Celebritati care s-au confruntat cu depresia (Galerie foto)

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 12:02
9992 citiri
Celebritati care s-au confruntat cu depresia (Galerie foto)

De la vedete pana la conducatori de state, chiar si cele mai frumoase, bogate sau influente persoane au suferit din cauza depresiei, luptandu-se ani de-a randul cu aceasta boala.

Oricat de incredibil ar parea, aceasta reprezinta dovada faptului ca banii nu aduc fericirea. Iata cateva exemple graitoare, oferite de Huffington Post:

Angelina Jolie: frumoasa actrita, detinatoare de Oscar si mama a 6 copii, pare o persoana care nu a avut niciodata probleme. De fapt, in adolescenta si chiar cand avea 20 de ani, Angelina a suferit de depresie. Dupa ce mama sa a murit in 2007, s-a confruntat din nou cu un episod similar, peste care insa pare sa fi trecut.

Cand i-a fost propus un rol cu o multime de cascadorii, nici nu a clipit si a acceptat: "Mama mea murise recent si aveam nevoie de o provocare fizica pentru a uita de asta pentru o vreme. Simteam ca inaintez spre un loc foarte intunecat si nu eram in stare sa ma trezesc dimineata, asa ca am vrut sa fiu fortata sa fiu mai activa", spune vedeta.

A fost o decizie inteleapta, spune acum psihiatrul Carol Landau, de la Universitatea Brown, caci "stresul si suferinta care vin odata cu decesul unei persoane apropiate sunt devastatoare si se pot transforma intr-o depresie periculoasa. Activitatile care iti distrag atentia, in special activitatea fizica, pot fi foarte folositoare".

Christina Ricci este in vizorul intregii lumi inca din copilarie, cand a jucat in "Addams Family Values", inainte de filmele maturitatii, cum ar fi "Prozac Nation", in care joaca exact rolul unei adolescente deprimate. Poate chiar s-a inspirat din experienta personala, caci a avut perioade in care s-a confruntat cu depresia si anorexia.

"Conform statisticii, oamenii cu antecedente ale bolilor alimentare sunt mai vulnerabili in fata depresiei", spune Landau. "Cand esti tot timpul preocupat de felul cum arati si faci un cult din corpul tau, e imposibil sa fii tot timpul fericit".

Ricci a depasit aceste probleme dupa ce a cerut ajutorul unui psihiatru. "Acestea sunt lucruri cu care nu te poti confrunta singur, ci trebuie sa ceri ajutor", declara ea in 2008. "Pe parcurs am descoperit ca fericirea este o optiune personala. Daca alegi sa dai deoparte nesiguranta si fricile, vei ajunge sa fii placut de lumea intreaga pentru persoana care esti".

Catherine Zeta-Jones a fost internata intr-un centru din Connecticut pentru a fi tratata de depresie bipolara, care se manifesta prin alternanta dintre depresie si hipomanie. "Nu sufeream doar eu, ci toti cei apropiati. Era ca un nor negru care se abatea asupra mea", a declarat ulterior actrita.

Se pare ca stresul a fost factorul principal care a declansat problema, caci cu nici un an inainte sotul ei, actorul Michael DOuglas, fusese diagnosticat cu cancer, iar in acelasi timp cuplul era implicat intr-un proces complicat cu prima sotie a lui Michael, care le cerea foarte multi bani.

Kylie Minogue este o cantareata, actrita si compozitoare extrem de cunoscuta, de origine australiana, care a fost diagnosticata cu cancer la san in 2005. De la bucuria de a castiga un Grammy, ea a ajuns sa fie deprimata din cauza socului.

Minogue a fost nevoita sa se confrunte cu perceptia ca nu va mai fi "normala niciodata", dupa cum a spus presei in 2007. Apoi a realizat ca, desi nu te mai intorci niciodata la viata de dinainte dupa ce afli ca ai cancer, iti poti crea o noua realitate la fel de frumoasa.

"Femeile care trec prin aceasta experienta si nu se lasa invinse castiga enorm in viata, fiind apoi puternice si extrem de determinate in orice ar face", spune Landau.

Abraham Lincoln este unul dintre cei mai respectati presedinti din istoria Americii, dar pana si el s-a confruntat cu depresia de-a lungul vietii. Stresul, anxietatea si raspunderile foarte mari l-au facut sa aiba stari in care prietenii apropiati il pazeau de teama sa nu faca vreun gest necugetat, cum ar fi sinuciderea.

"Sunt cel mai nefericit om in viata", a afirmat acesta odata in mod public. Lincoln nu a trecut niciodata peste depresie, dar fiind ajutat a reusit sa o tina sub control.

Printesa Diana. Nu este niciun secret ca viata ei a fost destul de agitata si s-a incheiat brusc, in urma unui accident cu multe semne de intrebare. Dupa nunta cu printul Charles din 1981, a urmat un divort foarte mediatizat, acesta nefiind singurul lucru trist din viata ei. In 1995 a recunoscut pentru BBC ca s-a confruntat cu depresia post-partum, cu bulimia si ca isi provoca rani singura.

"Cand nimeni nu te asculta sau cel putin asta simti, tot felul de lucruri incep sa se intample. Se strange atata durere in interiorul tau incat incerci sa-ti faci rau la exterior, pentru ca nu mai simti ce ai in suflet. Dar asta este un exemplu cat se poate de rau. Nu ma plac pe mine, ma simt rusinata pentru ca nu am putut sa fac fata presiunii", spunea Diana.

A urmat diverse tratamente, numeroase acte de binefacere, inainte de moartea sa subita din 1997.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#vedete depresie, #vedete tulburari emotionale, #depresie persoane celebre, #celebritati depresie , #vedete straine