Solistul Linkin Park s-a spanzurat chiar in ziua in care trupa a lansat un videoclip. Artistii ii spun adio

Vineri, 21 Iulie 2017, ora 10:42
5938 citiri
Solistul Linkin Park s-a spanzurat chiar in ziua in care trupa a lansat un videoclip. Artistii ii spun adio
Foto: Twitter/Chester Bennington

Solistul Linkin Park, Chester Bennington, in varsta de 41 de ani, gasit spanzurat intr-o vila din Palos Verdes, Los Angeles, si-a luat viata chiar in ziua in care trupa lansase un videoclip.

Este vorba despre videoclipul piesei "Talking to Myself", in care artistul spune povestea vietii sale, cu desele momente in care-si infrunta demonii, insa vazuta din perspectiva sotiei sale, arata Billboard. Compozitia muzicala este extrem de puternica, mentionandu-se inclusiv abuzul de droguri.

"Talking to Myself" este a treia piesa de pe cel de-al saptelea album de studio "One More Light". Albumul marcheaza al saselea disc care s-a plasat pe primul loc in top 200 Billboard.

Bennington a vorbit adesea despre abuzul de alcool si droguri, povestind si ca a fost molestat in copilarie. Tata a sase copii, dintre care unul adoptat, Bennington a fost casatorit de doua ori. A murit chiar in ziua in care Chris Cornell, bunul sau prieten care s-a sinucis in luna mai, ar fi implinit 53 de ani. La inmormantarea acestuia, Bennington a cantat piesa "Hallelujah", a lui Leonard Cohen.

Sinuciderea lui Bennington a socat lumea artistica. Duff McKagan, fost basist la Guns'N'Roses, Nikki Sixx, membru al trupei Motley Crue, Paul Stanley, de la Kiss si nu numai au deplans moartea sa.

Vestea mortii lui Bennington a fost confirmata pe Twitter de chitaristul Mike Shinoda, unul dintre fondatorii Linkin Park: "socat si cu inima franta, dar este adevarat".

Jimmy Kimmel, gazda "Jimmy Kimmel Live!" la ABC, a scris pe Twitter: "Chester a fost unul dintre cei mai buni oameni pe care i-am avut alaturi de mine in show. Ma gandesc la familia si la prietenii lui. I se va simti lipsa teribil".

Basistul formatiei Motley Crue, Nikki Sixx, a scris si el pe aceeasi retea: "Sunt in lacrimi. Chester tocmai imi spusese cat de fericit era... A fost un om atat de drag si talentat... Sunt trist pentru familia, colegii de trupa si fanii lui".

OneRepublic au transmis: "Oh, Doamne! Odihneste-te in pace, Chester Bennington! Asta ne-a indurerat sufletele. Sinuciderea este diavolul pe pamant care este printre noi".

Paul Stanley, membru al trupei Kiss, a scris: "Nu putem cunoaste durerea cuiva". "Ma rog pentru familie in aceasta tragedie. Daca ai nevoie de ajutor, cauta-l".

Duff McKagan, fost basist al trupei Guns'N'Roses, a deplans si el moartea artistului: "RIP, Chester B".

Rihanna a scris pe Instagram: "Cu adevarat cel mai impresionant artist pe care l-am vazut live vreodata. O bestie vocala!".

Actorul Dwayne Johnson se gandeste la familie, copii si colegii de trupa. "Trimit toata dragosta mea, putere si lumina familiei, copiilor si colegilor de trupa".

Membrii trupei My Chemical Romance s-au aratat "profund afectati" de moartea lui Bennington, scriind pe Twitter: "Suntem profund intristati de moartea lui Chester. L-am iubit. Condoleantele noastre se indreapta catre familia lui Chester, trupa Linkin Park, si catre toti apropiatii sai".

Pharrell Williams a scris la randul sau un mesaj de apreciere la adresa lui Chester, recunoscand ca muzicianul a influentat "o intreaga generatie". Alaturi de o fotografie a lui Chester, Pharrell a scris: "Chester... Tu si colegii tai ati influentat o intreaga generatie. Ati fost atat de duri si ati eliberat atatia tineri din mediile si problemele lor. (...) Spiritul tau se afa printre stele. Odihneste-te in pace".

Cantareata Hayley Williams a scris ca "o doare inima", mentionand vulnerabilitatea artistilor: "Artistii sunt oameni legati de ideea de a aduce frumusetea intr-o lume care poate fi sumbra. E logic ca artistii sa fie constienti de acest aspect. Poate uneori sunt vulnerabilizati. Nu stiu. Viata poate fi necrutatoare. Ma doare inima pentru familia lui Chester/colegii de trupa/ prietenii sai/ fanii sai".

Billie Joe Armstrong, solistul trupei Green Day, i-a adus un omagiu cantaretului, incurajandu-i pe altii care trec prin lupte similare sa ceara ajutor: "L-am cunoscut pe Chester de cateva ori...era foarte amabil si foarte inteligent. Si un cantaret al naibii de bun. Problemele de sanatate mintala si dependenta de droguri sunt chestiuni complexe. Dar nimeni nu e singur. Odihneste-te in pace, Chester. Ne vei lipsi".

DJ-ul Steve Aoki s-a aratat "distrus" de veste: "Inima mea e facuta bucati. Nu pot sa cred ca e adevarat. Plang in timp ce scriu. Sunt distrus".

Linkin Park ar fi trebuit inceapa saptamana viitoare un turneu. Pe 28 iulie trupa trebuia sa cante in New York, iar pe 30 iulie la Hershey Park Stadium, in Pennsylvania.

Chester Charles Bennington s-a nascut la 20 martie 1976. A fost muzician, cantautor si actor american, cunoscut mai ales ca vocalist principal al formatiilor rock Linkin Park si Dead by Sunrise.

Chester era originar din Phoenix, Arizona si locuia in Los Angeles. Artistul, care in 1999 a ajuns membru al trupei Linkin Park (formata 3 ani mai devreme), se lupta cu dependenta de droguri din adolescenta.

Linkin Park a vandut de-a lungul timpului mai bine de 70 de milioane de albume si a castigat doua premii Grammy.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Chester Bennington mesaje vedete, #Chester Bennington sinucis, #Chester Bennington spanzurat, #Chester Bennington Chris Cornell , #vedete straine