In sfarsit, se testeaza un contraceptiv masculin! Insa femeile sunt de-a dreptul furioase

Vineri, 07 Decembrie 2018, ora 07:53
20423 citiri
In sfarsit, se testeaza un contraceptiv masculin! Insa femeile sunt de-a dreptul furioase
Foto: Arhiva Pixabay

Saptamana aceasta a inceput testarea, pe un lot mare de barbati, a unui contraceptiv destinat acestora. E un produs pe care piata il asteapta de multa vreme, mai cu seama ca, de cele mai multe ori, contraceptia intra in grija femeilor.

E vorba despre un gel, care, daca se va dovedi eficient, va umple un gol de pe piata. "Multe femei nu pot folosi contraceptia hormonala, iar metodele contraceptive pentru barbati sunt limitate la vasectomie si prezervative", a explicat coordonatorul studiului, Diana Blithe, de la Institutul National de Sanatate in Marea Britanie, care finanteaza cercetarile.

Gelul, care a intrat in teste, se aplica pe umeri si spate, o data pe zi, si contine progestin si testosteron, ambii hormoni fiind absorbiti prin piele. Primul reduce productia de sperma "chiar pana la un nivel inexistent", in timp ce testosteronul mentine libidoul si alte functii ale organismului care depind de acest hormon.

In plus, metoda de contraceptie e una reversibila, arata Science Alert.

Se lucreaza la acest gel de aproape 10 ani si a fost deja testat, dar pe esantioane foarte mici, efectele adverse fiind minime.

Interesanta e insa reactia femeilor, la auzul acestei vesti: "Contraceptivul pentru barbati va fi un gel pentru umeri?! Nu, trebuie sa luati o pastila in fiecare noapte, sa va faceti injectii, sa va puneti implanturi, la fel ca noi", comenteaza cineva.

"Noi trebuie sa ne introducem obiecte straine in corp si tot ce trebuie sa faceti voi e sa va dati cu gel?", e reactia altei femei la auzul vestii.

Femeile sunt de-a dreptul indignate de faptul ca corpurile lor trebuie sa treaca prin adevarate chinuri, invadate fiind de hormoni, in timp ce pentru barbati s-a gasit o formula atat de convenabila.

Cercetatorii se apara spunand ca totul tine de matematica. In timp ce in cazul femeilor e vorba de un ovul sau doua pe luna, barbatii "fabrica" 1.000 de spermatozoizi pe secunda. "Asa ca, de fiecare data cand un barbat ejaculeaza, sunt 15 pana la 100 de milioane de spermatozoizi", explica Stephanie Page, cercetator de la Universitatea din Washington, implicata in studiu.

Vezi si Contraceptiv pentru barbati, sub forma de gel

A.P.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#gel contracepti barbati, #teste contraceptiv barbati, #metoe contraceptive barbati , #viata sexuala