Vedete cu boli diagnosticate tarziu (Galerie foto)

Duminica, 11 August 2013, ora 18:06
6621 citiri
Vedete cu boli diagnosticate tarziu (Galerie foto)
Foto: Toptenz.net

Oricat de avansata ar fi medicina moderna, exista afectiuni a caror simptomatologie ingreuneaza diagnosticarea lor. Dovada sunt celebritatile care, in ciuda posibilitatilor financiare, au trait ani buni cu boli grave, fara ca doctorii sa le depisteze.

Iata care sunt cateva dintre vedetele care au trecut printr-o astfel de situatie grea, dar care, pana la urma, au reusit sa se remonteze, conform site-ului Toptenz.

Nick Cannon - embolism pulmonar

Sotul lui Mariah Carey a trebuit sa renunte o perioada la show-ul sau radio, dupa ce a descoperit ca are embolism pulmonar.

Afectiunea reprezinta un cheag de sange localizat in plamani, ce poate duce chiar si la deces. Din fericire pentru Nick Cannon, doctorul sau a gasit la timp problema si i-a recomandat odihna, ca parte a tratamentului de recuperare.

Sinead O'Conner - fibromialgie

Cantareata si compozitoarea irlandeza Sinead O'Conner a recunoscut ca s-a confruntat cu fibromialgie, o boala care afecteaza in jur de 5 milioane de adulti, majoritatea femei. Printre simptomele uzuale se numara memoria in ceata si dureri destul de puternice.

Cu toate astea, afectiunea este deseori omisa sau gresit diagnosticata. Atunci cand este depistata devreme, tratamentul imbunatateste cu mult viata pacientului. In cazul lui Sinead O'Conner, insa, boala a fortat-o sa se retraga temporar.

Jennifer Esposito - Boala Celiaca

Boala Celiaca reprezinta o afectiune a sistemului imunitar, declansata de consumul de gluten. Simptomele fie apar mai rar sau intr-o faza avansata a bolii, fie sunt gresit interpretate ca semnalele altor afectiuni.

Jennifer Esposito a avut nevoie de 20 de ani pentru ca doctorii sa realizeze intr-un sfarsit ca problemele ei digestive se datorau de fapt intolerantei la gluten.

Actrita, ca de altfel si ceilalti pacientii, se simte bine atunci cand evita consumul produselor care contin gluten.

Alec Baldwin - Boala Lyme

Desi Alec Baldwin vorbeste foarte rar despre aceast aspect al vietii sale, actorul a aparut intr-un film numit "Lymelife", probabil pentru a atrage atentia opiniei publice asupra afectiunii. Boala Lyme este cauzata de intepatura de capusa si are diverse stadii de manifestare.

Desi atunci cand este depistata devreme poate fi tinuta sub control, foarte multi doctori omit sa o ia in considerare atunci cand simptomele ar putea-o indica.

Oprah Winfrey - hipotiroidism

La un moment dat, Oprah Winfrey a recunoscut ca sufera de hipotiroidism, afectiune diagnosticata in urma episoadelor in care se simtea obosita. De asemenea, acestea ar putea fi cauza fluctuatiilor ei de greutate.

Chiar daca hipotiroidismul este considerat destul de comun, se crede ca majoritatea celor afectati nu stiu de problema lor. Simptomele apar tarziu sau sunt gresit interpretate ca semnale ale altor boli.

Justin Timberlake - deficit de atentie

Se pare ca Justin Timberlake se confrunta de mult timp atat cu deficit de atentie, cat si cu tulburarea obsesiv-compulsiva. Chiar daca oamenii pot trait linistiti cu aceste tulburari, specialistii cred ca, deseori, diagnosticarea nu se face corect.

Fie doctorii trec cu vederea manifestarile specifice si nu studiaza mai mult cazul respectiv, fie pun prea usor diagnosticul de deficit de atentie, ce poate duce la alte probleme mai grave.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#vedete boli misterioase, #vedete boli diagnosticate tarziu celebritati boli , #vedete straine