Celebritati pe care le doare capul, la propriu (Galerie foto)

Luni, 07 Mai 2012, ora 17:43
4676 citiri
Celebritati pe care le doare capul, la propriu (Galerie foto)

Milioane de oameni din lumea intreaga sufera de migrene, dureri puternice care se manifesta printr-un disconfort mare la nivelul capului, sensibilitate de lumina si sunete si chiar stare de greata sau voma.

Cauza clara a acestora inca nu a fost stabilita, dar se crede ca pot fi provocate de stres, mancare, probleme de somn sau chiar schimbari hormonale, conform Huffington Post.

Printre oamenii cu aceasta problema se numara si cativa persoane publice:

Marcia Cross, din serialul "Desperate Housewives", sufera de migrene de la 14 ani. "Devii foarte izolat si tot timpul te simti plouat si retras", declara la un moment dat actrita. Ea a reusit sa se autoeduce de-a lungul timpului, astfel incat sa castige controlul asupra problemelor sale. A invatat multe despre migrene, cum ar fi ce le provoaca si cum sa le evite.

Stie ca nu este bine sa manance portocale si sa bea vin rosu, stie ca trebuie sa evite stresul si sa faca yoga si catarari pe munti. In trecut se ducea acasa si inchidea obloanele, dar acum este mult mai activa.

Lisa Kudrow, din "Friends", suferea in copilarie de migrene extrem de puternice. Ea spune ca atunci cand familia ei mergea la Disneyland, in loc sa se bucure de distractii si delicatesele culinare, stia ca ziua se va termina printr-o teribila migrena.

Potrivit oamenilor de stiinta de la clinica Mayo, 90% dintre migrene sunt ereditare. Si in cazul lui Kudrow, cel mai posibil ea a mostenit afectiunea de la tatal ei.

Ben Affleck: 3 dintre 4 persoane care sufera de migrene sunt femei. Printre putinii barbati afectati se numara si Ben Affleck. Actorul a fost tratat din cauza unei migrene extreme la camera de urgenta, in 2006, iar in 2010 a avut o alta revenire severa a durerii.

Kristin Chenoweth, dupa ce a castigat in 2009 premiul Emmy pentru serialele de comedie in care a jucat, a trebuit sa renunte la petrecerea de dupa pentru a se trata de un atac al migrenelor. la inceputul acestui an, actrita spunea ca apeleaza la Botox pentru a scapa de durere.

"Atunci cand aveam 36 de ani, aveam cate o migrena ce ma lasa fara vlaga o data pe saptamana", spune ea. Intai a ezitat in a se trata, dar apoi doctorii au convins-o, actrita fiind foarte multumita de rezultate.

Janet Jackson a declarat in 2008 ca sufera de o forma rara de migrene, care de multe ori i-a afectat si turneele. Migrena vestibulara, asociata cu vertij, o face pe Janet sa ameteasca, sa aiba senzatie de voma si sa isi piarda puterea de a-si coordona miscarile.

Loretta Lyn spune ca si ea sufera de migrene din adolescenta, de pe la 17 ani. "Unii oameni cred ca migrenele sunt provocate de tensiune la locul de munca sau in casnicie, dar a mea cred ca este cauzata doar de o sensibilitate provenita din familie.

"Imi amintesc faptul ca si tatal meu le avea. Mergea de colo colo tinandu-si mainile la cap si oftand. Acum incep sa simt si eu la fel. Daca nu stau intinsa si incerc sa dorm cand incepe migrena, as putea chiar sa lesin", spune ea.

Serena Williams: a suportat migrenele timp de 5 ani pana cand i s-a pus diagnosticul si s-a stabilit ca durerea ii este provocata de ciclul menstrual. Ea spune ca nu le avusese pana atunci.

Intre 60 si 70% dintre femei sufera de migrene atunci cand se afla la menstruatie. Serena trebuie sa ia medicamente pentru a tine durerea sub control si sa evite sarea si lumina puternica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#celebritati migrene, #persoane cunoscute migrene, #celebritati dureri cap, #cauze migrene, #manifestari migrene , #vedete straine