Despartire soc: Helena Bonham Carter si Tim Burton si-au spus adio

Miercuri, 24 Decembrie 2014, ora 12:02
3964 citiri
Despartire soc: Helena Bonham Carter si Tim Burton si-au spus adio
Foto: Parentdish

Actrita britanica Helena Bonham Carter si partenerul ei de viata, celebrul regizor american Tim Burton, s-au despartit si au pus astfel capat unei relatii care a durat 13 ani.

"Tim Burton si Helena Bonham Carter s-au despartit pe cale amiabila, ceva mai devreme in cursul acestui an, au ramas prieteni si continua sa ii creasca impreuna pe copiii lor", a precizat agentul de presa al artistei, marti, pentru AFP.

Cei doi artisti au impreuna doi copii - Billy Raymond, nascut in 2003, si Nell, nascuta in 2007.

Tim Burton, in varsta de 56 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentati regizori americani ai generatiei sale. A devenit cunoscut publicului larg la sfarsitul anilor 1980, cu filmul "Viata de stafie/ Beetlejuice" si, apoi, cu doua pelicule din seria "Batman" - "Batman" (1989) si "Batman se intoarce/ Batman Returns" (1992). Este renumit pentru universul sau cinematografic care combina intr-un mod original goticul si fantasticul, in filme devenite culte, precum "Edward Maini-de-foarfece/ Edward Scissorhands" (1990), "Atacul martienilor!/ Mars Attacks!" (1996) si "Legenda calaretului fara cap/ Sleepy Hollow" (1999).

Regizorul american, celebru si pentru coafura sa intotdeauna dezordonata si ochelarii cu lentile albastre, si partenera sa de viata in varsta de 48 de ani, care a fost actrita lui fetis, s-au cunoscut in timpul filmarilor de la lungmetrajul SF "Planeta maimutelor/ Planet of the Apes", lansat pe marile ecrane in 2001.

De atunci, actrita britanica a aparut in toate filmele regizate de Tim Burton, inclusiv in "Pestele cel mare/ Big Fish" (2003), "Charlie si Fabrica de Ciocolata/ Charlie and the Chocolate Factory" (2005), "Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street/ Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street" (2007) si "Alice in Tara Minunilor/ Alice in Wonderland" (2010), cel din urma reprezentand de altfel lungmetrajul sau cu cel mai mare succes de box office.

Actrita britanica nu apare insa pe afisul peliculei "Big Eyes. Ferestrele Sufletului", cel mai recent film semnat de Tim Burton, care va fi lansat joi in Statele Unite.

Cuplul era cunoscut si pentru modul sau de viata boem si mai ales pentru faptul ca cei doi artisti locuiau fiecare in casa lui, vecine, dar separate, la Londra.

Tim Burton, un foarte bun prieten al starului hollywoodian Johnny Depp, care este actorul sau preferat inca de la inceputurile carierei sale de regizor, a avut anterior o relatie indelungata cu actrita si modelul Lisa Marie, care a jucat in mai multe dintre filmele sale, remarcandu-se in "Ed Wood" si "Mars Attacks!".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Helena Bonham Carter despartire, #Tim Burton despartire Helena , #vedete straine