Sunt faimosi, dar celebritatea a venit dupa o umilitoare concediere (Galerie foto)

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 07:30
6423 citiri
Sunt faimosi, dar celebritatea a venit dupa o umilitoare concediere (Galerie foto)
Foto: Business Insider

Sa iti pierzi slujba poate fi o experienta dificila, dar nu trebuie sa fie neaparat cel mai rau lucru care se poate intampla pe plan profesional, uneori fiind exact imboldul necesar pentru a te apleca mai mult catre o pasiune neglijata.

Conform Business Insider, iata cativa oameni faimosi, dar care la un moment dat au fost concediati.

1. Walt Disney

In 1919, Walt Disney a fost concediat de publicatia "Kansas City Star", editorul spunandu-i atunci ca nu are imaginatie si nici idei bune. Iar acesta nu a fost singurul esec pe plan profesional de care a avut parte. Mai tarziu, a achizitionat studioul de animatie Laugh-O-Gram, dar in ceva timp acesta a intrat in faliment.

Dupa aceste dezamagiri, insa, Disney s-a hotarat sa mearga la Hollywood, alaturi de fratele lui, si abia acolo a devenit un om de succes, creand personaje animate care astazi sunt foarte cunoscute, cum ar fi Mickey Mouse.

2. JK Rowling

Autoarea romanelor care il au ca personaj central pe Harry Potter a fost secretara la biroul din Londra al Amnesty International, iar pe cand lucra acolo scria pe ascuns povesti si visa sa ajunga o scriitoare cunoscuta. A fost data afara insa din acel post, iar dupa acest hop ea s-a hotarat sa se dedice in sfarsit scrisului. In prezent, este miliardara de pe urma pasiunii sale.

3. Michael Bloomberg

Inainte de a deveni primar al New York-ului, Michael Bloomberg a fost partener la Salomon Brothers, o banca de investitii. In 1998, banca a fost cumparata insa de o companie, iar Bloomberg concediat, e drept, cu un salariu compensator foarte mare, cu ajutorul caruia si-a deschis propria firma de servicii. In prezent se afla pe locul 18 in topul celor mai bogate persoane din New York.

4. Anna Wintour

Editoarea celebrei reviste "Vogue", Anna Wintour, si-a inceput cariera in New York, ca redactor de moda la publicatia "Harper's Bazaar", dar seful ei de atunci, Tony Mazalla, a considerat ca este prea indrazneata si a renuntat la ea. Anna a avut parte insa numai de succes ulterior si le spune studentilor ei ca fiecare om ar trebui concediat la un moment dat, deoarece un astfel de esec poate fi un mare imbold.

5. Annabelle Gurwitch

Annabelle Gurwitch este o actrita de comedie care a fost concediata de mai multe ori. In 2003, Woody Allen a dat-o afara spunandu-i: "Ce faci tu este ingrozitor. Nimic bun, totul prost. Sa nu mai faci vreodata. Pari retardata". In 2006 ea a publicat o carte de eseuri despre ce inseamna sa fii concediat.

6. Madonna

Dupa ce Madonna a renuntat la facultate si s-a mutat in New York pentru a gasi drumul catre celebritate, a avut parte de un inceput foarte greu. S-a angajat la Dunkin' Donuts, in Times Square, dar nu a rezistat nici macar o zi pentru ca a varsat sirop pe un client. Ulterior, a avut mai multe joburi ca si chelnerita, in 1979 facandu-si debutul in muzica.

7. Oprah

Unul dintre producatorii televiziunii WJZ-TV a concediat-o pe Oprah din postul de reporter de stiri de seara, oferindu-i in compensatie un rol intr-un show de zi. Oprah a fost insa distrusa atunci, deoarece sa treci de la stirile de seara la un show de zi era un mare pas inapoi. Cu toate acestea, in scurt timp i-a trecut tristetea deoarece emisiunea respectiva, "People Are Talking", a devenit un succes, iar Oprah si-a descoperit astfel vocatia pentru talk-show-uri.

8. Jerry Seinfeld

In urma cu mai multi ani, Jerry Seinfeld a primit un mic rol in sitcom-ul "Benson", insa, dupa doar trei episoade, el a fost dat afara deoarece producatorilor nu le placea cum interpreteaza. Si nici macar nu s-a ostenit cineva sa-l anunte, astfel ca Jerry a aflat ca a fost concediat dupa ce s-a dus sa isi joace rolul, dar a remarcat ca partea lui lipsea din scenariu.

Umilit, el a inceput sa joace in cluburi de comedie, iar intr-o seara l-a vazut un cautator de talente de la "Tonight Show". De atunci, cariera lui a intrat pe o panta ascendenta.

9. Robert Redford

Legendarul actor Robert Redford a lucrat in adolescenta ca muncitor necalificat, dar nu era foarte priceput. Intr-o zi a fost gasit dormind de catre un sef, iar drept pedeapsa a fost mutat la un alt departament, numai ca nici acolo nu s-a descurcat si a fost concediat pana la urma. Acest esec l-a indemnat, insa, sa-si urmeze visurile, astfel ca a mers la facultate, in cadrul Universitatii Colorado, iar ulterior s-a mutat la New York pentru a deveni actor.

10. Elvis Presley

Dupa ce a cantat cateva melodii, la inceputul carierei lui, in fata unui public, organizatorii evenimentului respectiv i-au spus lui Elvis ca se pricepe mai bine la ce facea inainte, adica la condus camioane. Elvis nu s-a lasat insa descurajat si a continuat sa incerce sa se afirme ca si interpret, ulterior devenind cunoscut in toata lumea.

11. Thomas Edison

Inventatorul Thomas Edison a lucrat un timp intr-un birou, in cadrul Western Union, dar acolo facea experimente in secret, iar intr-o noapte din 1867 a varsat acid pe podea. Acesta a distrus lemnul, iar cand sefii au vazut a fost concediat. Dupa aceasta dezamagire, Edison s-a hotarat sa isi dedice timpul numai inventiilor, iar doi ani mai tarziu deja avea in mana primul brevet de inventie.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#oameni faimosi concediati, #oameni celebri inceput cariera, #persoane celebre concediate, #persoane faimoase concediate, #celebritati inceput cariera , #vip