu
Foto: Mihai Stetcu Antena 1

Toni Grecu a facut Facultatea de Electronica, dar a ajuns sa faca romanii sa rada. Si o face cu succes de ani de zile.

Cat de greu este sa ii amuzi pe cei care au o multime de griji si probleme ne spune chiar Toni Grecu intr-un interviu Ziare.com.

L-am provocat pe acesta sa ne spuna si ultimul banc pe care l-a auzit. Am mai vorbit cu Toni Grecu despre ce masuri ar lua daca ar ajunge premierul Romaniei.

Cat de greu este sa faci oamenii sa rada in 2014?

Usor nu este niciodata, comedia pare un gen usor, dar mai simplu este sa-i faci pe oameni sa planga decat sa rada. In 2014, comedia este ajutata mult de campaniile electorale care sunt adevarate spectacole de talente comice, dar asta nu usureaza cu nimic munca artistilor, ba din contra, o complica. In multe situatii, viata politica este mai comica decat orice scenariu sau fictiune.

Ce s-a schimbat fata de momentul in care ati intrat in lumea umorului?

Fundamental nu s-a intamplat nimic, oamenii rad cam de aceleasi lucruri de cand se stiu, doar personajele se schimba si, evident, cei care le interpreteaza. Internetul este un factor cheie care a intervenit in ultimii ani si a schimbat substantial fata divertismentului, i-a dat viteza, l-a dinamizat si l-a atras foarte puternic spre reality, unde actorii sunt inlocuiti cu persoane reale, care joaca in situatii reale sau asa-zis reale.

Ati facut Facultatea de Electronica si ati profesat in domeniu cativa ani. Exista vreo legatura intre umor si inginerie?

La prima vedere nu, dar eu va pot spune din experienta ca umorul este in sine un fel de inginerie, deoarece functioneaza dupa niste scheme si dupa niste retete exact ca un proces tehnologic. Daca gluma nu este construita exact cum se cere, nu va avea final, iar comedia devine apa de ploaie. Iar apa de ploaie e buna in agricultura, nu pe scena.

Ce faceti atunci cand nu aveti inspiratie mai mult timp? Vi s-a intamplat asta?

Cui nu i se intampla sa fie parasit de inspiratie cateodata? Nu exista om pe fata pamantului care sa poata spune ca inspiratia il tine de cand se stie si e un generator de creativitate cum e hidrocentrala de la Portile de Fier, fara pauza. Avem insa o rezolvare pentru aceasta problema si anume munca in echipa.

In televiziune comedia se bazeaza pe echipa. De unul singur poti sa faci spectacole de stand-up unde spui aceleasi glume ani de zile la rand, pana arunca publicul cu sticle de bere in tine, dar la TV lucrurile nu stau asa. Fiind o cantitate foarte mare de material ce trebuie livrata saptamanal, echipa este singura sansa ca produsul sa fie proaspat si livrat la timp.

Cand cineva din echipa nu e in toane bune este ajutat sa treaca de momentul neprielnic si treaba merge inainte. Or noi, la SRC, avem o echipa de scenaristi care s-a mentinut si dezvoltat in fiecare an, acum numarand sapte scriitori permanenti plus colaboratori pe anumite rubrici fixe, deci e un sistem care poate furniza idei si texte saptamanal pentru o ora si jumatate de program original.

Care a fost cea mai dificila perioada din cariera dvs?

Au fost mai multe perioade dificile, ca in orice profesie sunt suisuri si coborasuri, sunt esecuri, dezamagiri, tristeti, dar fara astea nu am avea destula vointa si hotarare ca sa luptam si sa trecem mai departe. Foarte greu mi-a fost cand am pornit proiectul SRC, acum cinci ani, faceam o schimbare radicala in activitatea mea, nu aveam habar ce va iesi, in ce conditii, tocmai incepea criza economica, dar usor, usor, impreuna cu cativa colegi, Jojo, Maier, Aniela, Valentin Darie, am reusit sa punem bazele acestei trupe, care in toamna intra in cel de-al zecelea sezon al existentei sale.

Acum pot sa spun fara sa mai am nicio urma de indoiala ca SRC nu este doar o emisiune, este o echipa adevarata si aici ma refer si la scenaristi, si la actori, si la colegii care o produc, cu o mentiune speciala pentru Alice Dumitrescu, producatorul programului TV.

Ce calitati trebuie sa aiba o persoana care vrea sa se alature echipei dvs?

Fidelitatea, respectul fata de oamenii cu care munceste si, in primul rand, talentul comic nativ, direct, nefortat si neurlat pe o anumita tipologie, pe un anumit tip de personaj sau de umor cu care actorul participa la galeria de personaje din SRC.

Ati glumit la un moment dat si ati spus ca, daca nu ati fi facut umor, erati in politica. Care ar fi prima masura pe care ati lua-o daca ati fi premier?

Intr-adevar, am glumit. Daca, prin absurd, as ajunge prim ministru, primul lucru pe care l-as face ar fi sa dau o ordonanta de urgenta prin care sa interzic glumele facute pe seama mea, deoarece glumele cele mai bune despre mine doar eu le-as putea face.

Apoi, i-as numi ministri pe colegii mei, pe Jojo as pune-o ministrul Modei si al Instagramului, pe Maier l-as numi ministrul Transporturilor, pe Musat ministrul Publicitatii si Internetului, pe Gicu Gojira ministrul Underground-ului, pe Catalin Neamtu ministrul Improvizatiei, iar pe Gina Pistol as numi-o ministrul de Interne, sa aiba si ministerul ala ceva frumos in el, in sfarsit.

Sunteti un om care ii face pe altii sa rada. Totusi, pe dvs ce va amuza?

Ma amuza Jimmy Falon, Cosmin Natanticu, orice gluma buna, oamenii simpatici si, cel mai tare, prostii care se cred destepti.

Ne puteti spune ultimul banc reusit pe care l-ati auzit?

La un bar stau trei indivizi, un american, un ucrainean si un rus. Dupa ce beau cateva pahare, se imbata si se cearta. Acum la bar stau un american, un rus si un rus.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Toni Grecu umor romanesc, #Toni Grecu SRC, #Toni Grecu Gina Pistol, #Toni Grecu Jojo , #vedete romanesti