Vedetele si amintirile lor din copilarie

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 11:42
5146 citiri
Vedetele si amintirile lor din copilarie
Foto: healthychildcare.jpg

Cea mai frumoasa perioada a vietii este copilaria. Atunci putem face cam orice boacana fara a fi pedepsiti cum ar trebui si ne alegem doar cu o mustrare din partea parintilor. Cand ajungem la maturitate cu totii ne gandim cu drag la acele momente si ne amuzam spunand prietenilor "Stii ce am facut cand eram mic?". Si vedetele au avut parte de peripetiile lor si le impartasesc cu noi.

Mihai Traistariu isi aminteste cu drag ca era un "tocilar". "Invatam doar pentru premiu si eram obsedat de asta", a declarat artistul pentru Ziare.com, mentionand ca toata familia sa a invatat mereu si ca acum rudele sale sunt fie medici, fie profesori. Dar desi era tocilar, in momentul in care se termina scoala si iesea afara la joaca se transforma complet "din copilul cuminte, tocilar, modest, credincios si devreme acasa intr-o nazbatie de baiat, care fugea la furat de cirese, corcoduse sau ce altceva mai gasea pe la vecini".

"Odata urcasem intr-un cires. Si-am patit-o exact ca Nica a lui Creanga. A iesit din casa omul ca sa ne alunge din pomul lui! Toti au reusit sa fuga numai eu nu! Si-atunci ce mi-a trecut prin cap? M-am suit din cires direct pe acoperisul omului! Omul si mai indignat!, Da-te jos ca te duc la Militie!' Eu nu si nu! Cum e sa stai pe acoperisul casei unui om si sa-i spui ca nu te dai jos pana nu pleaca de-acolo!?", ne-a spus Mihai amuzat de amintirea sa. Dupa 30 de minute de spaima si negocieri cantaretul a coborat de pe acoperis, dar intamplarea nu l-a speriat. A mers mai departe la furat nuci, prune, mere, struguri, zmeura sau capsuni.

Mihai Traistariu, disperat din cauza bolii - 9 diagnostice diferite, de la alergie la candida

De multe ori copiii fac nazbatii exact atunci cand vor sa le faca surprize parintilor. Este si cazul deputatului PNL Alina Gorghiu, care s-a gandit ca ar fi frumos sa ii ia mamei sale un bibelou. Ce s-a intamplat pana la urma? Ne spune chiar ea.

"Ii iau o balerina pe care am vazut-o undeva, chiar daca mama nu era mare fan. Am strans bani, am fost la magazin, eram foarte incantata de gestul meu, gandindu-ma la surpriza mamei. Acasa, am vrut neaparat sa impachetez frumos totul inainte de venirea mamei. Nu stiu ce s-a putut intampla, poate zelul meu, poate ambalajul rasucit prea ciudat, balerina si-a frant gatul lung si subtire. Soc si groaza. Auzeam deja vocea mamei si eu eram cu o balerina fara cap gata de cadou. Mama a fost atat de placut surprinsa, incat a folosit cele mai frumoase si mai grozave cuvinte pentru a ma linisti si am iubit-o de doua ori mai mult pentru bucuria nedisimulata in fata gestului meu", ne-a spus Alina Gorghiu.

Cea mai frumoasa amintire din copilarie a lui Andras Zoltan, solistul trupei Sarmanele Reci, este momentul in care artistul si-a dat seama ca in viata va urma calea muzicii. "Un moment deosebit de pe la 3 ani care se leaga in mod intim de destinul meu este dintr-o zi de vara, in portul orasului Tulcea, unde ma aflam cu parintii si cu fratele, am zarit o salupa si am simtit pornirea de a ma sui pe ea. Salupa se misca usor pe apa si in unduirea aceasta am simtit o placere simpla, copilareasca si am inceput sa cant un cantecel invatat de curand la gradinita:, Suntem micutii marinari/si de frica nici n-avem habar' si in acel moment am stiut ca intr-o strafulgerare, ca un presentiment mai mult, ca in aceasta viata voi face muzica", marturiseste incantat cantaretul.

Oana Sarbu nu poate mentiona o singura amintire, pentru ca are multe, dar ne-a impartasit ca zilele de Craciun din copilarie erau cele mai deosebite. "Ne adunam cu totii in casuta bunicilor din Matei Voievod, la gura sobei cu lemne si bunica ne facea cozonaci si gogosi, iar eu si fratele meu am primit intr-un an de la Mos Craciun, un joc, Nu te supara frate'!", a declarat Oana.

Si Analia Selis are numai cuvinte de lauda referitor la copilaria sa. "Toata copilaria mea a fost foarte frumoasa, a fost absolut superba", ne-a spus cantareata.

Ozana Barabancea: La 4 ani am fugit de acasa in chiloti si cu un sac in spate plin cu jucarii in cautarea Cuptorului de aur

Ozana Barabancea este plina de surprize si la fel era si in copilarie, cand a plecat sa caute "Cuptorul de aur" crezand ca va descoperi marea comoara. A avut parte insa de o surpriza: "Cuptorul de aur" era doar o brutarie. "Cea mai frumoasa si haioasa amintire e de la 4 ani cand am fugit de acasa in chiloti si cu un sac in spate plin cu jucarii in cautarea Cuptorului de aur, crezand ca acolo gasesti aur la discretie. Am urcat in tramvai cu copiii din bloc si mare dezamagire ca am gasit paine. Evident ca mama s-a speriat groaznic", ne-a marturisit cantareata.

Dar mama Ozanei nu a fost singura care s-a speriat din cauza sa. Si bunica a avut parte de un moment in care a stat cu sufletul la gura si in care s-a simtit prost fata de vecini. "Altadata m-am suit pe blocul de 10 etaje trecand prin gratiile unei usi inchise cu lacat si salutam trecatorii tipand foarte mandra de mine, pana m-a vazut bunica, fire foarte calculata. Mi-a facut cu mana si mi-a zambit pana a trecut de coltul blocului si a luat viteza sa ajunga pana la dra Goe....adica eu. La etajul 10 a ajuns intr-o secunda, dupa ce m-a vazut langa ea, mi-a tras o papara...de neuitat", isi aminteste cu drag Ozana.

Acum, Ozana spune ca profita de timpul liber pentru a se juca impreuna cu micutii sai. "Sa ne simtim prezenta unul langa celalalt, sa ne luam in brate si sa ne marturisim dragostea. Profit si eu acum de ei ca sunt mici si ma lasa sa ii smotocesc. In curand ma vor refuza", mai ne-a spus cantareata.

Daca multi isi amintesc cu drag de momentele in care au facut boacane, Nuami Dinescu, alias Tanta, spune ca cea mai frumoasa amintire pentru ea sunt primii pantofi de lac primiti de la tatal sau. "Mama ne lua masura cu un bat si i le dadea tatei care venea cu treaba la Bucuresti. Stiu ca erau doar 2 magazine atunci Unirea si Cocor. Erau niste pantofiori de lac mici, cu bareta - pantof de copil!! Ce frumosi erau! De atunci ori ce cite ori imi cumpar pantofi/cisme de lac imi aduc aminte de tata!", ne-a spus Nuami.

Margareta Paslaru ne-a marturisit ca amintirile sale au ramas atat de vii, incat "le-am exprimat prin muzica si textul compozitiei proprii 'Our Day, Children's Day' dedicata copiilor de pe toate continentele. Peste Ocean am apelat la primarii diferitelor orase din Summit NJ, San Francisco CA, pana in capitala Washington DC, pentru a oficializa Ziua de 1 Iunie, prin Proclamatii".

Margareta a cantat la Gala UNICEF 60 din Bucuresti o varianta remixata cu grupul Allegretto. "In anii trecuti, Reprezenta Comisiei Europene ne-a invitat sa prezentam melodia in parc, iar anul acesta o vom canta la aniversarea a 125 de ani de existenta a spitalului de copii Grigore Alexandrescu", ne-a mai spus artista.

De asemenea, "in noua calitate de Ambasador al Anului European al Voluntariatului 2011 in Romania am propus spitalului un mini-program 'Somn usor, copii' difuzand scurte povesti de pe audiobook-ul pe care l-am inregistrat la Curtea Veche, 'Basme fermecate'. Vor fi ascultate in fiecare salon, seara la culcare, prin difuzoare.

Visez ca acest program sa se raspandeasca in toate spitalele de copii din tara", a completat artista.

Raoul: Imi place sa copilaresc si sa ma prefac in copil

Ziua de 1 iunie este speciala si acum pentru cantaretul Raoul. "1 Iunie inseamna pentru mine nu o acumulare de amintiri despre cum si cand eram copil, ci o certificare ca sunt copil inca si inca ma pot bucura uneori de rasfat, de inocenta, de alint. Imi place sa copilaresc si sa ma prefac in copil ca sa scap de vina unor lucruri mai putin permise unor...oameni mari", ne-a spus cantaretul.

Multi dintre noi suntem recunoscatori bunicilor pentru cele mai frumoase momente din copilaria noastra. Si actorul Silviu Biris le multumeste bunicilor pentru copilaria superba. "Am avut o copilarie superba si asta datorita bunicilor din partea mamei, in special bunicul Dumnezeu sa-l odihneasca si care de acolo de sus sau de langa mine e unul dintre ingerii mei pazitori", a marturisit actorul.

Silviu isi aminteste cu drag ca pentru el "vacantele de vara au fost adevarate epopee ale distractiei, mai ceva decat un Disney Land. Bunicu' lucra in domeniul agriculturii si ziua mea incepea cu un mic dejun copios si sanatos cu lapte proaspat muls si paine neagra calda in mijlocul unei naturii ce se trezea la viata. Ziua intreaga bateam padurile sau mergeam cu copiii la scaldat pe malurile Neajlovului, ne cataram in copaci, ne dadeam huta in leagane improvizate, ne jucam de-a turcii si romanii sau mergeam in livada sa culegem cirese".

Si in timp ce adultii se chinuiau la muncile campului, copiii gaseau in acestea un prilej de distractie si voie buna. "In timpul secerisului, impreuna cu soferii de pe combinele agricole, prindeam iepuri de camp, fazani si prepelite, manam sareta cu cai sau ii calaream, iar la ora pranzului o ciorbita cu ciolan si fasole facuta in cazanul cel mare ma trimetea la umbra vreunui copac unde atipeam un ceas. Noapte era de vis, cerul atat de aproape incat aveai impresia ca atingi stelele cu mana, iar privighetorile cantau pana in zori", este imaginea copilariei deschisa in amanunt de Silviu Biris.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#vedete amintiri copilarie, #Amintiri din copilarie , #vedete romanesti