Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Celebrul Larry King, acuzat ca a cerut 225.000 de dolari pentru un interviu cu un fost premier prorus al Ucrainei

Sambata, 20 August 2016, ora 17:28
2822 citiri
Celebrul Larry King, acuzat ca a cerut 225.000 de dolari pentru un interviu cu un fost premier prorus al Ucrainei
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Cunoscutul realizator de televiziune Larry King ar fi primit in 2011 suma de 225.000 de dolari pentru un interviu cu Mykola Azarov, fost premier al Ucrainei in timpul administratiei pro-ruse a lui Viktor Ianukovici, afirma un parlamentar ucrainean.

Serhiy Leshchenko, un parlamentar ucrainean si jurnalist de investigatie, a prezentat vineri detalii proaspete referitoare la presupusele plati secrete catre SUA facute de fostul partid de guvernamant al Ucrainei cu scopul de a influenta opinia publica din Statele Unite si pentru a devia criticile referitoare la comportamentul tot mai autoritar al presedintelui Viktor Ianukovici, relateaza cotidianul The Guardian pe pagina electronica.

Conform unor surse judiciare ucrainene citate de cotidianul The New York Times, Paul Manafort, seful echipei de campanie a lui Donald Trump, a oferit in trecut consultanta politica Partidului Regiunilor, formatiunea fostului presedinte prorus al Ucrainei Viktor Ianukovici. Anchetatorii ucraineni incearca sa gaseasca documente secrete ale companiilor cu care a colaborat Partidul Regiunilor. Note scrise arata ca Paul Manafort ar fi primit 12,7 milioane de dolari, in mod secret, in perioada 2007-2012, dezvaluie Directia nationala anticoruptie din Ucraina. Vikor Ianukovici a fost inlaturat de la putere la inceputul anului 2014 si se afla in Rusia.

Leshchenko a declarat ca o serie de documente indica plata sumei de 225.000 de dolari catre Larry King in schimbul unui interviu cu Azarov, care a fost difuzat in Ucraina de postul national de televiziune pro-guvernamental.

Larry King a calatorit la Kiev, in luna noiembrie 2011 pentru a realiza un interviu cu Mykola Azarov, pe atunci premierul Ucrainei si un aliat important al presedintelui Viktor Ianukovici. Dupa interviu, Larry King l-a descris in termeni magulitori pe Azarov, afirmand ca este "persoana simpla si sincera cu o cunoastere profunda a afacerilor externe."

"Dupa interviu, i-am spus sotiei mele ca [Azarov] ar fi fost un politician american de succes. Cat despre cine mi-a amintit, seamana un pic cu Jimmy Carter. Arata bine, si este placut sa discuti cu el," a mai spus King.

Cu doar cateva saptamani inainte de interviul realizat de King a avut loc procesul Iuliei Timosenko, principalul oponent politic al lui Ianukovici, care a fost inchisa, fiind condamnata pentru abuz de putere. Insa, in timpul interviului, Larry King a mentionat-o pe Timosenko o singura data, atunci cand l-a intrebat pe Azarov daca manifesta simpatie pentru cazul acesteia, la care premierul ucrainian a raspuns succint: "Desigur".

Surse apropiate de Manafort au declarat ca acesta nu a fost implicat in punerea la cale a interviului realizat de Larry King, ci mai degraba ar fi fost echipa de presa a lui Azarov care a venit cu aceasta "idee stupida" si a aranjat calatoria jurnalistului american.

Leshchenko, un membru al factiunii parlamentare a presedintelui Petro Porosenko, a declarat ca interogarea lui Manafort ar putea oferi noi detalii privind presupusele plati secrete.

Paul Manafort a respins acuzatiile. "Inca o data, cotidianul The New York Times a optat sa ignore faptele si jurnalismul profesionist pentru a-si respecta agenda politica, alegand sa imi atace personalitatea si reputatia in loc de a prezenta o relatare corecta. Sugestia ca as fi acceptat plati ilegale este nefondata, naiva si lipsita de sens", declara Paul Manafort pentru NBC News si Politico.com.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Larry King bani interviu, #Larry King interviu Mykola Azarov , #vedete straine