Celebritati-afaceriste: Cine isi vinde cel mai bine colectiile

Marti, 29 Mai 2012, ora 21:18
2278 citiri
Celebritati-afaceriste: Cine isi vinde cel mai bine colectiile

Muzica sau actoria aduc notorietate, nu insa si indeajuns de multi bani pentru buzunarele unora. Asa ca notorietatea face bine, daca exista si un job part-time, de antreprenor. Asa au gandit multe celebritati, care si-au lansat colectii de haine sau bijuterii, facand adevarate averi.

In acest top conduc, conform Business Insider, gemenele Ashley si Mary-Kate Olsen, al caror imperiu poate strange anual, din vanzari, 1 miliard de dolari.

Surorile cu creier pentru afaceri au 3 linii de succes: Olsenboye, care se adreseaza copiilor, Elizabeth and James, care tintesc clasa mijlocie, si The Row, o clectie de lux care include rucsace de 18.000 de dolari (un astfel de articol si-a achizitionat recent Jessica Biel).

Kimora Lee Simmons are si ea trei colectii, din care scoate anual si 800.000 de dolari.

Jessica Simpson e mai cunoscuta ca afacerista decat ca actrita, nu degeaba fiind poreclita "Fashion's Billion Dollar Baby". Jessica Simpson Collection este fara indoiala o clectie de succes, numai in 2010 vanzarile de genti, pantofi si haine aducandu-i 750 de milioane de dolari.

Din 1999, Jay-Z, acum sotul lui Beyonce, vinde haine, genti, palarii, curele, bijuterii, ochelari si incaltaminte, toate sub numele de Rocawear. Vanzarile anuale sunt, in medie, de 700 de milioane de dolari.

P. Diddy face bani buni in fiecare an vanzand haine din colectia Sean John, afacere lansata in 1998. In 2004, spre exemplu, a facut 250 de milioane de dolari.

In top urmeaza Victoria Beckham, cu vanzari de 95 de milioane de dolari in 2011, cand in care a fost numita si "designerul anului". Creatiile sale, rochii si genti, au preturi cuprinse intre 600 si 6.000 de dolari.

Gwen Stefani, desi criticata la inceput, a reusit sa scoata, in 2003, 90 de milioane de dolari de pe urma colectiei de haine inspirate din Asia si America de Sud.

Justin Timberlake si Trace Ayala au pus, in 2006, bazele companiei William Rast. Gratie jeansilor care vin ca turnati, vanzarile sunt, in medie, de 50 de milioane de dolari anual.

Exista insa si vedete, poate chiar mai cunoscute, precum Jennifer Lopez, Eva Longoria sau Sarah Jessica Parker, care, in ciuda notorietatii, nu reusesc sa vanda.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#vedete antreprenori, #vedete colectii vanzari, #celebritati afaceri moda, #vedete colectii haine, #Justin Timberlake afaceri , #vedete straine