Marile secrete din spatele serialului care a cucerit lumea, Game of Thrones (Galerie foto)

Luni, 12 Mai 2014, ora 09:25
9824 citiri
Marile secrete din spatele serialului care a cucerit lumea, Game of Thrones (Galerie foto)
Foto: news.com.au

Serialul care a pus lumea pe jar, "Game of Thrones" ("Urzeala tronurilor"), pare a fi desprins de realitatea istorica a lumii noastre. Totusi, o analiza mai atenta evidentiaza secrete nebanuite si legaturi neasteptate.

Serialul este bazat pe trilogia lui George R.R. Martin, "Cantec de gheata si foc". Autorul s-a inspirat in scrierea operei din istorie si a inclus in trasaturile personajelor sale unele ce au caracterizat lideri istorici, scrie news.com.au.

Mai mult, istoria omenirii i-a oferit acestuia cateva idei pe care se bazeaza intriga operei de fictiune.

Un razboi istoric

Razboiul dintre familiile Stark si Lannister seamana mult cu o serie de conflicte din Anglia secolului al XV-lea, denumite "Razboiul Rozelor".

Intre 1455 si 1487, rivalii din familiile York si Lancaster s-au luptat pentru tronul Angliei, cel care a devenit rege fiind Henric din dinastia Tudor. Ca si familia Lannister din serial, cei din familia Lancaster erau foarte bogati.

Eddard Stark

Acest personaj seamana mult cu fostul rege englez Richard al III-lea. Pana sa urce pe tron, Richard a guvernat nordul Angliei si a aparat granita scotiana. Ned are in serial o functie similara de administratie, sub domnia regelui Robert, dar este si unul dintre cei care apara granita de nord a celor Sapte Regate. Ambii sunt descrisi in moduri extreme, atat ca oameni loiali, cat si ca raufacatori.

Robert Baratheon

Regele Robert pare un conducator inclinat doar spre petreceri si vanatoare, nu si spre apararea celor Sapte Regate. Robert este recunoscut pentru invingerea lui Aerys Targaryen, dar isi pateaza faima prin ceea ce ajunge sa fie.

El seamana cu un personaj istoric, mai exact cu regele Edward al IV-lea, un luptator faimos caruia a inceput apoi sa ii placa prea mult sexul, vinul si mancarea. Personajul din film moare la vanatoare, cel real - la pescuit.

Cercei Baratheon

Cercei poate fi asemanata cu sotia regelui Angliei, Henric al IV-lea, numele ei fiind Elizabeth Woodville. In plus, unii comentatori i-au gasit personajului fictiv si o asemanare cu sotia regelui Henric al VI-lea, Margaret de Anjou. Elizabeth, recunoscuta pentru frumusetea ei cuceritoare, imparte numeroase trasaturi cu Cercei, inclusiv fizice.

Ambele pun pe primul loc propria lor dorinta, urmata apoi de interesul familiei.

Tyrion Lannister

El este asemenea lui Richard al III-lea, un conducator descris de istorici drept o persoana mica de statura si cu o personalitate malefica. La fel este si Tyrion, cel care se bucura in tinutul Westeros de o reputatie negativa. Pentru a prelua tronul, Richard l-a indepartat pe nepotul lui, Edward al V-lea, iar Tyrion este acuzat de uciderea lui Joffrey, regele care ii este chiar nepot.

Daenerys Targaryen

Henric Tudor a luat tronul de la Richard al III-lea dupa ce a trecut Canalul Manecii cu o armata intreaga. Inainte de acel moment, el petrecuse 20 de ani in Franta, facand aliante care sa il ajute in luptele din viitor. Daenerys a fugit din Westeros de mica si si-a faurit o armata pe continentul vecin, Essos, peste Marea cea Ingusta. Ea isi doreste mult sa invadeze Westerosul si sa stea pe Tronul de Fier.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Game of Thrones serial, #serial Urzeala Tronurilor secrete , #cele mai tari filme