Monstri sacri care au murit tineri

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 16:22
5391 citiri
Monstri sacri care au murit tineri
Foto: Infoniac

Cercetari recente au aratat ca actorii celebri, cantaretii si sportivii traiesc in medie cu 7,5 ani mai putin decat colegii lor din alte domenii. Trebuie sa constatam ca persoanele apartinand mediului artisic sunt mai predispuse sa se uzeze de alcool, tutun si chiar de droguri.

Dar, in mod ciudat, un numar deloc neglijabil din cei aflati in domeniul artei si al sportului au murit inca de tineri, victime ale unor situatii bizare, uneori inexplicabile, cel putin in fata opiniei publice.

Marilyn Monroe

Artista americana a trait 36 de ani, intre 1 iunie 1926 si 5 august 1962. Cauza decesului: intoxicare cu barbutirice.

Opinia publica n-a aflat nici astazi, dupa o jumatate de secol, daca barbutiricile si le-a administrat singura, intentionat, sau daca a intervenit o mana criminala, comenteaza Infoniac.

Concluziile cercetarilor au intrat in umbra informatiilor clasificate, de unde n-au iesit nici astazi. La investigatiile presei, cei de la FBI au dat totdeauna raspunsuri evazive sau confuze.

John Lennon

Lennon (1840-1980) a fost unul din fondatorii trupei The Beatles, in care a activat ca muzician, cantaret, compozitor si textier.

A murit la 8 decembrie 1980, strapuns de 4 gloante trase de un dezechilibrat, Mark David Chapman, sub ochii sotiei sale ingrozite. Cu putin inainte, vedeta ii acordase lui Chapman un autograf.

La dorinta sotiei sale, Lennon a fost incinerat. Pe criminal l-au judecat si condamnat la 20 ani inchisoare.

Michael Jackson

Cazul este prea cunoscut, ca sa mai fie comentat. Mort la 50 de ani, supradoza de medicamente s-a dovedit a fi cauza certa a decesului. Daca a fost sinucidere sau crima, a rams neclar. Speculatii se mai fac si astazi, dupa aproape 4 ani de la deces.

Presa relata ca ceremonia funerara a fost urmarita de 2,5 miliarde telespectatori din intreaga lume. Pentru a se evita pelerinaje nedorite, locul inmormantarii a ramas necunsocut.

Jimy Hendrix

James Marshall "Jimi" Hendrix (1942-1970) a fost considerat unul din cei mai buni chitaristi ai lumii, facand o scurta dar fulminanta cariera in anii '60 si '70.

Antrenat in viata lumii mondene a vedetelor, nu se ferea de niciun viciu, inclusiv alcoolul de care a abuzat. A murit in mod bizar, la 27 de ani, in timpul somnului, in stare avansata de ebrietate, sufocat de propria voma.

Jim Morrison

Americanul Jim Morrison (1943-1971) a fost vedeta de prim rang a muzicii usoare la fel de celebru pe ambele maluri ale Atlanticului. La numai 27 de ani, sotia l-a gasit mort in camera unui hotel de lux din la Paris.

S-a apreciat drept cauza a mortii o supradoza de droguri si nu i s-a facut autopsie, desi alternativa unei crime nu era exclusa.

A fost inmormantat respectandu-se dorinta sotiei sale, intr-o procesiune privata, la cimitirul Pere Lachaise, din Paris, acolo unde se odihnesc osemintele unor mari somitati ca Oscar Wilde, Edith Piaff, Gertrude Stein, Frederic Chopin.

Kurt Cobain

Tot la 27 de ani, cantaretul american Kurt Cobain (1967-1994) si-a gasit sfarsitul dua o supradoza de stupefiante, fara sa fie clar daca si-a administrat-o singur sau a fost o crima.

Cobain s-a nascut de la inceput un copil debil, cu afectiuni ale sistemului respirator, pentru care era tratat, dar nu videcat.

La maturitate, n-a mai avut incredere in medicamete si a inceput sa se trateze singur, administrandu-si heroina.

Ancheta a stabilit ca la baza mortii sale a stat sinuciderea, urmare faptului ca s-a gasit o scrisoare de adio scrisa de el catre un prieten imaginar.

Prietenul nu exista, dar expertii au stabilit ca scrisoarea este olografa. Se mai pot specula concluzii. A fost incinerat, iar o parte din cenusa imprastiata intr-un templu budist.

Tupac Shakur

La numai 25 de ani a decedat rapperul American Tupac Shapur (1971-1996), impuscat in urma unei incaierari ce a avut loc la Las Vegas. Transportat la Spitalul Universitar din orasul american, a murit dupa ce, timp de sase zile, medicii l-au tinut intre viata si moarte.

Amy Winehouse

Dupa o cariera scurta dar spectaculoasa, cantareata britanica Amy Winehouse (1983-2011) a fost gasita decedata in locuinta ei. Din analiza toxicologica a rezultat ca avea concentratia de alcool in sange 416 mg la 100 ml: starea de ebrietate i-a cauzat sfarsitul.

Dupa inmormantare, in numerase parti ale lumii au avut loc concerte omagiale. Unul din ele s-a tinut la Bucuresti, in ziua de 23 august 2011 (la o luna de la deces). Au participat: Paula Seling, Nico, Rona Hartner, Maria Radu.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#vedete sinucigase, #morti suspecte, #vedete decedate prematur , #vedete straine