Hilary Swank, vizita la maidanezii romani: Un suflet este un suflet

Joi, 28 Iunie 2012, ora 10:10
2164 citiri
Hilary Swank, vizita la maidanezii romani: Un suflet este un suflet
Foto: romanialibera.ro

Actrita Hilary Swank, aflata in vizita in Romania la invitatia organizatiei Vier Pfoten, a incercat sa promoveze ideea solutiilor "umane" pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari.

Starul de doua ori premiat cu Oscar este de parere ca sufletul este acelasi, "indiferent de forma pe care o ia trupul", iar politicienii romani ar trebui sa se concenterze pe sterilizarea si adapostirea populatiei de maidanezi din Bucuresti.

Intr-un interviu pentru Romania Libera, actrita a marturisit ca are trei caini salvati de la adaposturi si incurajeaza educarea publicului roman in acest sens.

Swank a explicat ca a intrat in legatura cu Vier Pfoten prin intermediul actorului Morgan Freeman. "Cred ca aceste cauze umanitare au nevoie de o voce si sunt incantata sa fiu eu acea voce, sa pot transmite lumii mesajele (...) Cei de la Vier Pfoten au cerut ajutorul unui prieten bun, Morgan Freeman, l-au intrebat pe el daca ar fi de acord sa se implice si el le-a spus -"Uite, Hilary iubeste foarte mult animalele, ar fi persoana potrivita."

Si mi-a facut cunostinta cu cei de la Vier Pfoten. Ne-am intalnit la Los Angeles si mi-au povestit despre munca lor. Eu chiar vreau sa lansez o campanie de caritate pentru animale. Cred in ceea ce fac ei si le-am spus ca as fi incantata sa vin in vizita. Si iata-ne aici", a povestit vedeta.

Actrita apreciaza activitatile organizatiei si isi propune ca prin eforturile comune sa schimbe perceptia asupra animalelor abandonate.

"Sloganul celor de la Vier Pfoten - 'More Humanity towards Animals' (Fii om cu animalele) - este cheia. Fiecare dintre noi avem idei cand vedem un caine pe strada, dar nu avem idei cu privire la cum sa ajutam, cum sa ne asiguram ca cineva va avea grija de el. Vazand copiii pe care Vier Pfoten ii invata aceste lucruri, copii care le vor transmite copiilor lor, si asa mai departe, sper ca intr-o zi vom trai intr-o lume in care sa ne pese mai multe de animale".

Swank sintetizeaza in cateva vorbe, adresate inclusiv politicienilor romani, solutia la problema maidanezilor: "Adica "nu" uciderii, "da" sterilizarii si adaposturilor, "da" educatiei populatiei. Problema populatiei mari de caini vagabonzi se poate rezolva numai prin sterilizare si adaposturi".

Actrita a explicat si de ce este atat de optimista ca va avea rezultate campania sa - mesajul sau se va propaga prin media si va ajunge la cine trebuie. "De aceea, am venit eu aici. Eu vin si vorbesc despre asta, tu scrii in ziar, mii de oameni vor vorbi despre asta ulterior. Si se propaga. Totul este sa continuati sa vorbiti despre asta. Si sa faceti ceea ce trebuie, sa faceti ceea ce este corect. Un suflet este un suflet, indiferent de forma pe care o ia trupul".

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Hilary Swank maidanezi Romania, #Hilary Swank caini vagabonzi Romania , #vedete straine
Comentarii
Poza I_deea
I_deea
rank 5
Toata stima, doamna !