Sedinta extraordinara de guvern luni dimineata, pentru OUG pe Justitie

Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 12:05
43179 citiri
Sedinta extraordinara de guvern luni dimineata, pentru OUG pe Justitie
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Guvernul Dancila se va reuni luni dimineata, de la ora 9:00, intr-o sedinta extraordinara pentru a adopta o ordonanta de urgenta care sa modifice Legile Justitiei, cele de abia modificate de Parlament.

Informatia a fost confirmata de ministrul de Externe, Teodor Melescanu, aflat vineri la Parlament, unde a avut o intalnire cu Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

"Da, era programata o sedinta de guvern de la ora 09:00", a precizat Melescanu.

El a explicat ca sedinta a fost programata pentru adoptarea unei ordonante de urgenta pe Legile Justitiei, iar in restul saptamanii Viorica Dancila va fi plecata intr-un turneu international in Turcia, Dubai, Abu Dhabi si Kuweit.

Toader a discutat OUG la Comisia de la Venetia

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a discutat, joi, cu reprezentanti ai Comisiei de la Venetia despre continutul viitoarei ordonante de urgenta prin care vor fi puse in acord Legile Justitiei, recent modificate de Parlament, cu recomandarile Comisiei.

Ministrul Toader nu a informat public pana la momentul redactarii acestei stiri despre concluziile dialogului purtat ieri cu reprezentantii forului european.

Vineri, presedintele Klaus Iohannis este asteptat sa promulge Statutul Magistratilor, ultima dintre cele trei legi ale Justitiei care au fost modificate de Parlament, generand un urias scandal si masive proteste de strada. Legea a fost contestata de mai multe ori la CCR, atat de seful statului, cat si de Inalta Curte si de partide din Opozitie.

Noua lege contine mai multe prevederi controversate, printre care si reducerea atributiilor presedintelui in ceea ce priveste numirile procurorilor sefi, de la PICCJ, DNA si DIICOT. De asemenea, legea prevede ca magistratii se pot pensiona anticipat daca au cel putin 20 de ani vechime, chiar daca nu au implinit varsta de 60 de ani.

Dupa promulgarea de vineri, Guvernul poate da OUG pentru a schimba noile legi, toate fiind in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#sedinta extraordinara guvern OUG Justitie , #guvern
Comentarii
Poza Porcul
Porcul
rank 1
E si normal,legea in justitie trebuie s-o faca doar ministrul si
Poza ggPushy
ggPushy
rank 5