Taylor Swift, victima cenzurii din China?

Vineri, 07 August 2015, ora 11:05
3095 citiri
Taylor Swift, victima cenzurii din China?
Foto: Facebook/Taylor Swift

Taylor Swift, in varsta de 25 de ani, obtine o multime de bani din vanzarea produselor din linia sa de imbracaminte, dar lansarea din China este pusa sub semnul intrebarii din cauza logo-ului vedetei.

Mai exact, pe tricourile sale scrie "TS 1989", care reprezinta initialele artistei si anul nasterii sale, arata Reuters.

Problema este ca ar putea fi interpretate ca o referire la Piaaa Tien An Men din Beijing, in engleza Tiananmen Square, centrul manifestatiilor prodemocratice din 4 iunie 1989, cand sute de persoane au fost ucise.

Partidul Comunist din China a interzis ca in presa de stat, in carti sau pe Internet sa apara referiri la evenimentul respectiv, motiv pentru care tinerii sa nu stiu prea multe despre manifestatia pro-democratica, suprimata violent in urma cu 26 de ani.

Taylor Swift castiga un razboi cu Apple: Nu va cerem iPhone-uri gratuite!

Acum, informatiile privind linia lansata in China sunt contradictorii, reprezentantii lui Taylor Swift sustinand ca nu este adevarat ca este interzis logo-ul, in timp ce printre imaginile oficiale cu tricourile Taylor Swift, care au aparut joi pe JD.com (site-ul companiei care se ocupa de comercializarea produselor in China), nu erau si cele cu logo-ul "1989".

O sursa care a dorit sa ramana anonima a spus ca informatiile despre inlaturarea logo-ului au aparut dupa ce presa occidentala a scris ca JD.com a anuntat ca autoritatile din China ar putea fi deranjate de acesta, dar nu se stie cine anume ar fi propus eliminarea inscriptiei.

Reuters mai scrie ca nu exista semne ale unei influente a oficialilor chinezi, Ministerul chinez de Cultura refuzand sa comenteze, iar Ministerul Administratiei de Stat pentru Industrie si Comert din China neraspunzand solicitarilor unor declaratii.

Reprezentantii artistei au anuntat ca linia de imbracaminte "Taylor Swift va cuprinde mai multe desene si modele cu numele ei, versuri sau imagini, precum si logo-ul The 1989 World Toursi coperta albumului recent, 1989. Este cunoscut faptul ca 1989 este anul in care Taylor Swift s-a nascut", dar nu au precizat exact daca informatiile se refera la linia lansata in China sau la produse in special.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Taylor Swift tricouri China, #Taylor Swift imbracaminte China, #Taylor Swift China 1989 , #vedete straine