Un cantaret e disperat ca nu-si poate vedea copilul. Detaliile procesului cu fiica lui Ioan Mircea Pascu Interviu

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 15:15
8781 citiri
Un cantaret e disperat ca nu-si poate vedea copilul. Detaliile procesului cu fiica lui Ioan Mircea Pascu Interviu
Foto: Facebook/Daniel Max Dragomir

Daniel Max Dragomir, cantaretul care a devenit cunoscut in urma participarii la "Vocea Romaniei", se afla de o buna perioada de timp intr-o situatie disperata. Mama copilului sau nu-l lasa sa-si vada fiica, chiar daca legea i-a lasat tatalui acest drept.

Cantaretul a explicat intr-un interviu pentru Ziare.com ca Sorana Iulia Pascu, fiica eurodeputatului Ioan Mircea Pascu, nu respecta ordonanta prezidentiala care ii da dreptul sa-si viziteze fetita in varsta de un an si jumatate, Ema.

Daniel Max Dragomir sustine ca fosta iubita ii neaga acest drept, pe motiv ca fetita ar fi bolnava, desi fisa medicala a Emei demonstreaza altceva.

Cum ati ajuns in aceasta situatie? De ce nu s-a putut rezolva totul pe cale amiabila?

A mers la un moment dat si apoi cand ne-am despartit am hotarat sa pastram legatura si sa crestem copilul impreuna. Nu s-a putut lucrul asta, pentru ca ea a inceput sa imi interzica sa iau copilul sa mergem afara, sa ma ocup de el. In urma acestor interdictii eu am chemat-o la mediere. Poti sa te duci in instanta, dar daca vrei sa vrei sa rezolvi amiabil exista acea mediere. Ea a venit degeaba ca ma daduse in judecata.

Care a fost motivul pentru care v-a dat in judecata?

Ea cere custodie exclusiva pe motiv ca nu am carnet de conducere si ca nu am o locuinta proprietate personala. Astea sunt motivele de la dosar, motive cu totul si cu totul absurde.

A cerut in acelasi timp si ca domiciliul copilului sa fie la adresa ei, acelasi lucru am dorit si eu. Instanta, de obicei, il ofera mamei. Noi pe asta ne judecam, pe custodia copilului.

Legea spune ca custodia se da ambilor parinti, exceptie facand acei parinti care sunt consumatori de droguri, care au antecedente penale, cu violenta fata de copil, care nu este cazul meu si nici al ei.

Avocata Soranei sustine, potrivit unui articol din presa, ca ati incasa lunar 10.000 de lei, dar ca nu v-ati platit pensia alimentara niciodata.

Avocata ei se contrazice singura. In prima actiune depusa, aceasta care a fost judecata deja, spune ca eu nu am o activitate constanta, ca nu am un loc de munca si ca nu am venituri. Sunt cuvintele avocatei si ale mamei copilului meu.

Apoi, apare intr-un ziar cu o declaratie ca eu am 10.000 de lei pe luna. Hotararea spune ca 25% din veniturile mele trebuie sa plece la copil. Eu am toate declaratiile de venit la ANAF, instanta a cerut aceste rapoarte ca sa vada ce venituri am eu.

Deci pensia alimentara s-a stabilit, nu?

Da, s-a stabilit in urma acelui calcul. Si am documente cu plati facute catre ea.

Despre ce suma este vorba?

1.550 de lei.

Va intreb pentru ca avocata sustinea ca nu ati platit pana acum pensia alimentara.

Asa a spus si ca nu am venituri si acum spune ca am 10.000 de lei. In plus, daca facem un calcul simplu de clasa a doua... avocata a scos 25% din 10.000 de lei si i-a dat 1.500 de lei in loc de 2.500 de lei. Avocata se contrazice singura, nu trebuie sa mai spun nimic.

Sorana Iulia Pascu este fiica eurodeputatului Ioan Mircea Pascu. Cum v-ati inteles cu dansul?

Eu m-am inteles foarte bine cu dumnealui si i-am spus si atunci cand eram o familie, si acum cand nu mai suntem o familie. I-am spus ca il respect foarte mult pentru functia lui, dumnealui e profesor universitar, a scris carti. E un om deosebit si are un limbaj extraordinar.

I-am spus ca il respect si ca nu o sa existe niciodata conflict intre mine si dumnealui. Decizia de a nu-mi vedea copilul este a Soranei. Nu stiu daca dumnealui intervine, este treaba dumnealui.

Cred in faptul ca judecatorii sunt impartiali. Nu cred ca se va implica ca am intra in altele, in trafic de influenta si lucrurile astea se afla repede. Mai ales acum cand toata lumea este cu urechile pe toata lumea.

Cand a fost data hotararea judecatoreasca?

Pe 30 ianuarie.

Daniel Max Dragomir, despre Nicoleta Luciu si cel mai bun prezentator din ultimii 25 de ani - Interviu

De atunci v-ati vazut fiica?

Procedurile sunt in felul urmator. Degeaba se da o hotarare daca nu este redactata si legalizata. Am putut sa imi vad copilul abia pe 20 februarie.

Dupa cat timp ati reusit sa vedeti copilul?

Dupa cinci luni in care nu l-am vazut. Am putut sa imi vad copilul, pentru ca am amenintat-o ca vin cu executorii. Mi-a dat copilul, dar acum a gasit aceasta portita de scapare, respectiv medicul.

Ea sustine ca a fost cu copilul la medic, ceea ce este adevarat ca am vazut fisa medicala. Dar ea si avocata sustin ca fata are febra 39, dar pe fisa pediatrul a scris ca are febra 37. Ele spun ca fata are eruptii pe corp, medicul a scris fara eruptii. Acestea sunt documente, nu este parerea mea personala.

Concret, care este pasul urmator?

Sunt doua dosare. Ce s-a judecat acum a fost o ordonanta prezidentiala, pentru ca un proces dureaza luni de zile, un an. Eu, ca parte, ca sa imi pot vedea copilul, am apelat la aceasta ordonanta prezidentiala si s-a judecat cu termene mai rapide, la saptamana. In urma acestui proces s-a stabilit aceasta custodie comuna, program de vizita si pensia alimentara.

Acum, urmeaza sa se judece dosarul pe lung. Acelasi doar, acelasi motiv, dar cu termene lungi. Ordonanta prezidentiala spune custodie comuna, pensie alimentara in cuantum de 25% din veniturile mele si program de vizitare.

Care este programul de vizitare stabilit?

Programul este marti si joi de la 17:00 la 19:00. In weekendul doi si patru, sambata si duminica de la ora 10:00 la 12:00 si de la 16:00 la 19:00. Dumneaei nu respecta hotararea care este executorie.

Pregatirea avocatei lasa de dorit. Ele au facut apel la aceasta ordonanta. Ordonanta prezidentiala prin lege nu poate fi atacata cu apel, se poate depune apelul, dar nu suspenda actiunea hotararii, iar avocata incerca sa ma convinga ca daca au facut apel nu pot sa imi vad copilul.

Unde se judecata procesul?

In Bucuresti. La judecatoria sectorului 1.

Ce urmeaza sa faceti acum?

Acum sunt la Protectia Copilului. S-au autosesizat si voi sta de vorba cu ei.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Daniel Max Dragomir proces fiica, #Daniel Max Dragomir fiica, #Daniel Max Dragomir cantaret , #vedete romanesti