Ce au cautat romanii pe Google in 2017: Bacalaureatul, Evaluarea Nationala si Black Friday, in top

Joi, 07 Decembrie 2017, ora 18:18
2098 citiri
Ce au cautat romanii pe Google in 2017: Bacalaureatul, Evaluarea Nationala si Black Friday, in top
Foto: Arhiva Ziare.com

Bacalaureatul, Evaluarea Nationala, Black Friday, artiste care au incetat din viata in acest an, precum Stela Popescu si Ileana Ciuculete, turneele de tenis Wimbledon si Roland Garros, dar si retete de socata si tiramisu se numara intre cele mai populare cautari ale romanilor pe Google in anul 2017.

In apropierea sfarsitului de an, Google a prezentat listele cu cele mai populare cautari realizate in 2017. Acestea scot in evidenta oamenii, evenimentele si subiectele care au captat atentia romanilor in acest an.

Ca in fiecare an, educatia si examenele din sistemul de invatamant romanesc sunt cele care au determinat un interes ridicat in cautarile pe Google in Romania. Evaluarea, bacalaureatul, admiterea la liceu si titularizarea sunt evenimentele care au alimentat multe dintre cautarile romanilor de anul acesta. "Febra" Black Friday si noutatile tehnologice s-a vazut si ele in cautarile lui 2017.

Un lucru de remarcat pentru 2017 a fost ca tenisul a depasit fotbalul in cautari, cu turnee ca Wimbledon si Roland Garros indicand un interes mai mare decat un meci precum Romania - Danemarca.

Anul acesta a fost un interes ridicat pentru reteta de socata si tiramisu (cea originala!), cum se face slime-ul (gelatina de jucarie) si sucul de rosii, iar la categoriile diete, romanii si-au orientat cautarile catre variantele indiana, cu cartofi si Rina.

Astfel, in top 10 al celor mai populare cautari se afla: Rezultate bac, Rezultate evaluare nationala, Stats Royale, Emag Black Friday, Picnic cuvant, Stela Popescu, Calendar ortodox, Ileana Ciuculete, iPhone 8 si Denisa Manelista.

In top 10 al evenimentelor anului cautate de romani pe Google in acest an se afla: Bacalaureat, Evaluare nationala, Black Friday, Admitere liceu, Wimbledon, Roland Garros, Concurs titularizare, Eurovision, Romania - Danemarca si Uraganul Irma.

La categoria "filme", cele mai populare cautari facute de romani pe Google in 2017 au fost: "Fifty shades darker", "Fast and furious 8", "Dunkirk", "Descendentii 2", "Collateral beauty", "Thor: ragnarok", "John Wick 2", "Beauty and the beast", "Baywatch" si "La la land".

Cele mai populare retete cautate de romani pe Google in acest an au fost: socata reteta bunicii tiramisu reteta originala, clatite pufoase reteta, dulceata de capsuni reteta, castraveti bulgaresti reteta, salam de biscuiti reteta, ciorba de miel reteta, reteta de preparare a papanasilor, humus reteta si spaghete carbonara reteta.

La categoria "Cum...?", cele mai populare cautari au fost: cum se face slime, cum se face sucul de rosii, cum se calculeaza media de admitere la liceu, cum pun floarea pe Facebook, cum se calculeaza pensia, cum se copilesc rosiile, cum se prepara visinata, cum arata ambrozia, cum se fierbe porumbul si cum se face coliva.

La capitolul "Diete", romanii au cautat pe Google mai ales: dieta indiana, dieta cu cartofi, dieta Rina, dieta minune, dieta mediteraneana, dieta ketogenica, dieta Oshawa, dieta disociata 7 zile, dieta Ana Lesko si dieta cu cartofi si iaurt.

Cautarile anului 2017 sunt realizate pe mai multe categorii, cautand sa surprinda trenduri de cautare din Romania in anul care tocmai se incheie. Listele au fost create utilizand combinat mai multe servicii si instrumente care ofera o imagine detaliata asupra trendurilor de cautare la nivel global si regional.

Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public si care prezinta volumul de cautari pe diferite regiuni geografice, perioade de timp si termeni utilizati.

De asemenea, au fost utilizate instrumente interne care permit realizarea unor analize complexe suplimentare. A fost eliminat spam-ul, cautarile de navigare si cele care se repeta.

Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din Romania, care au realizat atat cautari pe google.com, dar si pe domeniul local (google.ro) si cautarile mobile.

Iata si ce au cautat romanii pe Google in 2016: Cine e invizibil si reteta "cocovan"

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#cautari Google 2017, #cautari Google, #top cautari Google , #stiri Google