Chitaristul trupei U2, primul star rock care a cantat in Capela Sixtina. Dedicatie pentru Papa (Video)

Duminica, 01 Mai 2016, ora 20:54
3141 citiri
Chitaristul trupei U2, primul star rock care a cantat in Capela Sixtina. Dedicatie pentru Papa (Video)
Foto: Arhiva Facebook/U2

The Edge, chitaristul formatiei irlandeze U2, a devenit primul star rock care a cantat in Capela Sixtina, un loc descris ca "cea mai frumoasa parohie din lume".

Muzicianul, pe numele sau adevarat David Evans, a interpretat, sambata seara, patru cantece pentru 200 de medici, cercetatori si filantropi, care au participat la o conferinta ce s-a desfasurat la Vatican, intitulata "Cellular Horizons", informeaza Reuters.

Acompaniat de un cor format din sapte adolescenti irlandezi, The Edge a interpretat acustic versiuni ale pieselor "If it be your will", semnata Leonard Cohen, si "Yahweh", "Ordinary love" si "Walk on", ale trupei U2.

"Cand m-au intrebat daca vreau sa devin primul artist contemporan care canta in Capela Sixtina, nu am stiut ce sa spun, pentru ca, de obicei, este un alt tip care canta", a glumit chitaristul, facand referire la solistul formatiei U2, Bono. "Fiind irlandez, am aflat la o varsta frageda ca, daca vrei sa fii rugat sa te intorci, este foarte important sa multumesti preotului parohiei pentru ca ti-a imprumutat sala", a mai spus The Edge.

El i-a multumit papei Francisc si celorlalti oficiali ai Vaticanului, pentru ca "ne-au permis sa folosim cea mai frumoasa sala a unei parohii".

The Edge i-a dedicat suveranului Pontif piesa "Walk On", scrisa in anul 2000 pentru avocata din Myanmar Aung San Suu Kyi, aflata atunci in arest la domiciliu, descriindu-l ca "papa al oamenilor". "Face o treaba minunata", a mai afirmat The Edge.

Conferinta de la Vatican, la care a participat si vicepresedintele Statelor Unite, Joe Biden, a fost organizata de fundatia americana Stem for Life.

Nascut pe 8 august 1961, David Evans este chitarist si compozitor al formatiei U2, grup care sarbatoreste anul acesta patru decenii de activitate.

Trupa irlandeza, infiintata in 1976 la Dublin, este alcatuita din solistul Bono, chitaristul The Edge, basistul Adam Clayton si tobosarul Larry Mullen Jr. Stilul muzical al grupului s-a inscris initial in curentul post-punk, insa a evoluat ulterior si a incorporat numeroase influente din multe alte genuri, mizand pe acorduri melodioase.

Cele 13 albume de studio ale grupului irlandez, printre care se remarca "The Joshua Tree" (1987), "Achtung Baby" (1991), "All That You Can't Leave Behind" (2000) si "How to Dismantle an Atomic Bomb" (2004), s-au vandut in peste 170 de milioane de copii pe plan mondial. Trupa U2 a castigat 22 de premii Grammy - mai mult decat oricare alta formatie din lume - si a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 2005.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#The Edge concert Capela Sixtina, #The Edge dedicatie Papa capela Sixtina , #vedete straine