Ziare.com

De ce toti barbatii ar trebui sa semene cu Brad Pitt

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 18:55

   

De ce toti barbatii ar trebui sa semene cu Brad Pitt
Fara indoiala, Brad Pitt este seducator, talentat si bogat, dar nu pentru aceste atuuri barbatii din lumea intreaga ar trebui sa faca eforturi de a-i semana, ci fiindca prin atitudinea sa promoveaza feminismul, egalitatea intre femei si barbati.

Teoria apartine lui Anne-Marie Slaughter, cercetator american, profesor de stiinte politice si relatii internationale la Universitatea Princeton, fost membru al Departamentului de stat al afacerilor externe al Statelor Unite.

Cunoscuta indeobste publicului larg printr-un articol publicat in The Atlantic ("De ce femeile nu pot avea inca totul"), Anne-Marie Slaughter explica pentru CNN, citata de Slate, ca egalitatea intre barbati si femei necesita la fel de bine o atentie mare acordata barbatilor.

"Dezbaterea este mult prea axata pe problemele femeilor, absenta lor din randul populatiei care lucreaza. Este o chestiune cruciala, insa", sustine Anne-Marie, "problema este mai mult la nivel global. Alegerile barbatilor sunt inca mult mai restranse decat ale femeilor. Pentru ca, desi femeile nu sunt obligate sa ramana acasa acum, barbatii aproape in mod constant sunt obligati sa-si petreaca viata la birou".

"Ganditi-va la Brad Pitt din filmul Troia, unde, fara discutie, este un barbat adevarat", explica Anne-Marie Slaughter, "dar in viata reala, a devenit in egala masura o figura emblematica a paternitatii angajate. Cand Angelina Jolie este plecata in strainatate, Brad Pitt o insoteste cu cei sase copii ai lor si invers". "Imaginea aceasta", continua cercetatoarea, "este total diferita de ceea ce inseamna o legenda, un star de cinema si un barbat aflat in prim plan".

Iar prezentarea lui Brad Pitt ca un bun tata de familie nu poate decat sa imbunatateasca imaginea unui tata ce se ocupa de copiii sai. De altfel, mentioneaza sursa citata, noi am vorbit deseori despre Brad Pitt avansand ideea feminismului.

In tarile occidentale, femeile consacra in medie o ora si 40 de minute pe zi ca sa se ocupe de copii, in timp ce barbatii doar 42 de minute.

In Franta, tatii care lucreaza aloca copiilor 26 de minute, iar cand nu muncesc 48. Mamele care au serviciu se ocupa de copii 62 de minute si aproape doua ore cand nu se duc la munca.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2115 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor