Vedete de mare succes, care au pornit la drum cu stangul

Joi, 27 Februarie 2014, ora 07:51
4105 citiri
Vedete de mare succes, care au pornit la drum cu stangul
Foto: Mixstuff

Multe mari personalitati ale lumii artistice si-au inceput cariera cu un mare esec, dar apoi au cunoscut succesul.

Probabil ca esecurile aveau loc din cauza unor examinatori sau apreciatori cu pregatire reprobabila, dar nu putem exclude nici ghinionul, emotia si, bineinteles, neincrederea in propriile forte ale candidatului.

Unii insa nu s-au dat batuti, au perseverat si au ajuns sa straluceasca pe scena vedetelor de prim-rang, impunandu-si numele uneori chiar in fruntea tuturor clasamentelor, comenteaza MixStuff, oferind cateva exemple.

Elvis Presley

Norocul lui Elvis Presley a fost ca parintii n-au avut bani sa-i cumpere o bicicleta, asa cum si-a dorit, si i-au cumparat o chitara. Cu instrumentul in brate, la varsta de 19 ani, s-a prezentat la Grand Ole Opry, sa fie audiat pentru o preselectie.

Cantaretului Jimmy Denny nu i-a placut vocea concurentului si l-a intrebat din ce isi castiga existenta. "Sunt sofer". "Foarte bine, i-a raspuns, intoarce-te la volanul tau, ca aici n-ai ce cauta".

Si Elvis a plecat respins, dar in cativa ani a ajuns cunoscut in intreaga lume ca fiind Regele Rock'n'Roll-ului.

Hugh Jackman

Australianul Hugh Jackman a ajuns de notorietate mondiala indeosebi datorita rolului sau Wolverine din serialul american X-man. Este detinator a 22 de premii internationale pentru productie de film si interpretare.

Si-a inceput cariera pe un post modest de casier intr-un magazin. Marea lui sansa a fost ca patronul l-a concediat pentru motivul ca tine clientii de vorba si, din acest motiv, operatiile de casa se desfasoara cu intarziere.

Abandonand meseria de casier, care nu-i era pe masura, s-a apucat de film si de televiziune.

The Beatles

Trupa britanica The Beatles a pornit la drum in domeniul muzicii rock, oferindu-si serviciile casei de discuri Decca, unde a fost primita cu raceala. Referentul muzical a justificat astfel refuzul specialistilor: "glasul interpretilor nu suna placut la ureche, iar chitara pe care se bazeaza ei este o solutie demodata si asa ceva nu are niciun viitor".

Steven Spielberg

Cel mai de succes regizor din istoria cinematografiei mondiale a fost de doua ori respins la examenul de admitere al Universitatii din California, SUA, de fiecare data cu aceeasi justificare: "Are ceva aptitudini, dar este un element mediocru".

Nereusind in invatamantul superior, s-a inscris intr-un colegiu tehnic pe care insa nu l-a absolvit, lansandu-se in activitatea regizoriala fara studii. Insistent, reuseste sa fie admis la Universitatea pe care o absolva la varsta de 37 de ani, obtinand o diploma "pentru productia de film si efecte elecronice".

Scriitorul Oliver Stone

Oliver Stone a abandonat de buna voie Universitatea Yale pentru a scrie primul sau roman, refuzat de toti editorii. Ca urmare, a abandonat atat studiile, cat si literatura, inrolandu-se in Vietnamul de Sud. Aici, a fost ranit de doua ori in lupte, s-a bucurat de distinctii militare si s-a reapucat de scris. Noile lucrari au devenit rapid best seller-uri, care i-au adus atat atentia editurilor, cat si onoruri militare.

Oprah Winfrey

Winfrey a lucrat ca asistenta la stirile de la ora 6, transmise pe canalul WJZ-TV din Baltimore, de unde a fost curand concediata, pentru ca obtinea un rating nesatisfacator.

La sapte ani dupa esecul de la Baltimore, s-a mutat la Chicago, unde a lansat un talk-show cu propriul sau nume, care de 25 de ani este transmis in 146 de tari, fiind inclus in catalogul "US Weekly TV Guide", pe lista celor mai cunoscute 50 talk-show-uri din istoria Americii.

J.K.Rowling

Autoarea faimosului Harry Potter este o britanica stabilita, la un moment dat, in Portugalia, ca sa predea acolo limba engleza. Despartita de sot, ramasa cu fiica Jessica, autoarea s-a intors in Scotia si a inceput sa scrie. Romanul nu i-l comandase nimeni si scria mai mult ca sa-i ofere lectura fiicei sale.

N-a trait in lux. Ca dovada, scria in cafenele, deoarece apartamentul de acasa se pare ca nu prea era incalzit. Manuscrisul a fost refuzat de mai multe edituri si multa vreme nu s-a asteptat sa-si vada lucrarea tiparita. Pana in prezent, pentru intreaga serie a romanului, a ajuns sa castige un milliard de dolari.

Walt Disney

Inainte de a crea imperiul desenelelor animate, Walt Disney a fost concediat de editorul care-l angajase, pentru ca "este lipsit de talent si de idei". In 1921, si-a creat propria companie, care a dat faliment. In urmatorii ani, nu avea cu ce sa-si plateasca chiria.

In 1927, l-a creat pe celebrul Mikey Mouse, a carui filmare a fost refuzata de compania MGM Studios pe motivul ca asemenea monstru va speria femeile, care nu vor veni la spectacol.

Totusi, el a perseverat, convins de valoarea sa, si a ajuns ca, in intreaga cariera, sa fie distins de 22 de ori cu premiul Oscar.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#vedete succes cariera, #vedete cariere succes, #Steven Spielberg filme, #JKRowling carti , #vedete straine