Obiceiuri ciudate ale unor scriitori faimosi

Sambata, 09 Ianuarie 2016, ora 19:30
5388 citiri
Obiceiuri ciudate ale unor scriitori faimosi
Foto; Facebook/Dan Brown

Istoria oricarei carti incepe cu o coala alba pe care scriitorul o are in fata la un moment dat. Apoi ajunge sa fie citita, iubita si adorata de unii dintre noi care devenim admiratori ai unor scriitori celebri.

Totusi, uneori este bine sa aflam ce fel de oameni sunt cei pe care ii admiram. Buzzle trece in revista unele obiceiuri ciudate ale unor scriitori faimosi, precum Charles Dickens, George Orwell sau Virginia Woolf.

Unii scriitori asterneau literele pe hartie doar stand culcati. Exact. Patul devenea birou pentru scriitori precum Mark Twain, Marcel Proust, Woody Allen, George Orwell si Edith Wharton.

Cele mai ciudate obsesii ale vedetelor

Dar asa cum acestia scriau doar culcati, Charles Dickens, Ernest Hemingway, Philip Roth, Lewis Carroll sau Virginia Woolf sunt cativa dintre cei care compuneau stand in picioare. Multi scriau chiar si la masina de scris stand in picioare. In zilele noastre, oamenii de stiinta au descoperit ca este o metoda buna pentru sanatate, asa ca ar putea fi un exemplu pentru tinerii scriitori.

Sunt alti autori care au dus creativitatea la alt nivel, folosind mai multe culori cand scriau. De exemplu, Alexandre Dumas, francezul care a scris "Cei trei muschetari" avea o ordine foarte clara in privinta culorii operelor sale. Acesta scria cu roz volumele non-fictiune, cu albastru romanele de fictiune si cu galben poeziile.

Si Virginia Woolf folosea cerneala diferita, optand pentru nuante ca verde, violet sau albastru. Violet era culoarea sa favorita, dar o folosea doar pentru a scrie scrisori.

Lui William Faulkner i-a placut atat de mult sa bea in timp ce scrie, incat pe mormantul sau se afla doua sticle de Jack Daniels si Mint Julep.

Este imposibil sa nu vorbesti despre Stephen King cand vine vorba despre bautura. Acesta crede ca isi va pierde creativitatea daca se va opri din baut. El bea atat de mult, incat nici nu isi aminteste cand a scris "Cujo".

A bea cafea este ceva normal, asta daca nu bei 40-50 de cesti pe zi asa cum facea Honore de Balzac care credea ca doar asa va fi creativ si va putea scrie.

Dan Brown, autorul celebrului roman "Codul lui Da Vinci", se atarna cu capul in jos atunci cand intampina probleme de creativitate. El a recunoscut acest lucru, mentionand ca il ajuta sa se relaxeze si sa concentreze mai bine. De asemenea, el tine o clepsidra pe birou care functioneaza ca un memento si o data pe ora el se ridica de pe scaun si se intinde pentru a-si relaxa muschii si sa faca genuflexiuni.

Francine Prose, autoarea Blue Angel, crede ca privitul unui perete este cel mai bun mod sa te concentrezi asupra scrisului.

Victor Hugo ducea totul la un alt nivel. Cand avea termene limita el cerea unui angajat al sau sa ii ia toate hainele din casa. In acest fel se asigura ca nu va putea sa iasa din casa, ci se va concentra pe scris. Chiar si cand era foarte frig, el se invelea doar cu o patura.

Vedete cu obiceiuri si ticuri ciudate (Galerie foto)

Tot pentru a se forta sa ramana in casa si sa scrie, scriitorul grec Demostene isi radea jumatate din cap, astfel incat sa para nebun daca cumva voia sa isi paraseasa locuinta.

Joan Didion credea ca trebuie sa doarma in aceeasi camera in care se afla cartea sa daca vrea sa o termine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#obiceiuri ciudate scriitori, #obiceiuri ciudate scriitori faimosi , #vedete straine
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Iar Becali and co. scrie in puscarie, ca acolo vine toata Uniunea