CEx al PSD, miercuri la Parlament. Social-democratii discuta situatia ministrului Toader (Surse)

Luni, 15 Aprilie 2019, ora 21:20
3864 citiri
CEx al PSD, miercuri la Parlament. Social-democratii discuta situatia ministrului Toader (Surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Comitetul Executiv al PSD se va reuni, miercuri la Parlament, incepand cu ora 12.00, potrivit unor surse politice. Printre temele de discutie ale social-democratilor ar putea fi remanierea guvernamentala, cat si calea de actiune cu privire la Tudorel Toader.

Remanierea guvernamentala va fi o tema in CEx al PSD, in conditiile in care Rovana Plumb deschide lista candidatilor PSD la europarlamentare, ea fiind ministru al Fondurilor Europene, au precizat sursele citate pentru Mediafax. De asemenea, un alt membru al Cabinetului Dancila care este si candidat la alegerile pentru PE este mininistrul pentru romanii de pretutindeni Natalia Intotero.

De asemenea, sursele mentionate au adaugat ca vor fi discutii si despre nemultumirile social-democratilor cu privire la ministrul Justitiei Tudorel Toader.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca l-a respectat foarte mult pe Tudorel Toader, insa a precizat ca ministrul Justitiei a gresit foarte mult si ca el, personal, "are o suparare foarte mare" din aceasta cauza. El a adaugat ca premierul Viorica Dancila trebuie sa decida daca ministrul mai are sustinere in Guvern. Liderul social-democrat a mai precizat ca probabil remanierea ministrului Justitiei va fi discutata in urmatoarea sedinta a CEx al PSD, insa acesta nu va fi subiectul principal.

Referitor la o posibila demitere a ministrului Justitiei, Viorica Dancila a declarat, pe 8 aprilie, ca va lua o decizie dupa ce va asculta parerea colegilor in sedinta Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat ca va prezenta social-democratilor evaluarea sa in legatura cu Tudorel Toader.

Conducerea Senatului a decis, luni, sa amane dezbaterea si votul motiunilor simple prin care Opozitia cere demisia ministrilor Justitiei si Finantelor, Tudorel Toader si Eugen Teodorovici, acestea urmand sa aiba loc in sedinta de plen din 6 mai.

La inceputul acestei luni presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca trebuie ca Rovana Plumb si Natalia Intotero, candidate la europarlamentare, sa demisioneze inaintea inceperii campaniei electorale.

PSD are pe lista 43 de candidati la europarlamentare. Partidul deschide lista cu Rovana Plumb, urmata de jurnalista Carmen Avram si senatorul PSD Claudiu Manda.

Alti social-democrati care completeaza lista candidatilor sunt: Cristian Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragos Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoana, Bianca Gavrilita, Emilian Pavel, Doina Pana, Crina Fiorela Chilat, Balanica Mariana, Razvan Popa, Luminita Jivan, Alina Pavelescu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#CEx PSD miercuri, #CEX PSD situatie Toader , #stiri PSD