Care sunt cele mai influente vedete din lume

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 23:06
2893 citiri
Care sunt cele mai influente vedete din lume
Foto: CNN

Reese Witherspoon si Jennifer Lopez ocupa primele locuri in top 5 al celor mai influente femei din lume, intocmit de revista Variety.

Reese Witherspoon, in varsta de 38 de ani, este castigatoarea unui premiu Oscar, mama a trei copii, dar si detinatoarea companiei de productie cinematografica Pacific Standard. De asemenea, prin statutul sau de vedeta la Hollywood, ea promoveaza diverse programe educationale destinate femeilor prin intermediul fundatiei Malala Fund, scrie Daily Mail.

"Este de neinteles pentru mine cat de putine oportunitati au femeile din aceste zone", a declarat ea, in momentul in care a aflat povestea Malalei Yousafzai, o fata din Pakistan care a fost impuscata de un taliban pentru ca milita pentru dreptul la educatie.

De cand a aflat povestea tinerei, Witherspoon militeaza pentru ca toate femeile sa aiba acces la educatie, indiferent de statutul lor socioeconomic.

De cealalta parte, cantareata Jennifer Lopez, in varsta de 45 de ani, este implicata de asemenea in mai multe campanii destinate femeilor, fiind fondatoarea Lopez Family Foundation, o fundatie prin care lupta pentru imbunatatirea managamentului sanatatii feminine pe plan mondial.

Jennifer si sora sa Lynad au inceput colaborarea cu diverse centre medicale din Los Angeles, Brooklyn, Panama si Puerto Rico, ajutand pe cei care nu au resursele financiare necesare pentru a se trata.

Pe langa cele doua vedete, in clasament apar si actrita Jane Fonda, producatoarea de film Donna Langley, precum si actrita Viola Davis.

Jane Fonda, prin intermediul fundatiei sale, Georgia Campaign for Adolescent Power & Potential, incearca sa informeze fetele cu privire la riscurile aparitiei unei sarcini nedorite. In acest sens, ea a incheiat parteneriate cu diverse biserici locale, Alcoolicii Anonim, precum si cu alte asociatii comunitare.

Producatoarea Donna Langley lucreaza cu organizatia non-profit Vital Voices, oferind femeilor consiliere, dar si resurse pentru a putea profita de oportunitatile internationale in ceea ce priveste lidershipul.

Nu in ultimul rand, actrita Viola Davis a pus bazele fundatiei Hunger Is, care militeaza impotriva saraciei si a foametei in randul celor mici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#femei influenta top, #top cele mai influente femei, #Jennifer Lopez top femei , #vedete straine